• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Kilo Vermek İçin Maş Fasulyesi Tüketin !

Kilo Vermek İçin Maş Fasulyesi Tüketin !
Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, "Maş fasulyesinin önemi her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır. Çünkü ülkemizde bulunan birçok besin grubuna göre...

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, "Maş fasulyesinin önemi her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır. Çünkü ülkemizde bulunan birçok besin grubuna göre içeriği oldukça kalitelidir." dedi.

Kurubaklagiller grubundan olan maş fasulyesinin bitkisel protein içeriğinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, şöyle konuştu:

"Hatta son zamanların moda olan besini kinoa ile kıyaslandığında iki katından daha fazla miktarda protein içermektedir. İçeriğindeki fazla miktarda protein nedeni ile kilo vermek isteyenler için önemli bir besindir. Hem tok tutucu hem de metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Posa içeriğinin yüksek olması barsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Lifli besinlerin temel özelliği kolesterol seviyesinde düşmelere neden olmasıdır. Eğer yüksek kolesterol probleminiz varsa maş fasulyesini beslenme programınızda fazlası ile bulundurmalısınız. Kalp rahatsızlığı olan bireyler için haftada 2 defa kurubaklagil tüketilmesi zorunludur. Maş fasulyesi de en kaliteli baklagillerdendir. Karaciğer yağlanması olan bireylerin en büyük problemi yüksek kilodur. Maş fasulyesini tüketmek hem kilo kaybınızı sağlayacak hem de içerisindeki lesitinden dolayı karaciğer yağlanmanızı azaltacaktır. Magnezyum içeriği yüksek olan maş fasulyesinin bu özelliği sayesinde hem sinir sisteminizi rahatlatır hem de uyku kalitenizin artmasını sağlayacaktır."

İçindekiler:

8-10 yemek kaşığı maş fasulyesi. 1 orta boy kuru soğan. 1 orta boy domates. 1 adet konserve kırmızı biber. Taze soğan (isteğe bağlı). 1 yemek kaşığı zeytinyağı. Hazırlanışı: Maş fasulyesini öncelikle sıcak su içerisinde yumuşayıncaya kadar bekletin. O beklerken siz kuru soğan, domates, kırmızı biber ve taze soğanı doğrayın. Daha sonra yumuşayan maş fasulyesinin suyunu döküp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kesmiş olduğunuz sebzeleri maş fasulyesi ile karıştırın. Üzerine lezzet katmak için zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim