• BIST 9693.46
  • Altın 2513.021
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7834
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kilisli gazetecilerden Kudüs tepkisi

Kilisli gazetecilerden Kudüs tepkisi
Kilis Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu, ABD'nin İsrail'in başkentinin Kudüs olarak açıklamasına tepki gösterdi.

Kilis Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu, ABD'nin İsrail'in başkentinin Kudüs olarak açıklamasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yapan Kilis Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından ABD ile İsrail proteste edildi.

Kilis Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Hamza Özkaya, Kadim şehir Kudüs ve ilk kıble olan Mescid-i Aksa'nın yıllardır İsrail'in işgali altında olduğunu belirterek, "Bu planlı işgalin sonucu olarak Kudüs, İsrail ve yardakçıları tarafından başkent ilan edilmiştir. Bu menfur kararı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Gelinen noktada alınan bu karar uluslararası hukuka da tamamen aykırıdır ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak niteliktedir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı içinde barındıran Kudüs'ü onurumuz bildiğimizi ve hiçbir şekilde İsrail'in başkenti ilan edilmesine müsaade etmeyeceğimizi ilan ediyoruz. İsrail'i tanımadık ve asla tanımayacağız. Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü onurumuz ve kalbimiz biliyoruz, sonuna kadar da böyle bilmeye devam edeceğiz! Bu işlenen cinayete karşı tüm İslam alemi karşı durmalı ve Mescidi Aksa'yı Başkent ilan etmelidir. Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerini ifade eden Özkaya, "Türkiye'nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf, ABD'yi de İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. ABD'nin siyonist işgali ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail'i kanatları altına aldığını herkes görüyorKudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmek ABD'nin bu coğrafyada ki tüm varlığını ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır. İslam'ın ilk kıblesinde dahi Ezan-ı Muhammedi'nin yasaklanması, son olarak da Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. Şu açıkça bilinmelidir ki New York'un bir gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlara, Kudüsümüzün bir anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. "Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir" Türkiye, tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek, okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarına karşı biz Müslümanların onurlu duruşu ve birlik beraberlik içerisinde olması lazımdır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim