• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kilise Katliamını yapacağı belliymiş!

Kilise Katliamını yapacağı belliymiş!
ABD'nin South Carolina eyaletinin Charleston kentinde siyahların gittiği kilisede dokuz kişiyi öldüren Dylann Storm Roof'un katliam yapacağını bir hafta önce arkadaşlarına söylediği ortaya çıktı.

Roof’un siyah arkadaşı Christon Scriven (21), “Bu haltı işleyeceğini bize direkt söyledi” dedi. Scriven’ın The Mirror’da yer alan açıklamalarına göre; Roof, katliamından tam bir hafta önce Çarşamba günü “öldürecek insanlar aradığını” söyledi.Fakat ABD 'yi sarsan cinayetinin faili Roof, yavan espri anlayışı nedeniyle arkadaşları tarafından ciddiye alınmamış, söyledikleri şaka sanılmış.

Scriven, “O tuhaf biri. Onu ne zaman ciddiye alacağınızı, ne zaman almayacağınızı bilemezsiniz” dedi.

Cinayetle ilgili kan donduran bir dizi ayrıntı daha ortaya çıktı. Roof’un katliama girişmeden önce kurbanlarına “Kadınlarımıza tecavüz ettiniz ve ülkemizi ele geçiriyorsunuz. Artık gitmelisiniz” diye bağırdığı öğrenildi.

Kilise pastörü ve İncil çalışma grubundan sekiz siyahiyi öldüren Roof, içerideki kadınlardan birini “olanları dünyaya anlatması için” ayırmış.​

21 yaşındaki sanığın amcası Carson Cowles, babasının Dylann Roof'a doğumgününde 45 kalibrelik bir tabanca armağan ettiğini anlattı.

Reuters ajansına konuşan Cowles, Dylann Roof'la Nisan ayındaki doğumgünü sırasında telefonla konuştuğunu ve sanığın kendisine dışarıda yeni silahı ile talim yaptığını söylediğini bildirdi.

150618170901_sp_dylann_roof_624x351_reuters.jpg

 Dylann Roof sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki bir fotoğrafında da üzerinde Güney Afrika ve Zimbabwe beyaz azınlıklar tarafından yönetilirken kullanılan bayraklarlarla bezeli bir ceketiyle görülüyor. Dylann Roof'un Güney Carolina'daki 'beyaz ırk üstünlüğüne' inanan örgütlerden birine üye olup olmadığı ise açık değil.

Facebook sayfasına göre Roof, liseyi kilisenin bulunduğu Charleston kentinden otomobille iki saat uzaklıkta olan Lexington'da okumuş. Yaşadığı yer olarak da eyalet başkenti Columbia görülüyor.

'Durup dururken ırk ayrımından söz etti'

Annesi Amelia Roof'a ait cep telefonuna cevap veren bir kadın, Reuters ajansına "bu konuda asla mülakat vermeyeceklerini" söyledi. Polis Dylann Roof'un kimliğini, kilisedeki güvenlik kameralarının çektiği görüntülerde zanlıyı tanıdıklarını söyleyenlerin ihbarı üzerine tespit etti. Çocukluk arkadaşı Joey Meek, üzerindeki uzun kollu gri tişörtten Roof'u tanımış. null Meek'in annesi Dylann Roof'un aynı tişörtle evlerine, oğluyla video oyunları oynamaya geldiğini anlatıyor.

Joey Meek de Associated Press ajansına, ortaokul arkadaşı olan Dylann Roof'la birkaç hafta önce yeniden karşılaşıp görüşmeye başladıklarını söyledi. "Ortada hiçbirşey yokken ırk ayrımından bahsetmeye başladı. Siyahlarla beyazların ayrı yaşaması gerektiğini söyledi. Öyle olmaması gerektiğini söyledim ama, bunu konuşup durdu" diyor Meek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim