• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kilis Ziraat Odasından Tarım Sigortası Çağrısı

Kilis Ziraat Odasından Tarım Sigortası Çağrısı
Kilis Ziraat Odası Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli, son günler de aşırı yağış, don, dolu, sel gibi afetlerin daha sık ve üretim dönemlerinde gerçekleştiği...

Kilis Ziraat Odası Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli, son günler de aşırı yağış, don, dolu, sel gibi afetlerin daha sık ve üretim dönemlerinde gerçekleştiği için üreticilerin zararlarının daha fazla olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Deli, üreticilerin bu afetlerden korunabilmesi için tarım sigortalarının yaygınlaştırılması ve üreticilerinde sigorta bilincinin artırılması daha da önemli hale geldiğini belirtti. Deli, "Bilindiği üzere, ülkemizde 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun ilk olarak 2006 yılında uygulanmaya başlandığını ve her yıl devam ediyor. Bitkisel ürünler için dolu ana riski ile birlikte; fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını ek risklerinin paket halinde; ayrıca, açık alanda yetiştirilen meyveler için bu risklere ilave olarak, isteğe bağlı olmak üzere don riskinin, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin arazi ve ürün bilgileri dikkate alınarak bu yıl da sigorta kapsamına alındı. Seralar için dolu ana riski ile birlikte fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, kar ve dolu ağırlığı ile sel ve su baskını ek riskleri paket halinde Örtü Altı Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin arazi, sera, işletme ve ürün bilgileri dikkate alınarak, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sigorta kapsamında bulunuyor. Bu karar kapsamında belirtilen riskler için sigorta priminin yüzde 50'si oranında prim desteği ile çiçeklenme evresinin don riski kapsamına alınması nedeniyle verilen bu prim desteğine ilave olarak sadece don riski primine üçte bir oranında ek prim desteği verilecek" dedi. Kilis" de son günler de aşırı yağış, don, dolu, sel gibi afetlerin daha sık ve üretim dönemlerinde gerçekleştiği için üreticilerin zararlarının daha fazla olduğunu bildiren Genel Sekreter Deli, "Üreticilerin bu afetlerden korunabilmesi için İlimiz de Tarım Sigortasının yaygınlaştırılması ve üreticilerimizde sigorta bilincinin artırılması daha da önemli hale geldi. Bu amaçla, çiftçilerimizin 2016 yılında yaşayabilecekleri afetlerin zararlarını en aza indirebilmeleri için Tarım Sigortası yapmaya yetkili sigorta şirketlerinden herhangi bir acenteye başvuruda bulunarak tarımsal ürünleri, hayvan varlıkları ve tarımsal işletmelerini sigorta yaptırmaları konusun da çiftçilerimizi ve üyelerimizi uyarıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim