• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kilis yatırım için cazibe merkezine dönüşüyor

Kilis yatırım için cazibe merkezine dönüşüyor
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis'in 6. Bölge teşviklerinden yararlanmaya başlaması ile cazibe merkezi haline dönüşmeye başladığını belirterek,...

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis'in 6. Bölge teşviklerinden yararlanmaya başlaması ile cazibe merkezi haline dönüşmeye başladığını belirterek, "Bu sadece Kilis değil, aynı zamanda Gaziantep ve Türkiye'deki sanayiciler, yatırımcılar için önemli bir fırsattır" dedi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan yaklaşık 3 milyon Suriyelinin 135 bini Kilis'te yaşadığını hatırlatarak, resmi rakamlara göre 94 bin nüfusu olan Kilis birkaç ay içinde 224 bin nüfusa ulaştığını ifade etti.

Kilis'e atılan füzeler nedeniyle zor günler geçiren bölge insanının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu ile yeniden normale döndüğünü kaydeden Başkan Kara, Başbakan Binali Yıldırım'ın sözü ile kentin 6.yatırım teşvik bölgesine dahil edilmesi ile bölgenin hem Suriyeli ve hem de Türk işadamı ve yatırımcıların dikkatini çekmeye başladığını vurguladı. Belediye Başkanı Kara, "Suriye'deki iç savaştan en çok etkilenen şehirlerin başında Kilis geliyor. Kente yönelik füze saldırıları ve nüfusunun kısa sürede ikiye katlanması ile zor bir sürece giren Kilis, gerek biz yerel yöneticilerin ve hükumetimizin çabaları gerekse Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu sayesinde sıkıntılarını bir nebze atlattı. Başbakan Binali Yıldırım'ın Kilis'i 6'ncı yatırım teşvik bölgesine dahil edeceklerini açıklamasıyla birlikte kent ticari anlamda da yaralarını sarmaya başladı" in ticari anlamda da gelişim göstermesi bekleniyor. Kilis'in 6'ncı bölgeye dahil edilmesi, sadece kentimiz için değil Gaziantep ve Türkiye'deki sanayiciler, yatırımcılar için önemli bir fırsattır. Bu kararın meyvelerini almaya başladık, yakında cazibe merkezi olacağız. Çok yoğun bir şekilde Organize Sanayi Bölgesi'ne ilgi oluştu. Yatırımcılar yer istiyor. Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB hayata geçiriliyor" dedi.

Türk ve Suriyeli yatırımcılara çağrı

Suriyelilerin vatandaşlığa geçirilmesinin de Kilis'e olumlu yansıyacağını vurgulayan Kara, Türk ve Suriyeli yatırımcılara çağrıda bulanarak, Kilis fırsatının kaçırılmaması konusunda uyardı. Kara, "Hükumetimiz Suriyelilerle ilgili de bir karar aldı. 1 milyon dolar tutarında konut alana, 2 milyon dolar yatırım yapana ve belli bir süre 3 milyon dolar tutana vatandaşlık verilecek. Bunun da Kilis'e çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Birçok Suriyeli yatırımcı Kilis'e yatırım yapmak istiyor. Bütün yatırımcılara sesleniyorum, Kilis şu anda OSB'de yatırım yapmak için çok ucuz. Metrekare 65 lira, büyük bir kısmını devlet karşılıyor. Ondan dolayı da metrekaresi 18 liraya geliyor. İş gücü açısından şehrimizde sıkıntı yok, 2017'de kentimiz Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak. kilis, Ortadoğu'ya açılan en önemli kapısı. Biz yatırımcılarla ilgili fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz, siz yatırımcılar da Kilis fırsatını kaçırmayın. Yatırımcıyı Kilis'e bekliyoruz" diye konuştu.

Nüfus 2 kat, çöp 4 kat arttı"

Kara, Suriyelilerin göçü sonrası çöpünün de arttığını hatırlatarak, Kilis'te günde 40 ton çöp toplanırken şimdi ise günde 160 ton çöp toplanıyor. Kara, nüfusu 2 kat, çöpü 4 kat artan Kilis'te belediyenin sağladığı hizmetlerin de 4 kat arttığını hatırlatarak, kentte temiz su ihtiyacı da 10 bin metreküpten 30 bin metreküpe çıktığını ifade etti. Altyapı ile ilgili gerekli tedbirlerin de alındığını vurgulayan Kara, asfalt ve kaldırım sorununu ortadan kaldırmakla birlikte bölgenin en büyük mesire alanının da yapımına başladığını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim