• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kilis Valisi Tapsız: Füzenin geldiği noktaya 54 top atışı yapıldı

Kilis Valisi Tapsız: Füzenin geldiği noktaya 54 top atışı yapıldı
Kilis Valisi Tapsız, bir okulun bahçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin, "Misilleme olarak, füzenin geldiği noktaya 54 top atışı yapıldı" dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, bir okulun bahçesinde meydana gelen patlamayla ilgili, "İlgili ekiplerle sürekli haberleşiyoruz. Bugün misilleme olarak füzenin geldiği noktaya 54 top atışı yapıldı. Silahlı kuvvetlerimiz her türlü tedbir ve önlemi almış durumda" dedi.

Tapsız, makamında düzenlediği basın toplantısında, son 3-4 gündür sınırdaki çatışmaların yoğunlaştığını söyledi.

Sınırın diğer tarafında ÖSO-DAEŞ, muhalifler-PYD arasında çatışmalar yaşandığını, Rus uçaklarının ve koalisyon güçlerinin belirlenen yerleri bombaladığını, o yüzden dengelerin sıklıkla değiştiğini ifade eden Tapsız, "Değişiklikler yaşanırken çatışmalar oluyor. Buna bağlı olarak da zaman zaman farklı bölgelere havan gibi mermiler düşebiliyor. İlimizde ilk defa okulların ortak alanına füze mermisi isabet etti" diye konuştu.

Olay sonrasında, geçici hizmetli Ayşegül Polat'ın hayatını kaybettiğini, nöbetçi öğrenci Gülten Canpolat ile bir öğretmenin yaralandığını belirten Tapsız, Canpolat'ın ameliyat edildiğini, yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin devam ettiğini vurguladı. Tapsız, öğretmenin ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiğini dile getirdi.

"54 top atışı yapıldı"

Sınır birliklerinin teyakkuzda olduğunu aktaran Tapsız, "İlgili ekiplerle sürekli haberleşiyoruz. Bugün misilleme olarak füzenin geldiği noktaya 54 top atışı yapıldı. Silahlı kuvvetlerimiz her türlü tedbir ve önlemi almış durumda" diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tapsız, füzenin hangi grup ve ne kadar uzaklıktan atıldığıyla ilgili soru üzerine şöyle devam etti:

"Kimin tarafından atıldığı konusu TSK'nın cevap verebileceği sorular ama bizim tahminimiz DAEŞ bölgesinden atıldığı yönünde. Yaklaşık 20 kilometre mesafeden atıldığı hesaplanıyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim