• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger’den Çanakkale Mesajı

Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger’den Çanakkale Mesajı
AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 1. Dünya Savaşında Türk milletinin kendisine biçilen kefeni yırtarak, tüm imkansızlıklara rağmen tarihe sığmayan ve gurur veren bir destan yazdığını söyledi. 18 Mart 1915 de Çanakkale destanının dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Dülger, "Çanakkale geçilmez dedirten genç-yaşlı, ülkenin her köşesinden gelerek milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanlarımızın kazandığı bu eşsiz zafer sayesinde tüm dünya milletimizin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. Çanakkale Savaşları, sadece Türk tarihi açısından değil, dünya tarihi açısından da çok önemli bir dönüm noktasıdır. Çanakkale'de dünyanın güçlü donanmalarına ve ordularına karşı, Türk milletinin genci ve yaşlısıyla gösterdiği eşsiz direniş, sonuçlarıyla dünyadaki dengeleri etkilemiş ve tarihe yön vermiştir.18 Mart'taki muhteşem Deniz Zaferi ve ardından kara savaşlarında da elde edilen inanılmaz başarı, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Milletimizin birlik beraberlik ruhuyla yazdığı, milletimizin inancından ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır. Anadolunun her bir yanından vatan müdafaası için koşarak hakka yürüyen 253 bin şehidimiz, bizlere 96 yıldan beri güç vermiştir ve vermeye de devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Çanakkale'de uyanan ve vatanı için her şeyini vermeye hazır olan, bütünleştiren milli ruhun, Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının yolunu açtığını belirten Dülger, "Çanakkale Destanının ölümsüz kahramanları; Türk milletinin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır.Farklı milletlere mensup insanların karşı karşıya geldiği Çanakkale, bugün tüm insanlığa barışın önemi konusunda güçlü mesajlar veren bir abide konumundadır. Çanakkale, milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. Çanakkale'de, kutsal değerleri uğruna var gücüyle savaşan nesiller, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini dünyaya ilan ederken, milletimizin hürriyet, istiklâl, vatan ve bayrağına sahip çıkma kararlılığını da haykırmışlardır. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yâd ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor. Tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim