• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kılıçdaroğlu: Savcı bozuntusu ifademi alacakmış!

Kılıçdaroğlu: Savcı bozuntusu ifademi alacakmış!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu kendisini ifadeye çağıran savcıya, "savcı bozuntusu" diyerek sert ifadelerle seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bu savcı bozuntusu benim ifademi alacakmış. Kim oluyorsun sen? O savcıya sesleniyorum sen değil yanına Bilal oğlanı da al... O savcıya söylüyorum... Sen yetmezsen Bilali de yanına al. Yetmezse dayısını amcasını al. Yetmezse babasını al ve gel karşıma." dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

“TIR’da yakalanan 200 kilo eroindir”

17 Aralık’ın başlangıcı 12 Şubat 2007’de bir TIR’da yakalanan 200 kilo eroindir diyen Kılıçdaroğlu, “MİT Başbakan'a bir rapor sunuyor. Bakanların Sarraf'la ilişkileri hükümet aleyhine değerlendirilebilir deniyor. Aralık ayına kadar bu olaylar biliniyor ama gizleniyor. Rıza Sarraf Muammer Güler'e telefon ediyor. MİT bizi takip ediyor mu diye soruyor. Araştırdım kimse seni takip etmiyor merak etme sana bir şey olmaz gerekirse ben senin önüne yatarım diyor.

Ben bütün seçim boyunca uyuyan vicdanlara seslendim. Dün parlamentoda bunlar görüşüldü. Önümüzdeki dönem soruşturma komisyonlarında bunlar detaylı görüşülecek. “ ifadelerini kullandı.

“Halk öğrenmesin diye Meclis Tv’ye sansür getirdiler”

Meclis Tv’ye getirilen sansürden Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i sorumlu gösteren Kılıçdaroğlu “Acı olan şu. Halk bunları öğrenmesin diye Meclis televizyonuna sansür getirdiler. Niye halk öğrenmesin? Niye sansür getiriyorsunuz? Bunun sorumlusu hiç kimse alınmasın, bunun sorumlusu TBMM'yi yöneten kişidir yani Cemil Çiçek'tir. Parlamentoyu halka kapatmak diye bir kavram olabilir mi? 

İnternet üzerinden yayınlıyor onu da engellemeye çalışıyorsunuz. “ dedi

“CHP neden muhalefet yapmıyor”

“Bize şu CHP neden hiç muhalefet yapmıyor derler. Size ibretlik rakamlar vereceğim. YSK'nın rakamları. TRT ile ilgili. Hepimizin vergileriyle yayın yapıyor. 22 Şubat ile 2 Mart arasında ekrana getirilen parti haberleri. AKP 13 saat 32 dk... CHP 45 dakika.... MHP 42 dakika, BDP 2 dakika...

Tarafsızlığa bakın siz... 15 Mart 2014-21 Mart 2014 tarihleri arasında AKP'ye ayrılan süre 17 saat 36 dakika, CHP'ye 1 saat 1 dakika, MHP'ye 1 saat... Tarafsızlığa objektifliğe bakın. 15 21 Mart arasında AKP 16 saat 26 dakika, CHP'ye 9 dakika 30 saniye...”

“Sansür ruhlarına işlemiş”

Sansür ruhlarına işlemiş. Bunlar YSK'nın saptadığı süreler. Şimdi bu TRT tarafsız mıdır? İktidar borazanlığı yapıyor. Ama onun da hesabını soracağız. Gün gelecek hepsinin hesabını mutlaka soracağız. Bakanlar konuştu. Onlara da sansür konuldu. Yurttaşlarımız dinleyemedi. Vatandaşlarımızın vicdanına sesleniyorum firavunlara ortak olmayın. 

“17 Aralık sürecinde Milyon Ali başkanlığında kurulan havuz medyası var”

17 Aralık'ta sadece TRT değil bir de Milyon Ali'nin başkanlığında kurulan havuz medyası var. 630 milyon dolarla kurulan havuz medyası... 17 Aralık süreci bunları toplumun önüne koydu. Havuz medyasının başındaki bir isim rahatlıkla kamu bankasının genel müdürüne telefon edip Alo Süleyman 2 Milyon gönder maaşları ödeyeceğim diyor. Özel bankayı arayamıyor. Kamu bankasına devletin bankasına telefon ediyor. Çünkü biliyor ki ben ne dersem AKP onu uygular... 

Sonra bu Süleyman ödüllendirildi daha büyük bir bankanın yönetim kurulu üyeliğine atandı. Ayakkabı kutusunda milyonları saklayan birisi görevden alınmak yerine daha büyük bir bankaya atanıyorsa sen vicdanını ne zaman uyandıracaksın. 

Havuz medyasında çalışan düzgün insanlar da var. Tahammül edemiyorlar. T24 internet sitesinde bir arkadaşımız Star'ın yazı işleri müdürüyle röportaj yapmış. 

"Haber değeri taşımayan ve algı yönetimi kara propaganda amacı güden haberler gazete ve tv'lerin rutini haline gelmiştir." diyor. 

Haber yok kara propaganda rutin oldu diyor. Vicdanının sesini dinliyor, yetti artık diyor. Berkin Elvan'la ilgili olarak, "Başbakan'ın Berkin Elvan'ın ailesini yuhalattığını duyduğumda kanım dondu" diyor. 

Yine aynı gazeteci arkadaş, "İş çevreleri göbek bağıyla iktidara bağlı. Medya yargı bürokrasi de... Tayyip Erdoğan'ın hayalindeki Türkiye'nin özeti de bu zaten. İktidarın siyasi ve ekonomik avantajlarını ortak kullanan bir iktidar zümresi var. Medyada iktidara destek veren kalemlerin büyük kısmı Erdoğan devrilince koro halinde ona küfredecek.."

“Cumhurbaşkanının söyledikleri Erdoğan’ı kızdırır diye sansür uyguluyorlar”

“Cumhurbaşkanının söyledikleri Erdoğan'ı kızdırır diye ona bile sansür uyguluyorlar. Bu gazeteci böyle bir yerde çalışılmaz diyerek istifa ediyor. Buna benzer havuz medyasında çok gazeteci var. Ama orada kalemini kiralayan çıkar için gelecek için keselerini doldurmak için yazanlar var. Kirada otururken onlarca daire sahibi olan yazarlar var...

“Amaç yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gölgelemekti”

“Ergenekon ve Balyoz'a yeniden yargılama yapacağız diyorlardı. Amaç ise yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını gölgelemekti. Aradan bunca ay geçti ama ortada bir yeniden yargılama yok. Erdoğan, "sahte ihbar mektuplarıyla yasa dışı dinlemelerle sahte delillerle tasarlanmış ayarlanmış yargı mensuplaryıla insanların nasıl mahkum edildiğini bugün anlıyoruz" diyor. Sormazlar mı sen muhalefetin genel başkanı mısın? Sözde iktidar değil misin sen? 

Hatırlarsınız MİT müsteşarını savcı ifadeye çağırdı. Alelacele toplandılar kanunlar hazırlandı parlamentodan yıldırım hızıyla geçti ve MİT müsteşarı savcıya gitmedi. Orada bu kadar hızlıyken burada neden bu kadar yavaşsın. Çünkü sen doğruları söylemiyorsun sen insanları kandırıyorsun. Geldiğimiz süreç budur. “

“Kimin tutuklanacağına Erdoğan karar veriyor”

“Eski istihbarat müdürü televizyonda diyor ki "Ergenekonda da Balyozda da kimin tutuklanacağına Erdoğan karar veriyordu"... Ali Fuat Yılmazer... Bunu söylüyor... Erdoğan ne cevap veriyor: "A'dan Z'ye bunların hepsi yalan... Demin söyledim ya bunlar o kadar ahlaksız o kadar adi ki seviyesiz ki, (Özür dilerim bunlar benim değil Erdoğan'ın sözleri, afedersiniz... ) bunlar takiyye yalan iftirayı leblebi çekirdek gibi yerler. Sen bir defa benimle hayatında kaç kere görüştün. Bir iki ya da üç kere görüştün" Hani hepsi yalandı. Ama görüştüğünü kabul ediyor. "Ben senin yargı ile münasebetlerini biliyorum. Bu işlerde ne kadar tezgahtar olduğunu bilen birisiyim" diyor... Bir başbakan bir istihbarat müdürüyle niye görüşür? İçişleri bakanı müsteşarı emniyet genel müdürü var görüşmüyorsun. Ama bir istihbarat şube müdürüyle görüşüyorsun.2 veya 3 kez görüşüyorsun. Onun yargıyla bağlantılarını biliyor bir de. Sen niye görüştün bununla? Söyledikleri doğru... Yapılan bütün tutuklamalardan Erdoğan'ın haberi vardı. “

“Vergilerin vergi dairesine ödeneceğinden haberleri yok”

Vergi rekortmenleri açıklandı. Ama havuzcular hiç yok. Bu paralar nerde? Bu kadar ihale aldınız? Nerede bu paralar?

Bunlardan biri de Rıza Sarraf... Hayırsever işadamı... Ülkenin cari açığının yüzde 15'ini ben kapattım, vergi veriyorum devlete diyordu. Hani? Listelerde adı var mı? Ben güzel bir iş yaptım. Sarraf'ın ortak olduğu şirketlerin listesini çıkardım. 

Royal denizcilik, 7 milyon lira vergi

Royal Holding, 360 lira vergilendirilmiş..

Safir Altın, 1 milyon 907 bin lira vergi...

Kamerun Madencilik Sıfır vergi

Royal Mobilya Sıfır vergi

Anka otelcilik Sıfır vergi

Arel havacılık Sıfır vergi...

Aslında bunlar vergi ödüyorlar. Ödemiyorlar değil. Fakat vergilerin vergi dairesine ödeneceğinden haberleri yok. Vergiyi paralel vergi dairesine yatırıyorlar. Erdoğan'a yatırıyorlar. Elden nakit cash... Al parayı diyorlar... 

“Savcı bozuntusu benim ifademi alacakmış”

“Bir tetikçi savcı vardı. Beni çağırmış gelsin ifade alacağız diye. Aslında hiç üzülmedim. Sadece gülüp geçtim. Benim merak ettiğim bu adamın hukuk diplomasını kim verdi? Bu adam gerçekten savcı mı değil mi onu merak ettim. Cumhuriyet savcısını ben bilirim... Saygı duyarım. Ama Bilal'in savcısı olursa o artık savcılıktan çıkar. 

Arkadaşlar araştırmış kim şikayet etti diye. Bir baktım bir hırsız şikayet etmiş. Yahu hırsızın şikayetiyle savcı harekete geçer mi? Deniz Feneri'nde de savcıları ve hakimleri mahkum etmişlerdi. 

Bu savcı bozuntusu benim ifademi alacakmış. Kim oluyorsun sen?

Bir namuslu savcılar var, bir de namusssuzluğunu yazan çizenler var.

“Hesabını vereceksin”

Türgev'e paralar nerden geliyor diye sormuştum... Hesap numarası vermiştim. 99 milyon 999 bin 990 dolar para Suudi Arabistan'dan niye gelmiş diye sormuştum. Cevap vermediler. Neden açıklamıyorlar? Bunların hepsinin hesabını soracağız. Gün ola harman ola. Gün gelecek hesabını vereceksin. 

Bizi kendi yandaşları gibi ürkeceğimizi sanıyorlar. Her CHP'li bir Kuvayı Milliyecidir. Her CHP'li göğsünde bir yürek taşır. Her CHP'li namusun timsalidir. Her CHP'li ödünsüz bir kahramandır. Ödünsüz bir yurtseverdir. Her CHP'li bedel ödemeye hazırdır. Her CHP'li inandığı yoldan geri dönmez. 

O savcıya sesleniyorum sen değil yanına Bilal oğlanı da al... O savcıya söylüyorum... Sen yetmezsen Bilali de yanına al. Yetmezse dayısını amcasını al. Yetmezse babasını al ve gel karşıma.... 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim