• BIST 9716.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylık formülü

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylık formülü
Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2019 seçimlerindeki adaylık formülünü yazdı.

MİT TIR'ları davasından tutuklanan Enis Berberoğlu'nun "Buradan çıktım, çıktım, çıkmadım açıklamalarda bulunacağım" dediğini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından "Kılıçdaroğlu tutuklanacak mı?" tartışması başlamıştı.

Tutuklama tartışmaları devam ederken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Benim kanaatim, kendisi 2019’da adaylık için zemin hazırlıyor. Kılıçdaroğlu, adalet mitingi değil, bir adaylık mitingi yaptı" diyerek 2019 seçimleri için Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimalini değerlendiren Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylık formülü" başlıklı yazısında Kılıçdaroğlu'nun 2019 için adaylık kapısını kapatmadığını yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresiyle Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuştuğunu söyleyen Selvi konuşmaları şöyle aktardı:

1- Cumhurbaşkanlığı seçimine 2 yıl kala kendimizi bağlamak istemiyoruz.

2- Cumhurbaşkanı adayını belirlemede ‘Hayır bileşenleri’nin tavrı belirleyici olacak.

3- İlk tura her parti kendi adayıyla girecek. Hedef ilk turda Erdoğan’ı seçtirmemek. İkinci tura kaldığında Erdoğan karşısında aday için uzlaşma aranacak.

4- Hayır bileşenleri, Erdoğan’ı örnek gösterip Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olarak aday olmasında sakınca yoktur derlerse,bu durum Kemal Bey’in çekincesini ortadan kaldırır.

5- Hayır bileşenleri istifa etmesini isterse Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa edip, cumhurbaşkanı adayı olabilir.

Kılıçdaroğlu'nun aday olmak için genel başkanlıktan istifa edebileceği yeni bir gelişme olduğu için paylaştığını yazan Selvi, "Bu arada Erdoğan, karşısına aday olarak çıkması için Kılıçdaroğlu’nu tahrik ediyor. Neden acaba?" dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim