• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Kılıçdaroğlu'nun cemaatin okulu ile ilgili merakı

Kılıçdaroğlu'nun cemaatin okulu ile ilgili merakı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Ağustos 2005 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplaması için cemaatin eğitim kurumlarından Fatih Koleji ile ilgili ilginç bir soru önergesi verdiği ortaya çıktı.

17 Aralık sonrası yaşanan siyasi gelişmeler ve değişen konjonktürle cemaate yönelik ılımlı mesajlar veren Kemal Kılıçdaroğlu'nun cemaate karşı geçmişte hiç de bugünkü gibi düşünmediği Meclis Başkanlığı'na verdiği bir soru önergesi ile bir kez daha belgelendi.
Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da eğitim faaliyetleri yürüten Fatih Koleji'nde Bediüzzaman Said Nursi'nin eseri olan Risale-i Nur okutulması ile ilgili Meclis'e soru önergesi bile verdiği ortaya çıktı.
23 Ağustos 2005 tarihinde CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu verdiği soru önergesinde, Bakan Hüseyin Çelik'ten cemaatin eğitim kurumuyla ilgili bazı sorulara cevap vermesini istemiş.
İşte Kılıçdaroğlu'nun cevabını merak ettiği 4 soru:
1- Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaöğretim kurumlarına risale adında bir ders konmuş mudur?
2- İstanbul Bahçelievler'deki Fatih Koleji'nde hergün -cumartesi ve pazar günleri de dahil - Risale diye bir kitap okutulmakta mıdır?
3- Bu uygulamadan bakanlığın bilgisi var mıdır?
4- Bu kitap neyi öğretmeyi amaçlamaktadır?
HÜSEYİN ÇELİK'İN CEVABIYLA ORTAYA ÇIKAN KILIÇDAROĞLU'NUN HATALAR ZİNCİRİ
Hüseyin Çelik'in ise 7 Ekim 2005 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun soru önergesine yapılan incelemeler sonunda cevap verdiği kayıtlarda yer aldı. Çelik'in cevabında, Kılıçdaroğlu'nun verdiği önergedeki hatalar zincirini de gözler önüne serdiği anlaşıldı.
Meclis kayıtlarına geçen açıklamada "Bakanlığımıza bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında Risale adında bir ders okutulmamaktadır" denilirken, İstanbul Bahçelievler'de Fatih Koleji adında bir okulun bulunmadığı da hatırlatılıyor.
Açıklamada belirtilen yerde Özel Bahçelievler Fatih İlköğretim Okulu'nun bulunduğunun tespit edildiği ifade edilirken burada da Talim ve Terbiye Kurulu'nun belirlediği kitapların okutulduğu vurgulanıyor.
Müfettişlerin konu ile ilgili yaptığı incelemenin sonucunda ayrıca Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu da dahil Risale okutulduğunu iddia ettiği okulun, hafta sonu tatil olduğu da belirlendiği aktarılıyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun verdiği soru önergesi ve Hüseyin Çelik tarafından verilen cevap:

 

 



http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim