• BIST 9548.09
  • Altın 2503.624
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.52
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına cevap geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in yolsuzluk soruşturması yapan savcıyı arayıp hesap sorması ile ilgili cevabı tartışmaya neden olacak türden.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Adalet Bakanı’nın Adalet Bakanlığı Müsteşarı’nın Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmesi yadırganmamalıdır. Soruşturmanın kapatılmasını, durdurulmasını istemişse o zaman bende sizinle beraber olurum onun gereğini yaparım. Soruşturmanın kapatılmasını, üzerinin örtülmesini isteyen bir şey yok” dedi.
 
TBMM’de HSYK Kanun Teklifi görüşmelerinde milletvekillerinin sözlü sorularına cevap veren Adalet Bakını Bekir Bozdağ, Adana’da yakalanan TIR’larla ilgili bor soruya, Mit Kanunu’nu okuduktan sonra, “Bu olayla alakalı bir ihbar üzerine gidildiğinde olay yerinde bu TIR’ların MİT ile irtibatlı olduğu ifade ediliyor, böyle bir durumda tutanak tutup işlemin devamı için izin talep etmeleri gerekliliği var. Kanun bu noktada açıktır. O görevler kapsamında olan yasaya uygun olan işlerdir. Burada yasaya savcılarda uyacak, idarecilerde uyacak” ifadeleri ile cevap verdi.
 
Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen Bakanlarla ilgili fezlekelerin akıbetinin sorulması üzerine Bakan Bozdağ, “Fezlekeler konusunda Adalet Bakanlığı’nın bir taktir hakkı yoktur. Genelge çerçevesinde işlemler yapılıyor. Adalet Bakanlığı’nın bu konuda yapabileceği şey sadece, bizim bu dosyaları tutmamız mümkün değil, biz sadece havale edeceğiz dosyaların içine bakmamız, incelememiz yasal olarak mümkün değildir” diye konuştu.
 
Bozdağ; Adalet Bakanlığı Müsteşarı ile alakalı gündeme getirilen konu ile ilgili olarak, şunları söyledi:
 
 “Ben Müsteşar ile görüştüm. İzmir Başsavcısı’nı aramış, kendisi ile görüşmüş, devam eden olayla ilgili bilgi almıştır, hukukun uygulanmasına engel olunmamasını ve hukukun dışına çıkılmamasını istemiştir. Savcılar ve hakimler idari yönden Adalet Bakanlığı’na bağlıdır. Adalet Bakanı’nın Bakanlık Müsteşarı’nın Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmesi yadırganmamalıdır. Soruşturmanın kapatılmasını, durdurulmasını istemişse o zaman bende sizinle beraber olurum, onun gereğini yaparım. Soruşturmanın kapatılmasını, üzerinin örtülmesini isteyen bir şey yok.”
 
MHP’li Lütfü Türkkan’ın “Siz hırsız mısınız, değilsiniz” şeklindeki sorusuna cevap veren Bakan Bozdağ, “Böyle bir üslupla size yakıştırmam. 'Siz hırsız mısınız‘ derken ben rahatsız oldum, ben şimdi kalksam size edepsiz misiniz desem doğru olur mu? Böyle bir soru mu sorulur” ifadelerini kullandı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim