• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kılıçdaroğlu’ndan Topbaş’a Çağrı

Kılıçdaroğlu’ndan Topbaş’a Çağrı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'nin Hecinler köyünde çöpün kaldırılması için eylem yapan köylülerle bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'nin Hecinler köyünde çöpün kaldırılması için eylem yapan köylülerle bir araya geldi. Burada Kadir Topbaş'a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "15 milyon İstanbullunun temiz su içmesini istiyorsanız buraya müdahale edin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Düzce'ye geldi. Kaynaşlı gişelerinde İl Başkanı Zekeriya Tozan ve partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Kuzey Çevre yolundan konvoy eşliğinde Hecinler köyüne geçti. Kılıçdaroğlu, Hecinler'de katı atık bertaraf tesisinde yoğun ilgiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun çevresini saran köylü kadınlar, köylerinde çöp tesisini istemediklerini belirterek yardım isterken, yaşlı bir köy sakini de, "Buradan ya bu çöp kalkacak ya da biz" şeklinde sitem etti. Köylülerin şikayetlerini dinleyen Kılıçdaroğlu, çöpten kurtuluncaya kadar mücadele edeceğinin sözünü verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Köylülerimiz "bir kedi köpek kadar değerimiz yok" dedi. Bu çöpün kaldırılmasını istemeleri en doğal hakları. Uzun süredir köylü kadınlarımızın eylem yaptığını biliyordum. Kadir Topbaş'a açık çağrıda bulunuyorum. 15 milyon İstanbullunun temiz su içmesini istiyorsanız buraya müdahale edin. Bu insanların dedeleri babaları burada, burada yaşıyor. Bu insanları başka yere götürmek, bu insanların sağlığı ile oynamak 21. yüzyıla yakışmıyor. Bu nedenle geldim. Bu insanlar kurtuluncaya kadar uğraşacağım " dedi.

"İSKİ YÖNETMELİĞİ DEĞİŞMELİ"

Kılıçdaroğlu daha sonra Katı Atık Bertaraf Tesisinde de incelemelerde bulundu. İSKİ yönetmeliğinin değiştirilip bunu meşrulaştırmak istediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, insanlara zarar verildiğini vurguladı. Süreci takip edeceklerini söyleyerek, "Burayı kaldırsınlar bütün masraflarını biz ödeyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Topbaş’a Çağrı

Kılıçdaroğlu’ndan Topbaş’a Çağrı

Kılıçdaroğlu’ndan Topbaş’a Çağrı

Kılıçdaroğlu’ndan Topbaş’a Çağrı

Kılıçdaroğlu’ndan Topbaş’a Çağrı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim