• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Kılıçdaroğlu’ndan ses kayıtları ile ilgili flaş yorumlar!

Kılıçdaroğlu’ndan ses kayıtları ile ilgili flaş yorumlar!
Aydın'ın Didim ilçesinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta sandığa gidecek tüm yurttaşların vicdanına seslendiğini, bu seçimlerde haramdan yana değil helalden yana oy kullanılması gerektiğini belirtti.

Aydın'ın Didim ilçesinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta sandığa gidecek tüm yurttaşların vicdanına seslendiğini, bu seçimlerde haramdan yana değil helalden yana oy kullanılması gerektiğini belirtti.

Bazı kesimlerin CHP'nin devleti yönetemeyeceğini iddia ettiğini, bu devleti ve kurumlarını CHP'nin kurduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ama bir konuda hakları var, devleti onlar gibi yönetemeyiz. Hırsızlık, yolsuzluk, kul hakkı yemek nedir bilmeyiz. Kurumları birbirine düşürmek nedir hiç anlamayız. Hele komşularımızla tezgah kurup savaş çıkarıp kahraman yaratmak, bunların hiçbirini bilmeyiz. Çünkü hırsızdan, yalancıdan kahraman olmaz. Dün ses kayıtları düştü. Hepiniz biliyorsunuz, bütün dünya biliyor. Türkiye'ye yasakladılar. Niye yasaklıyorsun ? Vatandaş öğrenmesin diye. Neyi öğrenmesin? Suriye'den kumpas kuracaklar Türkiye'ye, ama bizimkiler kuracaklar. Halkı kandıracaklar, akıllarınca dünyayı kandıracaklar, Türkiye'den Suriye'ye girecekler, asker gönderecekler ve böylece Recep Tayyip Erdoğan seçimlerde kahraman olacak.

Dün söyledim bugün de söylüyorum. Garip gurabanın çocuğuyla oynama, Mehmetçiği oraya sokma, eğer sen bir adam sokacaksan Bilal oğlan var, onu gönder bakalım. Ama göndermez, onun işi başka, paraları istiflemekle meşgul o. Nasıl paraları istifleyecek, nerede hangi adalar, villalar var, villaların seramiği ne olacak onlarla uğraşıyor. Rıza Sarraf ne yapıyor, ona bakıyor. Türkiye'yi soyan bir hükümet var, hırsız zaten var. Devleti soyan bir hükümet var."

Başbakan Erdoğan'n kendisi aleyhine tazminat davası açtığını, kendisinin ondan korkacağını sandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gençler tweet atıyorlar, ondan korkuyor, Youtube'u kapatıyor, ondan korkuyor. Halkın haber alma kanallarını kapatmak istiyor. Kendi baskısını güçlendirmek için. Ama biz bunları aşacağız. Çünkü biz demokrasiyi seviyoruz" dedi.

Türkiye'de insanların özgürce eleştiri yapma hakkına sahip olduğuna inandıklarını belirten Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğunu CHP'nin sadece Türkiye'nin değil tüm komşuların güvencesi olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü biz zorunlu olmadıkça savaşın cinayet olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Biz Suriye ile de Irak ile de savaşmak istemiyoruz. Savaş meydanlarından gelen Mustafa Kemal Atatürk savaştan sonra demiştir ki, 'yurtta barış dünyada barış'. Barış o kadar güzel bir şeydir ki çocuklarımıza ismini veriyoruz. Barışı, huzuru, beraber olmayı savunuyoruz. Hiçkimseyi ötekileştirmemeyi seviyoruz, inancı, görüşü, kimliği ne olursa olsun bütün insanlarımızı kucaklıyoruz. Çünkü biz Türkiye'nin birleştirici gücüyüz."

Hükümetin yolsuzluğu önleme vaadiyle iş başına geldiğini ancak en büyük yolsuzlukların bu dönemde yapıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşların sandığa giderken ellerini vicdanlarına koymalarını, kendilerine ne söz verildiğini hatırlamalarını istediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, CHPlilerin de ayrışmaması gerektiğini belirterek, "Ayrışarak, bölünerek başkalarının ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Eğer inanıyorsanız partinize bağlı kalmanızı istiyorum" dedi.

Didim Belediye Başkanı Adayı Deniz Atabay'ın ilçeyi bir kasaba havasından kurtaracağını, çağdaş bir kent haline getireceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Aydın ve ilçelerindeki belediye başkanı adayları için destek istedi.

Kılıçdaroğlu'nu Bodrum Milas Havaalanı'ndan Didim'e taşıyan helikopter önce Didim'deki bir marinaya indi. Ancak partililerin stadyumda kendisini beklemesi nedeniyle helikopter tekrar hareket ederek stadyuma indi. Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından Didim'den ayrıldı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim