• BIST 9530.47
  • Altın 2478.563
  • Dolar 32.4466
  • Euro 34.6709
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kılıçdaroğlu'ndan sert açıklamalar!

Kılıçdaroğlu'ndan sert açıklamalar!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bölünmesi gibi bir tehlikenin ortaya çıkması sonucunda "Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız" dedi.

CHP liderine, bir Kürt devleti kurularak Türkiye'nin bölünme durumunun ortaya çıkması durumunda ne yapacakları soruldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, ağırlıklı olarak Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunduğu televizyon programında, “Türkiye'nin bölünme durumu ortaya çıkarsa ne yapacaksınız?” sorusu yöneltildi.

Habertürk yayınına katılan Kılıçdaroğlu’nun yanıtı, "Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız" oldu.

CHP liderinin, “Son günlerde Türkiye'de bir sistem değişikliği, üniter yapıdan federatif yapıya geçilmesi gibi tartışmalar gündeme geldi. Bir Kürt devleti kurulursa, Türkiye'nin bölünme durumu ortaya çıkarsa ne yapacaksınız?" sorusuna verdiği yanıt şöyle:

"Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız. Neden bölünecek Türkiye. Beraber olmak varken, birlik olmak varken, huzur, barış içinde yaşamak varken neden kavga. Türkiye büyük bir ülke, hepimizin karnı doyabilir. Demokrasimizi güçlendirdiğimiz zaman...”

"DAHA GENİŞ SAHADA OYNAYALIM"

CHP Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili dikkat çeken açıklamaları ise şöyle oldu:

CHP'li bir aday gösterebilirdik ama kendimiz oynardık. Daha büyük bir saha varken daha dar bir alanda niye oynuyoruz? Daha büyük, daha geniş bir sahada oynayalım. Hepimizin Cumhurbaşkanı olsun.

Geçmişi temiz olan birisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması lazım. Ekmeleddin beyi onlar da (AK Parti) aday gösterseydi emin olun biz destek verirdik. Niye vermeyelim Keşke onlar da destek verseler.

Ekmeleddin İhsanoğlu adı daha önce telaffuz edildi. Arkadaşlara sordurdum, partinin içinde de dışında da nasıl birisidir diye. Gerçekten son derece saygınlığı olan, yeri geldiğinde dik duran, cumhuriyetin ve halkın değerlerine bağlı, dindar bir isim.

Bir partinin adayı şeklinde bir tablonun çizilmesini doğru bulmuyoruz. (İhsanoğlu), halkın adayı, gerçek anlamda milletin adayı. Milletin sahip çıkmasını istiyoruz.

(Ekmeleddin Bey neden miting yapmıyor?) Bir cumhurbaşkanı adayı gibi davranıyor. Olması gereken bir cumhurbaşkanı adayı gibi davranıyor. Bir siyasal partinin desteği bir miting filan yapmayı da hiç düşünmüyor. Ama biz CHP olarak mitingler yapacağız. Bu mitinglerde ben halka hitap edeceğim.

(17 Aralık soruşturması) Ben yürekli ve namuslu bir savcı bekliyorum. Erdoğan hakkında da fezleke düzenlenmesi lazım. 'Oğlum paraları sıfırla' demek kolay bir olay değildir. Onun için de fezleke bekliyorum.

Bu ülkenin birikimi, tarihi, ihsanı, irfanı, adı bu kadar yolsuzluğa bulaşmış, bu kadar kirli siyasete bulaşmış birisini o makama oturtacak diye düşünmüyorum.

Erdoğan, başbakanlığın bütün gücünü kullanarak diyor ya 'Ben milletin yanındayım'. Peki bu devleti niye arkana aldın o zaman. Uçak devletin, araç devletin, vali devletin, meydanlar devletin, her şey devletin. 'Ben devletten yana değilim milletten yanayım' diyor, milleti kandırıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim