• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Kılıçdaroğlu’ndan Seferihisar Turu

Kılıçdaroğlu’ndan Seferihisar Turu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Seferihisar'ı turlayarak vatandaşlarla kahvehanede buluştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Seferihisar'ı turlayarak vatandaşlarla kahvehanede buluştu. Kılıçdaroğlu, Anayasa konusunda Ahmet Davutoğlu'nun ne istediklerini açık ve net ifade etmeleri gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başarılı belediye başkanlarına ödül verdikten sonra Seferihisar'da vatandaşlarla bir araya geldi. Gezisine ilk olarak balık mezatı ile başlayan ve ardından deniz kenarında bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, ilçe halkıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, 9 aylık Ateş bebeği kucağına alarak severken, Ateş bebek de Kılıçdaroğlu'nun yüzünü okşayarak karşılık verdi.

Çocuklarla birebir ilgilenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, onlara derslerini sordu. Ardından kadın üreticilerin yöresel yemeklerini sattığı pazaryerine giden Kılıçdaroğlu, burada saray burması baklavasının, otlu kol böreğinin ve şalgam suyunun tadına baktı.

Deniz kenarında bir kahvehanede basın mensuplarına da açıklama yapan Kılıçdaroğlu, katıldığı yerel yönetim ödül töreninde CHP'li belediyelerin başarılı projelerini tanıttığını belirterek, "Gerek parti yönetimi olarak biz, gerek belediye başkanlarımız insan haklarına, kent kültürüne önemli katkılar yapıyorlar. Umarım bu katkıları Türkiye genelinde CHP'li olmayan belediyeler de sürdürmüş olurlar" dedi.

Kılıçdaroğlu en çok ihtiyaç duyulan konunun demokrasi ve özgürlük olduğunu savunarak, insanların düşüncelerini özgürce açıklaması ve düşüncelerinden ötürü kimsenin suçlanmaması, hapse girmemesi gerektiğini söyledi.

"BİZİM GİBİ AÇIK VE NET İFADE ETSİNLER"

Anayasa tartışmalarına da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Son zamanlarda Anayasa tartışmaları var. Elbette ki güzel bir anayasamız olsun, elbette ki 78 milyonun eline aldığı zaman "Bu benim Anayasa kitapçığımdır" diyebilsin. Ama bir ülkenin tarihsel koşulları, birikimi vardır. Onları da dikkate almamız gerekiyor. Bu bağlamda biz Anayasa'nın 4 maddesiyle ilgili düşüncelerimiz ifade ettik. Güçlü bir parlamenter sisteme ihtiyacımız var. Bunun nasıl gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizdik ve 16 madde halinde bunu da kamuoyu ile paylaştık. Arzu ederiz ki benzer düşünceleri dile getiren iktidar partisi de Sayın Davutoğlu da ne istiyorlarsa bizim gibi açık ve net olarak kamuoyu önüne çıksınlar. Böylece daha sağlıklı bir zeminde oturup ne yapabileceğimizi tartışabiliriz. Buna yürekten inanıyorum."

YGS'ye giren öğrencilere de başarılar dileyen Kılıçdaroğlu, sonuç ne olursa olsun öğrencilerin yanında olunması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ardından Seferihisar'ın Ulamış Mahallesi'nde bir kahvehaneye gitti. Kılıçdaroğlu, vatandaşla çay içtikten sonra kentten ayrılmak üzere havalimanına hareket etti.

Kılıçdaroğlu’ndan Seferihisar Turu

Kılıçdaroğlu’ndan Seferihisar Turu

Kılıçdaroğlu’ndan Seferihisar Turu

Kılıçdaroğlu’ndan Seferihisar Turu

Kılıçdaroğlu’ndan Seferihisar Turu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim