• BIST 9748.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Kılıçdaroğlu'ndan 'isyan edin' çağrısı

AK Partili vekillere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu iktidara sadece biz değil siz de yeter artık demelisiniz" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, HSYK'dan gelen açıklamayı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve görevden alınan savcının karşılıklı açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine  "Şunu açıkça söyleyeyim arkadaşlar. Türkiye süratle hukuk devleti olmaktan çıkıyor" dedi.

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'deki milletvekillerine seslenerek, "Hiç bir zaman AK Parti iktidarını gayri meşru ilan etmedik. Bu iktidara sadece biz değil siz de 'yeter artık' demelisiniz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, olayların komplo olarak nitelendirilmesini de eleştirerek, "Hukuk devleti diye bir devlet kalmadı. Buradan AK Parti'deki dürüst milletvekillerine seslenmek isterim. Sizler Türkiye'nin saygın insanlarısınız. Millet size oy verdi, geldiniz iktidar oldunuz. Hiçbir zaman AK Parti iktidarını gayri meşru ilan etmedik. Hukuk zemininde gelmiştir, milletin oyunu almıştır. İktidardır beğeniriz veya beğenmeyiz, eleştiririz ama sonuçta bu iktidarı hiçbir zaman gayri meşru ilan etmedik, ta ki son rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna kadar" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'DE SON DERECE DÜZGÜN İNSANLAR VAR"

AK Parti'den bazı isimlerin disiplin kuruluna sevk edilmesi ve ardından istifaların olmasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "İstifalar olur olmaz, ben onu bilmiyorum arkadaşlar ama sonuçta vicdanının sesini dinleyen herkesin rahatsız olduğunu biliyorum. Az önce söyledim, AK Parti'de son derece düzgün insanların sayısının az olmadığını, çok fazla olduğunu biliyorum. Onların da rahatsız olduğunu biliyorum. Onlar vatandaşların yüzüne bakamıyorlar. Başları önlerine eğik, onları bu hale düşüren kendi iktidarlarından hesap sormaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, son olarak bütün yurttaşları göreve çağırdı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim