• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Kılıçdaroğlu'ndan dershane açıklaması

Dershane tartışmalarına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz dershanelere ihtiyaç kalmayacak şekilde eğitim sistemini yeniden düzenleyeceksiniz, gelin CHP size destek verecektir" dedi.

Dershane düzenlemesiyle işsiz kalacak öğretmenlere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Onların aileleri yok mu? O nedenle söylüyorum, biz mazlumdan yanayız, zalimin karşısındayız. Herkes bunu böyle bilsin.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Osmaniye'deki Salı Pazarı Meydanı’nda parti otobüsünde yaptığı konuşmada, CHP’nin, ülkenin çimentosu, geleceği, hakkı, hukuku ve teminatı olduğunu söyledi.

Hiçbir zaman ülkenin çıkarlarını feda etmediklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, bağımsız ve onurlu Türkiye’yi bütün dünyada saygın kılmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ülkeyi kuranların ayrılık yapmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Neden şimdi bir ayrılık, gayrılık hesabı yapıyoruz. Demek ki hükümet, ülkenin geleceği konusunda vatandaşın kafasında kocaman bir soru işareti yaratmış” diye konuştu.

Ezan okunmaya başlayınca konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, bir partilinin, dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasıyla ilgili söylediği sözler üzerine, çağdaş demokrasilerde başbakanların bir konuda karar vermeden once o işin uzmanlarına sorduğunu söyledi.

DERSHANE BİR SONUÇTUR

Konunun uzmanlarının çağrılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Bizimki ne yapıyor? Akşam yatıyor, sabah kalkıyor ‘Dershaneleri kapatacağım'. Ya kimsin sen dershaneleri kapatıyorsun? Dershane bir sonuçtur, başlangıç değildir. Hiçbir anne, baba çocuğunu gönüllü olarak dershaneye göndermez ama ne yapsın, başka çaresi yok. Okulda yeteri kadar ders verilmezse bu çocuk üniversiteyi nasıl kazanacak? Mecburen dershaneye gönderiyor. Şimdi artık çağrı yapıyorum. Siz dershanelere ihtiyaç kalmayacak şekilde eğitim sistemini yeniden düzenleyecekseniz, gelin CHP size destek verecektir. Bunu yapmıyorsunuz, ‘Ama ben kapatacağım’ diyor. Orada çalışan 50 bin öğretmen, yaklaşık 100 bin kişi var. Ne olacak bunlar? İşsiz kalacaklar, onların aileleri yok mu? O nedenle söylüyorum, biz mazlumdan yanayız, zalimin karşısındayız. Herkes bunu böyle bilsin.”

Kılıçdaroğlu, esnafın ve çiftçinin sorunlarını çözeceklerini belirterek, polisin de iktidarın değil, halkın polisi olması gerektiğini ifade etti.

CHP'nin Osmaniye Belediyesi başkan adayı Haydar Aktürk'ü de tanıtan Kılıçdaroğlu, adaya destek istedi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim