• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Kılıçdaroğlu’na İzmir’den Tepki Geldi

Kılıçdaroğlu’na İzmir’den Tepki Geldi
İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde toplanan İzmir Sivil Toplum Platformu (İSTOK) üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun,...

İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde toplanan İzmir Sivil Toplum Platformu (İSTOK) üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na sarf ettiği sözleri kınadı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir milletvekilliğine yakışmadığını belirterek "CHP'lilere sesleniyorum; Bu şahsın genel başkanlığını, İzmir'den başlatarak istifaya davet etsinler" dedi.

İSTOK üyesi yaklaşık 50 kişi, İzmir Basmane'de bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sarf ettiği sözleri protesto etti. Kadınlar ellerinde "İzmir bu hakareti affetmeyecek", "Kişi kendinden bilir işi", "Kılıçdaroğlu kendine gel", "Edep yahu", "Erdemsiz Kılıçdaroğlu" yazılı dövizler taşıdı.

Gurup adına konuşan İSTOK Dönem Başkanı Avukat Halit Çelik, "Herkesin dilediği gibi düşünmesi, düşüncesini özgürce ifade etmesi en temel haklardandır. Ancak hakaret ve nefret dili nitelikli bir düşünce açıklaması olmadığı için bu kapsamda asla değildir, suçtur. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na karşı sarf ettiği, "aileden sorumlu bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşuyor" ifadesi son derece çirkin, kaba, seviyesiz, ahlak dışı olduğu kadar hiçbir dini ve mezhep tarafından onaylanmayacak derecede ruhsuz ve maneviyatsız, hiçbir ideolojinin benimsemeyeceği kadar derinlikten yoksun. Sivil toplumun sözcüleri olarak, bu beyanları kuvvetli bir şekilde kınıyoruz, ayıplıyoruz. Kılıçdaroğlu, sarf ettiği sözden geri dönecek, kastını aşan beyanlar olduğu için özür dileyecek diye beklerken sözlerinin arkasında olduğunu açıklamış bulunuyor. Böylece kötülük kastı ile beyanlarda bulunduğunu itiraf etmiştir. Sarf edilen söz; hakaret, aşağılama ve nefret içermesi nedeni ile suç teşkil ettiği için Cumhuriyet savcılarını soruşturma için harekete geçmeye çağırıyor, kamuoyuna açık suç duyurusunda bulunuyoruz. Hakaret sadece bakana değil, kadınlığından dolayı aşağılandığı için tüm kadınlara, insan olarak hepimizedir."

DELİCAN: "İZMİRLİLER KILIÇDAROĞLU'NU İSTİFAYA DAVET ETMELİDİR'

Açıklama sonrası konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, "Bir siyasi parti liderinin İzmir gibi bir kentte nasıl bir siyasi dil kullanacağını biz defalarca söyledik. Bu zatın, İzmir'e yakışmadığını söyledik. Ve daha önce biz bunu, İzmir'de milletvekili istemiyoruz dedik" dedi.

Cumhuriyet Halk Partililere seslendiğini belirten Delican, şunları söyledi: "Bu şahsın genel başkanlığını, İzmir'den başlatarak istifaya davet etsinler. Bu şahıs, İzmir'i temsil etmeye yakışmadığı gibi, Türk siyasetini de görev de bulunduğu sürece kirletmeye devam edecek. Bunlar siyaseten kabız olmuş, ağız diyaresi ile meram anlatmaya çalışıyorlar. Halkımız bunları görüyor. İzmir bunu en iyi şekilde değerlendirecektir. Seçilmiş bir siyasi bakanımıza, siyaseten bu kadar ağır, ahlaken bu kadar hakaret dolu hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz, dünya siyasi tarihinde belki de bizim gibi gelişmiş ülkelerde değil de hani gelişmemiş, ilkel toplumlarda sarf eden bu siyasi liderin, bir an önce siyasi sahnesinden çekilmesini ve istifa etmesini istiyoruz."

Kılıçdaroğlu’na İzmir’den Tepki Geldi

Kılıçdaroğlu’na İzmir’den Tepki Geldi

Kılıçdaroğlu’na İzmir’den Tepki Geldi

Kılıçdaroğlu’na İzmir’den Tepki Geldi

Kılıçdaroğlu’na İzmir’den Tepki Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim