• BIST 9548.09
  • Altın 2488.656
  • Dolar 32.5033
  • Euro 34.4966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Kılıçdaroğlu’na AK Parti İzmir’den Suç Duyurusu

Kılıçdaroğlu’na AK Parti İzmir’den Suç Duyurusu
AK Parti İzmir yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda...

AK Parti İzmir yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı makamı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine bir suç duyurusu da İzmir'den geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe başkanları Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde İzmir Adliyesi önünde basın mensuplarına konuya ilişkin açıklama yapan Delican, Kılıçdaroğlu'nun hem olağan kurultay hem de sosyal medya hesabından ağır hakaretlerde bulunduğunu dile getirdi.

"CUMHURBAŞKANINA OY VERENLERE HAKARETTİR"

Delican, yapılan hakaretin sadece Cumhurbaşkanına değil aynı zamanda oy veren milyonlarca vatandaşa yapılmış olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu'nun, demokratik yöntemlerle, anayasada gösterilen usule uygun olarak gerçekleştirilmiş bir seçim sonucunda yüzde 52 oy alarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı için ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda, ülkedeki ekonomik ve askeri gücü kontrol eden şahısların veya grupların, halk üzerinde baskı kurarak, şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttukları rejimler için kullanılan Diktatör nitelendirmesinde bulunması, Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir. Şüpheli şahsın, aynı zamanda temsil kabiliyeti bakımından ülkedeki en büyük ikinci partinin ve Ana Muhalefet Partisinin lideri olması, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne sermektedir. Kılıçdaroğlu'nun yönelttiği ifadeler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, en temel anayasal hakkım olan seçme özgürlüğümü kullanarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiş bir vatandaş olarak, tarafıma da yöneltildiği bir gerçektir. Şikâyet olunanın bu isnat ve ithamları Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir. Bu sebeple şüpheliden şikayetçiyim."

MUHALEFET BOZUNTUSU

Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, sözlerini şöyle tamamladı:

"Söylenen bu çirkin sözlerin karşılığı olarak en demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Biz asla CHP'nin söylediklerini kabul etmiyoruz. 7 kongre kazanmış ama aynı zamanda 5 tane seçim kaybetmiş bir siyasi liderin Cumhurbaşkanımıza uzattığı dil çirkin dildir. Böyle muhalefet lideri kalmaya da devam edecektir. Biz onun seviyesine inmesek de, 7 kongre kazanmış, 5 seçim kaybetmiş muhalefet bozuntusuna cevap olarak bireysel suç duyurularımızı yapacağız."

Kılıçdaroğlu’na AK Parti İzmir’den Suç Duyurusu

Kılıçdaroğlu’na AK Parti İzmir’den Suç Duyurusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim