• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Kılıçdaroğlu’n Başkanlık korkusu kaçırdı

Kılıçdaroğlu’n Başkanlık korkusu kaçırdı
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘Başkanlık’ sisteminin yasalaşmasından endişe ettiği için üyelerini geri çektiği iddia edildi.

CHP’nin Anayasa masasından kalkmasının nedeni belli oldu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘Başkanlık’ sisteminin yasalaşmasından endişe ettiği için üyelerini geri çektiği iddia edildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderlerle görüşmesinin ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın davetiyle kurulan Anayasa Mutabakat Komisyonu masasını, üçüncü toplantıda öne sürdüğü bahanelerle deviren CHP, Kahraman'ın yaptığı 'komisyona dönmesi' çağrısına da olumsuz cevap verdi. Kahraman'ın mektuplu davetine aynı şekilde karşılık veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümet sistemi tercihini 'başkanlık' olarak ortaya koyan Adalet ve Kalkınma Partisi ile yürütülecek bir çalışmanın sonuç getirmeyeceği açıktır" ifadelerini kullandı.

BAĞIMSIZLIK

Mektubunda Anayasa Uzlaşma Komisyonu'yla eşzamanlı ve irtibatlı çalışması koşuluyla darbe ve hukukunun mevzuattan temizlenmesine ilişkin çalışmanın ayrı bir komisyon tarafından yürütülmesi ve bu komisyonun da kurulması konusunun müzakere edilebileceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: Bu çerçevede mevcut anayasamızın kurucu ilkeleri temelinde, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığını esas alan parlamenter sisteme dayalı bir anayasa yapımına katkı verebileceğimizi, bu doğrultudaki bir mutabakatın çalışmanın başlangıcında sağlanmasını da zorunlu gördüğümüzü ifade etmek isterim...

65 MADDE TAMAM

Kılıçdaroğlu'nun en büyük korkusunun 'Başkanlık' sistemi olduğu belirtildi. Türkiye'nin çok daha güçlenmesinden rahatsızlık duyan Kılıçdaroğlu'nun 'darbe' anayasasına destek çıkarak bunun devamını sağladığına dikkat çekildi. Çünkü geçen dönemde Yeni Anayasa Komisyonu'nda 4 partinin uzlaştığı 65 maddeye son anda karşı çıkan Kılıçdaroğlu, gerçek niyetini göstermişti. CHP'de bazı milletvekillerinin Anayasa Komisyonu'nun masasından kalkılmasına tepki gösterdiği de iddia edildi. Çünkü CHP'nin her şeye 'Hayır' diyen bir parti görünümünden yine çıkamadığı işaret edildi. 

SÖZLÜ SAVUNMA

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Yüksek Disiplin Kurulu'na bugün sözlü savunma yapacağı açıklandı. Nazlıaka'nın sözlü savunmasını ve olaya şahit olanları dinleyecek YDK üyelerinin, parti içinde tartışmalara yol açan olayla ilgili en kısa sürede kararını vereceği ifade edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim