• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Kılıçdaroğlu: Yolsuzluklar bilinmesin diye Twitter’ı kapadılar

Kılıçdaroğlu: Yolsuzluklar bilinmesin diye Twitter’ı kapadılar
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'ın kapanması ile ilgili "Twitter'ı, yolsuzluklar bilinmesin, görülmesin diye yasakladılar" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Demokrasi Meydanı'ndan hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun miting konuşmasının ana eksenini iktidara yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddiaları, hükümetin Suriye politikası ile Twitter yasağı oldu. 'Hırsızdan Müslüman olur mu?', 'Uyanın hırsız var', 'Hırsızlara hesap soracağız' pankartları önünde ve 'Hırsız Tayyip Erdoğan' sloganları altında konuşan Kılıçdaroğlu, "30 Mart'ta haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız. Ayın 30'unda sandığa gideceksiniz ya helale ya da harama oy vereceksiniz. Harama ortak olmayın. Dükkanını, evini hırsıza teslim etmiyorsan ülkeyi de hırsıza teslim etmeyeceksin." diye seslendi.

Demokrasi Meydanı'nı dolduran Gazianteplilerin coşkulu sevgi gösterileri eşliğinde konuşan Kılıçdaroğlu, Twitter yasağını eleştirerek, yasağın 'yolsuzluk ve hırsızlıkların görülmemesi ve bilinmemesi' için getirildiğini söyledi. Hükümetin sürekli yeni yasaklar getirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Twitter'ı en çok gençlerin kullandığını hatırlatarak, "Özgür bir Türkiye istiyor musun, iyi bir demokrasi istiyor musun, Twitter yasakları kalksın istiyor musun, facebook yasakları kalksın istiyor musun, ayın 30'unda bir bayram havasında sandığa gideceğiz ve bir diktatöre demokrasi dersi vereceğiz." diye konuştu. Ayakkabı kutularının dolaştığı ve Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığı alana ayakkabının fırlatıldığı meydanda AK Partili seçmenlere de seslenen CHP lideri, "Bu ülkede temiz bir siyaset ve kul hakkı yenmesin istiyorsanız, adres CHP, halkın partisi, buraya gelin." çağrısı yaptı.

Meydandan yükselen 'Kemal başbakan' sloganlarına karşılık Kılıçdaroğlu, "İnşallah o da olacak. Gaziantep'e bir gün başbakan olarak geleceğiz." karşılığını verdi. Suriye politikasının Gaziantep'e etkilerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Barış içinde yaşıyorduk, bir sabah kalktık Suriye'yi düşman ilan etmiş. Müslüman Müslümanı kırar mı, Müslümanın eline silah verip git kardeşini öldür der mi? CHP iktidarında bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız." dedi.

"DEVLETİ KURAN PARTİ NEDEN YÖNETEMESİN?"

Kılıçdaroğlu, "CHP devleti yönetemez" iddialarına, "Devleti kuran parti devleti neden yönetemesin, böyle saçma şey olur mu" karşılığını verdi. CHP'nin yardımları keseceği iddialarına da "Neden yardımları keselim, CHP iktidara geldiğinde yurttaşın aldığı yardım birse en az iki olacak. Diyorlar ki bunun parasını nereden bulacaksın. 17 Aralık operasyonunda soyulan paranın miktarı 247 katrilyon lira, o parayı alacağım ve millete vereceğim." ifadelerini kullandı. Başbakan ve bakanların internette yayınlanan ses kayıtlarına 'montaj' dendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir zaman bu ses bana ait değil demedi, diyemedi. Bunların hiçbirisi montaj değil, Antep ne kadar gerçekse bunlar da o kadar gerçek." dedi. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin Türk bayrağı ile reklam çekerek Türk bayrağını siyasete alet ettiğini de vurguladı.

"ALLAH'IN KELAMIYLA DALGA GEÇEN BU KİŞİLERE OY VERECEK MİSİNİZ?"

Eski bakan Egemen Bağış'ın internete düşen ses kaydına da işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Vatandaş soyuluyorsa, soyan iktidarsa, size din iman edebiyatı yapıp, telefonda başka şeyler yapıyorlarsa, oturacağız bunun hesabını soracağız. Allah'ın kelamıyla dalga geçilmez. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarım, hiç kimse dünyada hiç kimse Allah'ın kelamıyla dalga geçmemiştir. Ama bunların bir bakanı çıkıp bunu yapmıştır, her cuma bir ayet sallıyorum demiştir. Şimdi Antep'in vicdanına sesleniyorum, Allah'ın kelamıyla dalga geçen bu kişilere oy verecek misiniz, hayır. Oy verirseniz harama ortak olursunuz, bu kadar açık. Bütün yurttaşlarımı seviyorum ama kul hakkı yiyeni affetmem, kimse kusura bakmasın."

Öte yandan, içinde ayakkabı olan bir kutuyla meydana gelen çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirtilen 1983 doğumlu Mehmet Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında kürsüye ayakkabı fırlattı. Yılmaz, polis tarafından gözaltına alındı.
 

http://www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim