• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kılıçdaroğlu: Yeni bir diktatörümüz var

Kılıçdaroğlu: Yeni bir diktatörümüz var
CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla'da halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Daha güzel bir Türkiye'yi el birliğiyle ayağa kaldıralım. Alacaksın mührü altı okun böğrüne basacaksın. Evet diyeceksin. Sadece Türkiye değli bütün dünya bunu bekliyor. Çünkü biz ortadoğuya İslam ülkesine örnek olan tek ülkeyiz. Demokrasiyi taçlandıran tek ülkeyiz. Ben buna diktatör diyordum. Millet diyordu niye diktatör diyorsun. Kadınlar kaç kez ve nasıl doğum  yapacak bu karar veriyor. Hangi gazetede kim yazacak o karar veriyor. Kim işten çıkartılacak o karar veriyor. Oğlunun evine 1 milyar euro konulacak o karar veriyor. Bakanlarının çocuklarının yatak odalarına kasalar konuacak o karar vceriyor. Emin olun Hitler bile bunu yapmadı. Yeni bir Hitlerimiz var... Yeni bir diktatörümüz var. Bu diktatörden kurtulmak istiyor musunuz? Beraber çalışacağız. 

Yatağan işçileri aramızda onlara saygım var. Ama onları yöneten tepedekilere saygım yok. İşçi kardeşlerimizin bir güzel sloganı var. Susma sustukça sıra sana gelecek. Bir yer özelleştirilince sustular. Sıra kendilerine gelince ses çıkardılar. CHP iktidarında Yatağan özelleştirilmeyecek benim sözüm bu. 

Kimsenin aşıyla işiyle uğraşmadık. Kendi inancımıza da aykırı buluruz bunu. Görüşü ne olursa olsun herkes evine helal lokma götürsün isteriz. Bu zat... 

Diktatörlerin birden fazla özelliği var. Birinci özelliği çok rahat yalan söyler. Camide içki içildi dedi. İmam vallahi içilmedi dedi. İmam öyle dedi diye sürdürdü. Başörtülü kadına 100 kişi saldırdı dedi. Ortaya çıktı ki o da yalanmış. Düne kadar başörtü üzerinden siyaset yapıyordu. Onu elinden aldık. Çağdaş bir kentte söylüyorum. İster başı açık olsun ister kapalı olsun bütün kadınların başımın üzerinde yeri var. Hiçbir zaman başörtüsü üzerinden siyaset yapmadım. O yapıyordu. Geçen gün yeni ses kayıtları internete düştü. Yandaş bir gazetenin patronunu arıyor. Eskiden bir ALo Fatih vardı. Onu ekarte ettiler. Şimdi Alo Mustafa çıkmış. Alo Mustafa da esas duruşta. Bu telefon otur diyorsun ya. Hemen esas duruşa kalkmış. Senin gazetede bir başörtülü var nasıl böyle yazar diyor. Onun işine son vereceksin diyor. Ve işinden attırıyor. Başıörtülü bütün kadınlara sesleniyorum. Sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapan bu diktatör bir başörtülü kadının gazetede yazı yazmasına tahammül edemiyor ve ekmeğiyle oynuyor. Bir tek şey istiyorum sizden elinizi vicdanınıza koyun ve sandığa öyle gidin. Sİzin başörtünüzü asla siyaset konusu yapmayan sizi hiçbir zaman ayırmayan bir parti var. Adı halkın partisi Adı Cumhuriyet Halk Partisi... 

Zaman zaman Darbeden şikayet ediyor. Sanki darbeden hiç zarar görmüş. Bize herşey yapıldı biz şikayet etmiyoruz beyefendi darbe edebiyatı yapıp duruyor. Adnan Menderes'i kullanan bu diktatöre sesleniyorum. Sakın ola o insanı ağzına alma. Adnan Menderes'in çocuklarının evinde 1 milyar dolar çıkmadı. Bakanlarının çocuklarının evlerinde yedi kasa çıkmadı. Ona bu millet asla hırsız demedi. Ama sen meydanların sesini duy. 

12 Eylül döneminde daha sonraki dönemlerde çok insan geldi geçti. Gencecik çocuklarımızı idam ettiler. Darbeden yana değiliz. Kim yaparsa yapsın demokrasiyi savunuyoruz özgürlüğü savunuyoruz. Bizim düşüncemiz bu. Bir dönem 28 Şubat oldu. Başbakanlıkta BÇG vardı. Benim de aleyhime rapor yazmışlardı. Bunların döneminde ise Batı Çalma Grubu var. Başında ise Başçalan var. Bakanlar bürokratlar ve işadamları var altında. Siz hiç bir banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutusunda dört buçuk milyon dolar olabileceğini düşünür müydünüz? Siz hiç Bilal oğlanın babasının sabah telefon edip dikkatli ol diyeceğini ve onun da yeni uyandığı için babacım tekrar eder misin dediğini... Paraları sıfırlayın dediğini.. Sen tek başına yapamazsın abini ablanı çağır dediğini... Neden daha fazla çocuk yapılmasını istediğini şimdi anladım. Çünkü malı götürmek için bir iki çocuk yetmiyormuş. 

Ertesi gün soruyor paraları sıfırladın mı diyor. Bir miktar kaldı babacım. Ne kadar kaldı diyor. 30 Milyon avro kadar... 

Vicdanınıza sesleniyorum. Bir başbakanın oğlunun evinde bir gün geçtikten sonra ve paralar dağıtıldıktan sonra hala 30 milyon avro kalıyorsa... Vatandaş eğer sandığa gidecekse vicdanına sesleniyorum ya harama ortak olacaksın ya harama ortak olacaksın. Helal ortak olacağız tabi ki. Helal olsun size!

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçinin kullanacağı mazotun litresi bir buçuk lira olacak. Nokta! Benim sözüm bu. Diyor ki parayı nereden bulacaksınız? Yürüttükleri paranın miktarı ne kadar? 85 milyar avro! Türk lirasıyla 247 milyar. Eski parayla 247 katrilyon. Bu parayı onlardan alacağım burunlarından fitil fitil getireceğim. Paranın tamamını da bu millete harcayacağım. 

2B konusu var... Bizim görüşümüz belli. Kanun teklifimiz var. Orman köylüsünün arazisi hiçbir bedel alınmadan verilecektir. Onun dışındaki araziler emlak vergisi bedeli üzerinden köylüye verilecektir. Rayiç bedelden değil. Emlak vergisi bedeli üzerinden. Biz haktan yana bir partiyiz. Halkı seviyoruz. Halka inanıyoruz. O arazi onlara babalarından dedelerinden kaldı. Emlak vergisi değeri üzerinden vereceğiz. Onlar da orada ekip biçecekler alın teriyle çocuğunun nafakasını sağlayacak. Sözümüz sözdür. 

Biz dünyadaki en güzel ülkede yaşıyoruz. Bir tarafımız baharken öbür tarfta kar yağar. En güzeli güzel insanlarımız vardır. Huzur içinde yaşamak isteriz. Herkesin aşı olsun işi olsun isteriz. İşsizlik çok fena bir sorundur. Eğer bir evde bir çocuk işsizse anne ve baba huzurlu değildir. İster ki onun da işi olsun çoluk çocuk sahibi olsun. Annelerin en büyük arzusu budur. Bizim de en büyük arzumuz budur. Ama bunlar nasıl gerçek olur? Temiz bir siyasetle gerçekleşir. İnsanınını ötekileştirmeyen bir siyasetle gerçekleşir. 

AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizler bu ülkenin saygıdeğer yurttaşlarısınız. Onlar size söz verdiler. Bize oy verin yolsuzluğu hırsızlığı engelleyeceğiz yoksulluğu engelleyeceğiz dediler. Yasakları engelleyeceğiz dediler. Ama 17 Aralık Şebi Arus'un olduğu gün yani Mevlana'nın düğün gecesinde olaylar başladı. Türkiye devletini soyan bir hükümetle karşılaştı. Bu gerçeği hiçbir yurttaşımın unutmasını istemem. Efendim bunların montaj olduğuna iftira olduğuna inanmayın. Ya bunlar iftira olsa neden dört bakan istifa etti? O bakanın kolundaki 700 bin liralık saat nedir. Haram parayla nasıl umreye gittin sen? Bunları sormayacak mıyız? AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Eğer temiz bir Türkiye istiyorsak eğer bu ülkede herkesin işi olsun aşı olsun istiyorsan, eğer bu ülkede siyasetçi halka hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul etmeli istiyorsan elini vicdanına koy ve sandığa git.

Saygın ve güzel bir Türkiye için geliyoruz. Bugün Çanakkale şehitlerini andık. Çanakkale'de dedelerimiz kucak kucağa yatıyor. Onlar hiçbir ayrım  yapmadılar. Tek amaçları güzel bir Türkiye'yi çocuklarına bırakmaktı. Bizim de amacımız bu. Bunun yolu temiz siyasetten geçiyor. Hiçkimseye düşmanlığım yok. Burak Can da benim çocuğum Berkin de benim çocuğum. Şehit polisim de benim çocuğum. Hiç kimsenin burnu kanasın istemem. Herkes anasının kuzusudur. Anaları üzmememiz gerekiyor. Kin ve nefret tohumları bu topraklarda yetişmemiştir. Bu topraklar Mevlana'nın Hacı Bektaş'ın Aşık Veysel'in topraklarıdır. O nedenle kavga etmeyeceğiz. Bizi bölmek istiyor bu Başçalan. Bölünmeyeceğiz. Kavga edin diyor kavga etmeyeceğiz. 

Kurucu önderimiz elbetteki Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Elbette onu seviyoruz. Ölen hiç kimsenin arkasından kötü söz söylemedim. Ölen herkese saygı duydum: Herkese inandım. Özellikle siyasete atılıp geçmişte CHP'nin rakibi olan pek çok siyasi lidere hep saygı duydum. Kim bu ülkede taş taş üstüne koyduysa onu yüceltmeye özen gösterdim. Bizim kültürümüzde insan sevgisi vardır. İstiyoruz ki bu güzel ülkede hepimiz barış içinde yaşayalım. AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Sandığa gideceksiniz. Geçmişte Demokrat Parti'ye Doğru Yol Partisi'ne Anavatan'a oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Gelin el birliğiyle güzel bir Türkiye inşa edelim. Barış içinde yaşayan bir Türkiye'yi hep beraber inşa edelim. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim