• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kılıçdaroğlu: Yalana tanıklık etmeyeceğim

Kılıçdaroğlu: Yalana tanıklık etmeyeceğim
Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın yemin ve devir teslim törenlerine katılmayacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Yalana yemin edecek ve ben buna tanıklık etmeyeceğim. Bir yalana tanıklık etmek yalanı meşrulaştırmak demektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı yemin töreniyle ilgili, "Yemin edecek bugün beyefendi. Anayasayı açıkça çiğneyen bir kişinin anayasaya sadakat yemini etmesi ne kadar doğru. Yalana yemin edecek ve ben buna tanıklık etmeyeceğim. Bir yalana tanıklık etmek yalanı meşrulaştırmak demektir" dedi.

"BİLEREK VE İSTEYEREK ANAYASAYI ÇİĞNEDİ"

"Recep Tayyip Erdoğan anayasayı bilerek ve isteyerek çiğnedi" diyen Kılıçdaroğlu, "Hırs ve beklentiler için hukuk yasası oluşturulmaz. Kurallar eşit uygulanır. Recep Tayyip Erdoğan bilerek ve isteyerek anayasayı çiğnedi. Tarafsız olmayacağını defalarca söyledi. Ben tarafsız değilim diyor. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra da hep Adalet ve Kalkınma Partisinin başkanı olarak davrandı. Bunlar devletin namus ve şerefine açık saldırıdır. Erdoğan diyor ki 'kurallar bana işlemez' Biz de diyoruz CHP olarak diyoruz ki kimse hukukun ve kanunların üzerinde değiliz" diye konuştu.

"KİMSE AĞIZINI AÇIP BİR TEK BİR SÖZ BİLE SÖYLEYEMİYOR"

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddialarıyla ilgili de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Alman istihbaratı Türkiye'yi dinliyor bunu nereden öğreniyoruz, özgür Alman medyasından öğreniyoruz. Kimse ağızını açıp bir tek bir söz bile söyleyemiyor. Acaba bu İsviçre bankaları nedeniyle mi söz edilemiyor" ifadesini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Belediye Meclis üyeleri olarak size burada yasalardan, yönetmeliklerden söz edilecek. Halkın çıkarlarını nasıl korumanız gerektiği anlatılacak.

Sizden bir tek şey istiyorum karar alırken Gezi eylemlerini, o onurlu eylemleri sakın unutmayın!
Türkiye kültürel birikimi ve köklü tarihi ile benzersiz bir ülkedir. Bizim bu kenti talana teslim etmememiz gerekiyor. Size düşen görev bu, bu talana engel olun.Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyoruz.

Ben Türkiye'ye ve kendi insanıma güveniyorum. Büyük hayallerle dolu olan gençlerimizin, iktidar ikinci sınıf görse de kadınlarımızı, ülkemizi kalkındırmaya çalışan milyonlarca insanımız çalışıyor. Benim, bizim umudumuz bu.

Belli makamlara gelenler demokrasi kurallarını çiğniyor ve biz buna müsaade ediyorsak, demokrasimize ihanet ediyoruz demektir.

 
Anayasa bir milletin namusudur, haysiyetidir. Yürürlükte olan Anayasa'yı dikkate almamak en büyük suçtur. Ben vekil seçildiğim gün Anayasa'ya sadaketten ayrılmayacağıma dair yemin ettim. Bir kez daha bu değerli hatırlatmak, milletime karşı borcumdur.
 
İlk kez halk oylaması ile Cumhurbaşkanı seçildi. Milletin iradesinin başımızın üzerinde yeri var.

Anayasaya göre Cumhurbaşkanı seçilenin partisiyle ilişkisi kesilir ve vekilliğine son verilir. YSK sonuçları açıkladıktan sonra yaşananlar kabul edilemez.

Alo Fatih olayı şu anda devlette yaşanıyor. 15 Ağustos'ta YSK karar açıklıyor, Resmi Gazete'de yayınlanmıyor. Telefonla engelleniyor. Yargı kararları geciktirilemez.

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması bu ülke için züldür. Erdoğan anayasayı bilerek ve isteyerek çiğnedi. Tarafsız olmadığını defalarca söyledi. Cumhurbaşkanı seçildiği günden bu yana AK Parti genel başkanı gibi davrandı. Bu kuralları açık açık çiğnemektir. Erdoğan ben kural tanımam diyor. Biz de diyoruz ki hiç kimse hukukun üstünde değildir. Hiç kimse anayasanın üstünde değildir.

Teamülleri kaldırıyorum diyor. O hangi teamülleri kaldırdı bugüne kadar.. Bu helal ile haramı birbirine karıştırdı. Onun teamülünde haram, bizimkinde helal var. Kul hakkı ve yetim hakkı yemek onun teamülleri sayesinde adeta olağan hale geldi. Devletin en üst makamlarında hırsızlık meşrulaştırıldı. 

Erdoğan benim hakkımda çok sayıda dava açtı. O sanıyor ki ben geri adım atacağım. Sen kim oluyorsun ki ben senin karşında geri adım atacağım. Kendisine çağrı yapıyorum, benim hakkımda davalar açtın, senden tek sayfalık bir dliekçe bekliyorum. İsviçre'ye yazı yazacaksın. Benim ailemin ve çocuklarımın İsviçre bankalarında hesabı var diye haberler çıkıyor olmadığı hakkında bana bir yazı verin diyeceksin. Ben dilekçe yazamıyorum derse söz ben yazacağım bu dilekçeyi. Avukat parası yoksa ben vereceğim. Bakın ahlakın gelip dayandığı noktayı size anlatmak için bunları söylüyorum. 

Alman istihbaratı Türkiye'yi dinliyor. Biz bunu özgür Alman medyasından öğreniyoruz. Kimse de inkar etmiyor. Bu ülkenin c.başkanı başbakanı iktidar partisi kimse ağzını açıp bir tek söz edemiyor. Şimdi merak ediyorum. Acaba bu isviçre bankaları sebebiyle mi söz edilemiyor. O koltukta nasıl oturacaksın sen? Bunun hesabını verecek. Yetim hakkı için bunun takipçisi olacağım bu benim namus görevim. 

Yalan ve iftira bunların zamanında sıradanlaştı. Zulüm kurumsallaştı. 

Bayrağımıza saygısızlık yapıldı. Senin 49 tane vatandaşın IŞİD'in elinde rehin. Bir cümle bir söylemiyor. IŞİD terör örgütüdür diyemiyor. Eğer IŞİD seni rehin aldıysa sen o makamda nasıl oturacaksın? 

Bunların döneminde toplumsal ahlakta geriye gidiş var. Hırsızlık o nedenle sıradanlaştı. 

Beyefendi bugün anayasaya sadakat yemini edecek. Anayasayı alenen çiğneyen bir kişinin yeminine ne kadar güvenilir. Orada yalan yere yemin edecek ve ben buna tanıklık etmeyeceğim. Yalana tanıklık etmeyeceğim. Neden? Az önce söyledim, milletin egemenliği konusunda yemin ettim. Anayasaya sadakat yemini ettim. Namusum ve şerefim üzerine yemin ettim ben. Bir yalana tanıklık etmek yalanı meşrulaştırmak anlamına gelir. Çıkacaksınız Erdoğan'ı eleştireceksiniz sonra meclise gidip onun yalanına meşruiyet kazandıracaksınız. Bunu CHP kabul edemez. 

Erdoğan anayasaya gösterdiği sadakat ölçüsünde bizden saygı görebilir. Hem sadakat göstermeyeceksin hem de saygı bekleyeceksin. Hadi canım sen de, yok öyle bir şey... 

Mevkiler kişilerle kaim değildir. Çağdaş onurlu bir Türkiye, inançları güçlü bir Türkiye, milletin değerlerine saygı gösteren bir Türkiye, devletin malını çalanlardan hesap soran bir Türkiye, biz bunu istiyoruz. Bizim istediğimiz budur. 

Karşımızda her kanunu çiğneyen ve memleketin tüm rantını cebine aktaran bir statüko ile karşı karşıyayız. Bu statükonun gözü paradan başka bir şey görmüyor. İnsanlara saygı göstermiyor haklarını tanımıyor ülkeyi ayırıyor bölüyor. Biz bu statükoyu devireceğiz. Halkımızla birlikte devirip yok edeceğiz. Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız.

Gezi eylemlerinde bedel ödeyenler bu ülkenin onurdur, onlarla hep gurur duyacağız. Biz zalime boyun eğmeyiz, kitabımızda öyle bir şey yoktur. Gezi’de hayatını kaybedenlere tekrar rahmet diliyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim