• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Kılıçdaroğlu Wall Street Journal'e konuştu

Kılıçdaroğlu Wall Street Journal'e konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, WSJ'den Kerim Karakaya'ya röportaj verdi. CHP Lideri Cemaat ile ilişkiler, parti içi istifalar ve yaklaşan seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Türkiye kurulduğu tarihten, 1071′den bu yana yüzünü medeniyete çevirmiştir. Şimdi bizi bir Orta Doğu ülkesi haline getirmeye çalışıyorlar. Bu kabul edilemez." dedi.
 
İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları:
 
"DEMOKRATİK YÖNTEMİ BENİMSEDİK"
 

Parti üyelerinin belediye başkan adaylarını belirlemesinde sandık koyduk. İkinci stratejimiz öneleme yaptık. Çıkanlar arasından kamuoyu anketi yaptık ve anketin gereğini yaptık. Bazı yerlerde, MYK kendi kararını vardı. En demokratik yöntemi gene biz belirledik.
 
MYK tarafından atanan başkan adaylarında tartışmalar oldu. Bu tartışmaları doğal karşılıyorum. Yeni yüzlerin siyasete kazandırılması lazım.  Bugün geldiğimiz süreçte artık onların da yeni arkadaşlara yol açmaları gerekiyor. Gerçekten CHP kimliğini özümsemişse MYK kararlarına saygı göstermeleri gerekiyor.  
 
"İSTANBUL VE ANKARA'DA İDDİALIYIZ"
 
Henüz bir anket yapmadık. İstanbul ve Ankara’da iddialıyız. Adaylar yeni belirlendi. Onlar sahaya inecekler. Sonrasında daha güçlü bir yapı çıkacaktır.  Cumhurbaşkanlığı için isim yok, isimler var. Şu an açıklamam doğru olmaz.
 
"GÜLEN CEMAATİ İLE BİR YAKINLIĞIMIZ OLMADI"
 
Biz eskiden neysek bugün oradayız. Gülen cemaatiyle bir yakınlığımız hiç olmadı. O algıyı yaratmak isteyenler var. "Paralel devlete karşıyız" diyen Kılıçdaroğlu yolsuzluk operasyonu için "..işadamı var, bakanı var, bakan oğlu var, Erdoğan var. Tam bir paralel yapı" dedi.
 
"SURİYE'DEKİ CİHATÇI GRUPLARA ERDOĞAN DESTEK VERDİ"
 
Barış sürecinin seçimlerden sonra süreceğini düşünmediklerini söyleyen CHP Genel Başkanı, "Erdoğan'ın samimi olduğuna inanmıyoruz" dedi ve bu taktiği daha önce üç kez kullandığını da ekledi. Türkiye'de dinin siyaset için kullanılmasına da sert çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, tepkisini şöyle dile getirdi: "Ilımlı İslam sonrası bazı radikal gurupların çıkıp sistemi çökerttiğini gördük. Pakistan'da gördük, Afganistan'da gördük. Dini siyasette kullanmanın bizim gibi toplumlarda huzura ulaştırmadığını biliyoruz. Seküler sistem toplumu birarada tutan çimento. (Erdoğan) Cami avlusunda miting yaptı. Radikal gruplar çıktı. Suriye'deki cihatçı gruplara desteği Erdoğan hükümeti verdi. Faturası Reyhanlı'da ağır çıktı."
 
"İNTERNET YASASINI AYM'YE GÖTÜRECEĞİZ"
 
Kılıçdaroğlu ayrıca Cumhurbaşkanı'nın internet yasa tasarısını imzalaması durumunda, kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi. Ekonomide de ucuz dolar döneminde gereğinin yapılmadığını, yapısal değişikliklere gidilmediğini, bu yüzden de Türkiye'nin en kırılgan ülke konumuna geldiğini belirtti.
 
BAŞBAKAN SAMİMİ DEĞİL
 
"Başbakan samimi değil. 17 Aralık'tan 6-7 ay önce Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıralım dedik. Başbakan kulaklarını tıkadı. Başbakana soruyorum: Paralel devlet darbe yaptı diyorsun. Ayakkabı kutusundaki 4,5 milyon doları paralel devlet mi koydu? 750 bin dolarlık saati paralel devlet mi verdi? Bu soruların yanıtlarını 'Evet, paralel devlet yaptı' derse başka sorularımız olacak"
 
Paralel devlet varsa mücadelesini yapsın ama yolsuzluk iddiasını örtmek için değil. Bunlar hesap vermekten korkuyor. TÜRGEV'e 99 milyon dolar paralel devlet tarafından mı yollandı? Bilal Erdoğan o vakfin başında olmasa, o yardımlar gelir miydi?
 
Biz paralel devlete karşıyız. Ama yolsuzluk davasında bir oluşum var. İşadamları var, bakanlar var, çocukları var, Başbakan var. Tam bir paralel devlet.
 
 "1071'DEN BERİ YÜZÜMÜZ MEDENİYETE DÖNÜKTÜ"
 
"Türkiye kurulduğu tarihten, 1071′den bu yana yüzünü medeniyete çevirmiştir. Şimdi bizi bir Orta Doğu ülkesi haline getirmeye çalışıyorlar. Bu kabul edilemez.'

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim