• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Sorunlarını Çözecek Yetenektedir”

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Sorunlarını Çözecek Yetenektedir”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizdeki dert bizim derdimiz olmaktan çıktı Avrupa, ABD, Rusya "ne olacak yav bunların hali" diyor? Biz de onlara...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizdeki dert bizim derdimiz olmaktan çıktı Avrupa, ABD, Rusya "ne olacak yav bunların hali" diyor? Biz de onlara şöyle seslenelim. Türkiye kendi sorunları çözecek yetenekte ve kapasitedir. Dirayetle, akıl ve mantıkla çözeceğiz, kin ve öfkeyle değil. Peki nasıl; beraber, birbirimize inanarak çözeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimden sonra ilk kez geldiği İzmir ziyaretinin ikinci gününde Seferihisar Dutlar Halk Kahvesi'nde ilçe halkıyla buluştu. Köy kahvesinde vatandaşlara hitap eden Kılıçadroğlu, "Suriyeliler var aramızda, ağırlıklı olarak İzmir'den Avrupa'ya gitmek için dağılıyorlar. Büyük acılar çekiyorlar. Eğer Ege'nin kıyılarına küçük çocukların bedenleri vuruyorsa bunun sorumluluğu kime ait? Suriye'de binlerce insanın diri diri öldürülmelerine kim neden oldu? Neden o insanlar Türkiye'ye, Ürdün'e sığındılar. Bunların hesabının yapılması lazım. Şimdi insanlar üzerinde pazarlıklar yapılıyor. Parayla değer ölçülmez. Avrupa ile sözleşme yapıyorlar 6 milyar euro veriyorlar. Bunları Türkiye'de tutalım diyorlar. Bir insanın hayatı üzerinden bu kadar çirkin bir pazarlığı yapılamaz. Size 6 milyar avro biz verelim hepsini siz alın. Neden bunu yapıyorsunuz?" diye konuştu.

"ALTYAZILAR ARAPÇA OLSA MANZARA SURİYE"

Kılıçdaroğlu, terör olaylarının her geçen gün artığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Emin olun bu ülkedeki kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun birlikte huzur içinde yaşarız. 90 yıllık tarihimiz bunu gösterdi. Bundan sonra bizi bölmek isteyenler olacaktır. Ama bu tuzağa kimse düşmemeli. Güneydoğu'daki olayları siz de görüyorsunuz. Televizyonların altında geçen yazıların altına Arapça koyun dersiniz ki bu manzara Suriye'dir. Ne oldu da bu ülke bu hale geldi? 2002'de iktidara geldiklerinde terör yoktu. Şimdi PKK yetmedi bir de IŞİD bela oldu. Bunun sorumlusu kim, bunları kim yaptı? Bu ülkeyi yönetenler."

Çözüm süreci döneminde terör örgütüne askerin müdahale edelim demesine rağmen izin verilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Asker valiye yazı yazıyor, "müdahale edelim" diye, vali izin vermiyor. Şehirler silah deposu oldu, 100 gündür küçük bir şehri temizleyemediler. Bu terör örgütüne yardım ve yataklık yapan, oraya askeri göndermeyen, ellerine silah alan terör örgütlerine bunlara dokunmayın diyen kimlerdir?" dedi.

"BİRİLERİNİN TUZAĞINA DÜŞMEYELİM"

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi bölmek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Çanakkale'de savaşırken aramızda ayrılık mı vardı. Dedelerimiz birlikte mücadele etti. Neden bu ayrılık neden bu kavga? Neden birlilerin maşası oldu biriler? Bunları çözeceğiz. Bunları bu iktidardakiler çözemez. Türkiye'nin sorunlarını çözecek olan tek parti CHP'dir. Doğudaki kardeşlerimi de sesleniyorum. Sizin sorunlarınız da çözecek olan CHP'dir. Biz hiç bir ayrım yapmadan, inancı, kimliği ne olursa olsun hepsini kucaklıyoruz. Gelin birlik olalım, güzel Türkiye'de birilerinin ekmeğine yağ sürmeyelim. Elde silahla, kavgayla sorun çözülmez. Sorun akılla çözülür. Bir araya geleceğiz, oturup çözeceğiz. Bu ülkeyi kurarken nasıl dedelerimizin harcı varsa bugünde hiçbir ayrım yapmadan bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Ayrım insan haklarına aykırıdır. Kimimizin gözü yeşil, kimi kahverengi ama hepimiz bu güzel ülkede yaşıyoruz. Hepimiz kucaklaşmak zorundayız, birilerinin tuzağına düşmeden. Biz bu güzel ülkeye huzuru getireceğiz, ama yetki vermeniz gerekiyor" diye konuştu.

"BİR İKTİDAR PARTİSİ SORUN HALİNE GELDİYSE SORUN ÇÖZEMEZ"

İktidar partisini de eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"7 Haziran seçimlerinde "Bize yetki vermezseniz ülke daha kötü olur" diyorlardı. Tüm vatandaşları suçladılar. Buyurun tek başına iktidardalar sorun çözüldü mü? Her gün yeni şehit haberleri geliyor. Bir iktidar partisi sorun haline geldiyse sorun çözemez. Bu iktidar tam tersine yeni sorunlar ekledi. 5 ülkede büyükelçi yok, Cumhuriyet tarihinde ilktir. Mısır'la kavga etti. Hangi gerekçeyle kavga edersin. Biz Mısır'a gittik, dost olmak istedik. Suriye ile Irak, İran ile neden kavga edelim, ortak dostuz biz."

"NİYE KAVGA EDİYORSUN?"

Tarımda çalışanların şikayet eder durumda olduğunu ve ihracat yapamadıklarından yakındıklarını öne süren Kılıçdaroğlu, "Komşunla kavga edersen senin malını alır mı? Niye kavga ediyorsun, bütün bunlara son vermek sizi elinizde. Kavga eden bir adam bir ülkeye huzur getirmez. Bizim insanımız hoşgörüsü emin olun başka bir ülkede yoktur. Bugün geldiğimiz noktada sokakta yürürken bile düşman gibi yürümeye başladık. O onu yaptı, bu bunu yaptı. Hep birlikte bizlerin mücadele ederek, Türkiye'yi aydınlığa çıkarmamız lazım. Bizdeki dert bizim derdimiz olmaktan çıktı Avrupa, ABD, Rusya ne olacak yav bunların hali diyor? Biz de onlara şöyle seslenelim. Türkiye kendi sorunları çözecek yetenekte ve kapasitedir. Dirayetle, akıl ve mantıkla çözeceğiz, kin ve öfkeyle değil. Peki nasıl; beraber, birbirimize inanarak çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından 122 belediye başkanının katılacağı sosyal belediyeler ve yerel yönetimler toplantısına katılmak için alandan ayrıldı.

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Sorunlarını Çözecek Yetenektedir”

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Sorunlarını Çözecek Yetenektedir”

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Sorunlarını Çözecek Yetenektedir”

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Sorunlarını Çözecek Yetenektedir”

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Sorunlarını Çözecek Yetenektedir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim