• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Kılıçdaroğlu: "Tırlarda silah taşınıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'daki tırlarda silah taşındığını belirterek, Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin meşruiyetinin tartışılır hale getirildiğini söyledi.
"Ne zamandan beri Suriye'nin içişlerine karışıp müdahale etmeye başladınız?" diye soran Kılıçdaroğlu, "MİT'in silah kaçakçılığı yapma görevi yok. MİT yasasına baktığınız zaman örgütün operasyonel eylem yapma yetkisi de yok. Sadece istihbarat toplar, değerlendirir Başbakan'a sunar. Yasadışı bir işlemin içine sokulmuştur." dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, kendilerini yabancı hissetmedikleri kurumların başında Türk-İş'in geldiğini kaydetti. Temiz toplum ve şeffaflıktan yana olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, bugün içinde bulunulan koşulların temiz toplumun ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti. Yolsuzluk yapmaması ve yapanlara karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, yolsuzluk yapanların savunulmaması gerektiğini kaydetti.
 
Toplumun ahlaki değerlerini siyaset kurumunun yükseltmek zorunda olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, ülkenin en önemli sorunlarının başında işsizlik geldiğine dikkat çekti. Taşeronlaşmanın çok yaygın olduğunu ve sadece kamuda 1 milyona yakın taşeron bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, örgütlü toplum olmanın artık herkesin kabul ettiği bir kural olduğunu ifade etti.
 
İş kazalarına değinen Kılıçdaroğlu, kazalarda hayatını kaybedenlerin aylara göre istatistik bilgilerini verdi. 11 ayda iş kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının bin 145 işçi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bunun haber dahi olmadığını kaydetti. Ekonomik Sosyal Konseyi'n uzun zamandır toplanmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, başkanın ise Başbakan olduğunu hatırlattı.
 
Adana'daki TIR'larla ilgili bir soruya Kılıçdaroğlu, olaya iki açıdan bakılması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu nasıl bir iktidardır ki Suriye'ye gönderdiği TIR'ları gizleyemiyor. Davul zurna ile TIR gönderiyor Suriye'ye. Demek ki iktidarın çivisi çıktı. Eğer bu TIR'larda insani yardım malzemesi varsa gizlemeye gerek yok. Açarsınız bildiğimiz insani yardım malzemeleri çıkar. Gizleme, arama yaptırmamanın hiçbir mantığı yok. Olay şu: Bu TIR'larda silah taşınıyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Koskoca Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin meşruiyeti tartışılır hale getiriliyor. Bir ülkenin 90 yıllık birikimini uluslararası arenada tartışma konusu yaptıramazsınız, hakkınız yoktur. Ne zamandan beri Suriye'nin içişlerine karışıp müdahale etmeye başladınız. Bu MİT'e ait tırlar deniyor, arama yapılamaz deniyor. Benim bildiğim kadarıyla MİT'in silah kaçakçılığı yapma görevi yok. MİT yasasına baktığınız zaman örgütün operasyonel eylem yapma yetkisi de yok. Sadece istihbarat toplar, değerlendirir Başbakan'a sunar. Yasadışı bir işlemin içine sokulmuştur. Yarın bunun hesabını kim verecek? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin meşruiyeti neden tartışma konusu olsun."
 
HSYK ile ilgili Anayasa değişikliği konusundaki bir soruya ise Kılıçdaroğlu, "CHP'nin tavrı çok açık, biz muhalefet edeceğiz. Hakimlerin tamamını Adalet Bakanına bağlamak doğru bir olay değildir. Anayasa'ya da aykırıdır. Aykırı olduğunu Cumhurbaşkanı da Başbakan da biliyor. Anayasa'ya aykırı bir teklifi Meclis'ten geçirmek doğru değil." diye konuştu.
 
RTÜK gibi bir teklif önerildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yargıcın yakasında bir siyasi rozet olabilir mi? Hakimlerin siyasi görüşleri vardır, saygı duyarız, ama kararları vicdani verir. Adaleti köreltir, yok eder. Teklifi çekin dedik, oturalım hakim teminatını sağlayacak, tarafsızlık ve bağımsızlığını güvence altına alacak bir anayasa değişikliği yapalım dedik. Çekmediler, samimi değiller, biz samimiydik." şeklinde konuştu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim