• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Kılıçdaroğlu STK üyeleri ile bir araya geldi

Kılıçdaroğlu STK üyeleri ile bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak başta olmak üzere Karabük, Düzce ve Bolu illerinden gelen sivil toplum kuruluşları...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak başta olmak üzere Karabük, Düzce ve Bolu illerinden gelen sivil toplum kuruluşları (STK) üyeleri ile bir araya geldi.

Gökçebey ve Çaycuma ziyaretlerinin ardından Zonguldak merkezde Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya katılan Kılıçdaroğlu burada STK temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş ile CHP İl Başkanı Ahmet Altun oturum yöneticiliği yaptı. Oturumda bölgedeki illerden gelen sivil toplum örgütü temsilcilerine de söz verildi.

Toplantının ardından kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Zonguldak tarihinde bir ilki gerçekleştirdik deniliyor ama hiçbir genel başkan bütün sivil toplum örgütü temsilcilerini dinleyip sorulara cevap vermez. Ben hem kendim hem partime güveniyorum ve hep birlikte Türkiye'yi içinde bulunduğu durumdan kurtaralım istiyorum. Görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, kimliği nasıl olursa olsun Çanakkale'de nasıl mücadele ettiysek, Türkiye'yi zamanında nasıl karanlıktan aydınlığa çıkarttıysak aynı azim ve kararlılıkla çıkaracağız. Bu bir siyasi parti toplantısı değil. Madem ki biz ülkemizi seviyoruz ve ülkemize hizmeti en değerli hizmet olarak görüyoruz. Üzerinde anlaşacağımız konu ahlak olmalı. Sağcı, solcu, ilericisi, gericisi hep birlik olmalıyız. İster ticaretle uğraşalım, ister taşeron işçisi olalım, ister emekli olalım, ister işsiz olalım ahlaki temeller üzerinde bu toplumu büyütmeliyiz. Hepimizin Müslümanız diyorsak Peygamberimizin de sözünü dinlememiz lazım.

'AHLAK ADALET DEMEKTİR; ADALETİN SAĞCISI, SOLCUSU OLMAZ'

Birinci konu ahlak üzerinde anlaşmamız gerekiyor. Ahlak adalet demektir. Bir toplumun temelini de adalet oluşturur. Adalet yoksa hiç birşey olmaz. Adaletin sağcısı solcusu da olmaz. Bir insan haksızlığa uğramışsa onun yanında olacağız. Olmamız da gerekiyor. Biz çocuklarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağız. Adalet herkes için, bütün canlılar için adalete ihtiyacımız var. Adalet kutup yıldızı gibidir yerinde sabit durur bütün kainat onun etrafında döner. Şimdi sormak istiyorum ahlak ve adalet konusunda hangi noktadayız? Siyasette ahlak yeter mi, yetmez. Hepimiz şu ya da bu şekilde görüşlerinizi dile getirdiniz. Hepinizi dinledim ve notlarımı aldım. Her yere gittiğiniz de bu söylediklerimi dile getirmenizi istiyorum. Bu ülkenin birinci sorunu ahlaktır, ikinci sorunu da adalettir. Bunların olmadığı yerde ne demokrasi olur, ne de insanlar birbirlerini dinler. Yapılan araştırma Müslümanlığın çıkışındaki kurallar ne kadar uygulanıyor diye ve Türkiye 103'üncü sırada. İlk 37'de Müslüman ülke yok. O zaman yozlaşan bu sistemi düzeltmek zorundayız. Görüş birliğine varmak zorundayız."

Cerrattepe'deki maden çalışmalarını ve terör olaylarını da eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Cerratepe'de yerin altında altın olabilir ama yer üstünde hayat var. O canlıları yok edemeyiz. Doğayı yaşatmamız lazım gelir. Eğer bunu yaptığımız zaman insani olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz." diye konuştu.

35 yıldır PKK ile uğraşan Türkiye'nin başına şimdilerde ise DAEŞ'in bela olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, "Saygın din adamlarımız var. İbadetimizi yapıyoruz. Kimse kimsenin inancına karışmıyor. Huzur içinde yaşıyoruz. Neyimize yetmiyor? Tarihe baksınlar. Osmanlı diyorlar. Dünya kadar farkımız var. Peygamberimiz, inancımız, kitabımız, ehli beytimiz bir. Ayrışmaya ne gerek var. Niye farklı şeyler düşünüyoruz? Dolayısıyla inanç, din ekseninde hepsine saygı göstereceğiz. Amaç ayrışmak değil, birlikte olmak zorundayız." dedi.Cihan

Kılıçdaroğlu STK üyeleri ile bir araya geldi

Kılıçdaroğlu STK üyeleri ile bir araya geldi

Kılıçdaroğlu STK üyeleri ile bir araya geldi

Kılıçdaroğlu STK üyeleri ile bir araya geldi

Kılıçdaroğlu STK üyeleri ile bir araya geldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim