• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kılıçdaroğlu: “Sıradan Bir Dava Olmadığı İçindir Ki Büyükelçiler Ve Konsoloslar Bu Davayı İzlemeye Gidiyorlar”

Kılıçdaroğlu: “Sıradan Bir Dava Olmadığı İçindir Ki Büyükelçiler Ve Konsoloslar Bu Davayı İzlemeye Gidiyorlar”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasına katılan konsoloslara yönelik eleştirilere ilişkin, "Bu dava sıradan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasına katılan konsoloslara yönelik eleştirilere ilişkin, "Bu dava sıradan bir dava değildir. Sıradan bir dava olmadığı içindir ki büyükelçiler ve konsoloslar bu davayı izlemeye gidiyorlar. Anayasanın 141'inci maddesine göre mahkemelerdeki duruşmalar herkese açıktır. Herkes gidip duruşmayı izleyebilir. Sizin ne işiniz var orada demek, anayasanın bu maddesi karşısında havada kalıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davası ve duruşmaya katılan konsoloslara yönelik tepkilere ilişkin, "Bir ayıptan Türkiye'nin kurtulması lazım. İki gazeteci bir haber yaptı, gazetelerde yayınlandı. Haber yanlış mıydı? Hayır. Uzun bir mücadeleden sonra Anayasa Mahkemesi karar verdi. "Tutuklanmalarına gerek yok, bunlar delil gizleyemezler, zaten haber yayınlanmış. Ayrıca insan haklarına aykırı, hak ihlali var." Serbest bıraktı. Vay sen misin serbest bırakan. Bu dava demokrasinin yargılandığı bir davadır. Türk hukuk sisteminin yargılandığı davadır. Bu dava sıradan bir dava değildir. Sıradan bir dava olmadığı içindir ki büyükelçiler ve konsoloslar bu davayı izlemeye gidiyorlar. Siz misiniz bu davayı izlemeye gelenler? Ne söylüyor; "Siz kimsiniz ya sizin ne işiniz var orada. Diplomasinin de bir edebi, adabı var. Burası senin ülken değil, burası Türkiye." Evet burası Türkiye, onun ülkesi, daha farklı orada insan hakları var. Onların ülkelerinin çoğunda demokrasi var. Bir yere gelmek, o yerin hakkını vermek bir erdem işidir. Bu millet sizi Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmuşsa bu koltuğun hakkını vermek zorundasınız. Her şeye maydanoz olan, her konuda konuşan bir kişi Cumhurbaşkanı olamaz. 78 milyon vatandaşı kucaklayacak bir dil kullanırlar. Ama bizde böyle bir özellik yok. Peki bunlarda çıkıp deseler, "kardeşim sizin ne işiniz var Suriye'de" ne diyeceksin. Anayasanın 141'inci maddesine göre mahkemelerdeki duruşmalar herkese açıktır. Herkes gidip duruşmayı izleyebilir. Sizin ne işiniz var orada demek anayasanın bu maddesi karşısında havada kalıyor" ifadelerini kullandı.

İş adamı Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Rıza Sarraf ABD'de tutuklandı, birilerinin gece uyuması biraz zor. Şimdi Sayın Erdoğan ABD'ye gitti. Herhalde Rıza Sarraf'ı ziyaret eder hapishanede. Arkadaşlıkları var çünkü, devletin protokolünde yer ayırmışlardı. Ayıptan Türkiye'yi temizlemenin birinci yolu 17-25 Aralık soruşturmalarını yeniden açmaktır. Diyorlar ki, "Bu Rıza Sarraf tutuklandı ama bizimle ne ilgisi var" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: “Sıradan Bir Dava Olmadığı İçindir Ki Büyükelçiler Ve Konsoloslar Bu Davayı İzlemeye Gidiyorlar”

Kılıçdaroğlu: “Sıradan Bir Dava Olmadığı İçindir Ki Büyükelçiler Ve Konsoloslar Bu Davayı İzlemeye Gidiyorlar”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim