• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kılıçdaroğlu: Saldırısı sonrası sessizliğini bozdu

Kılıçdaroğlu: Saldırısı sonrası sessizliğini bozdu
Yumruklu saldırıya uğradıktan sonra olayla ilgili çok konuşmayan Kılıçdaroğlu, ilk kez bu saldırıyı değerlendirdi. Kılıçaroğlu saldırı ile ilgili' Zaman zaman uyarılar da geliyordu. Sonuçta böyle bir tabloyla karşılaşıldı.' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki yumruklu saldırı sonrası sessizliğini bozdu. Sol gözünün altında kendini “hafif morluk” olarak gösteren saldırı izine rağmen neşesinden bir şey kaybetmeyen CHP Lideri, röportaj boyunca “geçmiş olsun” telefonlarına yetişmeye çalıştı.

Kılıçdaroğlu özetli şunları söyledi:

AZMETTİRİCİ: (Size saldırının organize olduğunu düşünüyor musunuz?) Onu bilmiyorum. Soruşturma sürüyor. Ama asıl azmettiricinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Bir azmettiricinin olduğunu düşünüyorum.

UYARI GELDİ: (Böyle bir saldırı bekliyormuydunuz?) Hayır, beklemiyordum. Ama toplumdaki gerilimden belliydi, her an herkese bir saldırı yapılabileceği. Zaman zaman uyarılar da geliyordu. Sonuçta böyle bir tabloyla karşılaşıldı.

HİSSETMEDİM: (O an ne hissettiniz?) Özel bir şey hissetmedim.

ŞİKÂYET YOK: (Övet’in annesinin, ‘Babalık yapsın, oğlumu affetsin’ dedi?) Oğluyla ilgili böyle bir talepte bulunmasını da saygıyla karşıladım. Bireysel olarak şikâyetçi olmayı düşünmüyorum. (Annesiyle konuşmayı düşünüyormusunuz?) Bu aşamada konuşmayı da düşünmüyorum.

KİŞİSEL DEĞİL: (Şikâyet, etmemenizi eleştirenler de var?) Bakın, ben şikâyet etsemolayı kişiselleştirmiş olurum. Kaldı ki, bu bireysel bir olay değil. O yumruk bana değil, Türk demokrasisine atılmıştır. Bu çerçevede olay değerlendirilmeli. Kamu davası açıldı, yürüyor zaten. Herkesin bu olayın aydınlatılması için çaba harcaması lazım.

SEVİYORUM: (Kemal Bey, güvenlik tedbiri aldırmıyor, halkla çok iç içe eleştirisi yapılıyor?) Halkla iç içe olmayı seviyorum. Hemhalktan oy isteyeceksiniz, hemhalktan kopuk yaşayacaksınız, bunu doğru bulmuyorum. Güvenlik gerekçesiyle, halkla kendi aranıza bir güvenlik duvarı oluşturursanız, halktan kopuk yaşarsınız. Türkiye’nin her yerinde vatandaşlarımla birlikte oldumama ilk kez böyle bir olayla karşılaştım. Şiddeti hiçbir zaman kabul etmem, doğru da bulmam. Bu şiddet, sıradan bir yurttaşın şiddeti değildir, herkesin bunu bilmesi lazım.

ARKA PLAN: (Saldırıdan önce saldırganın borçlarının kapatıldığı iddia ediliyor?) Saldırı ve saldırganla ilgili bir sürü soru işareti var, o soru işaretlerinin yanıtlanmasını istiyorum. Bu sıradan, bireysel bir saldırı olmanın ötesinde farklı bir şey. Arka planının net olarak ortaya çıkarılması ve fotoğrafın net olarak ortaya konulması gerekiyor.

‘Gelmelerini çok önemsiyorum’

İŞGAL: (Gençler (bugün) partinizi işgal edecekler, ne düşünüyorsunuz?) Gençlerin partiye gelmelerini çok önemsiyorum. Onlara geçmişte, 'Türkiye'yi değiştirmek istiyorsanız, hukukun üstünlüğünü sağlamak istiyorsanız, gelin hep beraber bunu yapalım' demiştim.
Biz size güç verelim, siz bize güç verin, dolayısıyla değişimi beraber yapalım.

HSYK İPTAL: (Anayasa Mahkemesi'nin HSYK Yasasını kısmen iptal etti?) Anayasa Mahkemesi, hukukun üstünlüğünü esas alarak, yargının bağımsız ve tarafsızlığı ilkesini gözeterek bu kararı aldı. Adalet Bakanlığı'nın yargı üzerinde doğrudan müdahalesine yol açabilecek, bir düzenlemeyi uygun görmediğine hükmetti. Bu zaten olması gereken şeydi. Normalde yasaya dayalı yapılan tasarrufların geri alınması lazım. O zaman Anayasa Mahkemesi kararı amacına ulaşacaktır.

MİT YASASI: (MİT Yasası Meclis'te görüşülmeye başlandı) Türkiye, bir istihbarat devletine dönüşmüş durumda zaten. Demokrasiye inanmayanlar ülkeyi, istihbarattan gelen bilgilerle yönetirler. Bu da Türkiye'nin temel sorunlarındandır.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim