• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kılıçdaroğlu: Polis Ankara katliamında her şeyi biliyordu

Kılıçdaroğlu: Polis Ankara katliamında her şeyi biliyordu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Aslında polis tamamını, emniyet tamamını biliyor. Dinlenen bir adam takip edilmez mi? Güvenlik önlemini almak istiyorlar. Güvenlik önlemi alınmamasına ya da bunların tutuklanmamasına tek neden; siyasi otoritenin ‘gereğini yapın’ talimatını vermemesidir. Yani açıkça IŞİD’i korumuş olmasıdır. Bu bir gözlem değil çok açık ve net söylüyorum.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sunduğu ‘Günlük Özel’ programının konuğu oldu. Ankara’daki terör saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Ankara katliamını gerçekleştiren kişi İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı canlı bomba listesinde adı olan kişi; Yunus Emre Alagöz. Eğer bir teröristi izliyorsanız, telefonunu dinliyorsanız, kimliğini saptamışsanız, fotoğrafını elde etmişseniz, ‘bunlar canlı bomba, dikkatli olun’ demişseniz ve buna karşı hiçbir şey yapılmamış ve Ankara’nın merkezinde eylemlerini gerçekleştirmişlerse bu işin bir sorumlusunun olması lazım. Sorumlu kim? Kahvede oturan Mehmet efendi değil, bakkalın da böyle bir yetkisi yok, muhalefetin de yok, benim de yok. Ben de ana muhalefet partisinin genel başkanıyım. Dönüp kime soracağız? Ülkeyi yönetenlere. Telefonları dinleyen kim? Hükümet. Kişileri kim tespit ediyor? İstihbarat. Kime bağlı? Hükümete. Bütün bunlara rağmen önlem alınmıyor. Ve bunlar gelip Ankara’da 102 kişinin katline yol açıyorlar. Şimdi sorumlu kim? Hükümet. Dünyanın her yerinde böyledir. Böyle bir olay olduğunda sorumlusu ilgili hükümettir.” diye konuştu.

’95 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ AÇIKLANIRKEN ADALET BAKANI GÜLÜYOR’

Olayın ardından basın açıklaması yapan bakanları eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Adalet Bakanı’nın sorumluluğu televizyonlara çıkıp gülen adam. O zaman rakam 95’ti. Ölen insanlardan dolayı vicdanında en ufak bir sorumluluk hissetmeyen birisi. Bunun kesinlikle adalet bakanlığı koltuğundan ayrılması lazım. Öbürü İçişleri Bakanı, zaten baş sorumlusu da o. İkisini koruyan kim, Başbakan. O zaman Davutoğlu da bunun sorumlusudur. İstifa etmeleri gerekiyor. İki bakanın istifa etmesi gerekiyor. Davutoğlu’yla görüşmemde bakanları görevden almasını söyledim. Müfettiş görevlendirdiğini söyledi. İyi de müfettişler bakana bağlı. Bakana bağlı müfettiş bakanı mı denetler. Bakanın emir ve talimatına göre hareket eder.”

Ankara olayında kesinlikle bir zafiyet olduğunu söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “102 kişi nasıl öldü? Başbakan, gar önünde önlem alınmadığını itiraf etti. Kanaatim şu: Aslında polis tamamını, emniyet tamamını biliyor. Dinlenen bir adam takip edilmez mi? Güvenlik önlemini almak istiyorlar. Güvenlik önlemi alınmamasına ya da bunların tutuklanmamasına tek neden siyasi otoritenin gereğini yapın talimatını vermemesidir. Yani açıkça IŞİD’i korumuş olmasıdır. Bu bir gözlem değil çok açık ve net söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

IŞİD’İ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMEK İSTEMİYORLAR

Hükümeti ve özellikle içişleri bakanını sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, “Kendinizi iç işleri bakanının yerine koyun. Kişiyi dinliyorsunuz, fotoğrafı da var elinizde. Takip ediyorsunuz. Bu geliyor ama kimse yakalayamıyor. Mantığı nedir, ‘eylem yapmadan kişi tutuklanamaz’. Hukuktan bile haberleri yok bunların. Çıkan yasalardan bile haberleri yok. Terör örgütü üyesi olmak tutuklanmak ve bizatihi hapsedilmek için yeterlidir. Çünkü IŞİD’i terör örgütü olarak görmek istemiyorlar.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulHaber.Com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim