• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kılıçdaroğlu: ODTÜ'ye TOMA'yla giremezsin, sınavla girersin

Kılıçdaroğlu: ODTÜ'ye TOMA'yla giremezsin, sınavla girersin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili "ODTÜ'ye tankla topla giremezsin, TOMA ile giremezsin. ODTÜ'ye girmek istiyorsan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili "ODTÜ'ye tankla topla giremezsin, TOMA ile giremezsin. ODTÜ'ye girmek istiyorsan sınavla girersin." dedi.

Kılıçdaroğlu, bütün şehitlerin kanının AK Parti yöneticilerinin yakasında olduğunu savunarak, "Siz PKK ile hangi görüşmeleri yaptınız, hangi tutanakları imzaladınız, hangi konularda görüş birliğine vardınız? Çıkın bu millete anlatın. Kahramanlık yapıyorsunuz, geç onları sen geç. Onları külahıma anlat. Sen PKK ile oturup ne pazarlığını yaptın. Çık bunu anlat." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. Yolsuzluğun alıp başını gittiğini öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "İhale mi alacaksın önce gidip TÜRGEV'e para yatıracaksın, sonra ihaleni alacaksın. Ben bunu grup toplantılarından birinde Suudi Arabistan'dan 99 milyon dolar para geldiğini söylemiştim. Beni mahkemeye verdiler, biz de makbuzun tarihini ve numarasını hakime verdik. Dedik ki "bunu ilgili bankadan isteyin, bakalım gerçekten böyle bir para var mı yoktu?" Evet, Vakıflar Bankası mahkemeye yazıyı göndermiş. 99 milyon 999 bin 999 lirayı TÜRGEV'in hesabına yatırdı. TÜRGEV'in adı artık TÜRGEV değil "GÖTÜRGEV', artık malı götüreceksin."

BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE OKULA GİTMEYENLERİN ORANI YÜZDE 255 ORANINDA ARTMIŞ

Devlet adamlığının ve devleti yönetmenin farklı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Devletin çıkarlarına bakacaksın. Neyi ne zaman konuşacağınızı bileceksin. Ne diyarlardı, "Rus uçağını ben düşürdüm" o diyordu "ben düşürdüm', birbirleriyle yarışıyorlardı, şimdi vazgeçmişler. Efendim "biz düşürmedik." Kim düşürdü? "komutan düşürdü'. Şimdi, komutan da değil, "Fethullah Gülen düşürdü" Pes yani. Sizin bu halkın aklıyla oynamaya gerçekten ahlakınız müsait mi? Milletin aklıyla oynuyorsunuz." dedi.

TÜRGEV DEĞİL "GÖTÜRGEV'

644 bin 448 öğrencinin 2014-2015 döneminde kayıtlı olduğu halde okula gitmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "650 bin öğrenci. Bir önceki yıla göre okula gitmeyenlerin oranı yüzde 255 oranında artmış hangi milli eğitimden bahsediyoruz. Hangi eğitimden söz ediyoruz. Eğitim çağ nüfusunda olan çocuklar var. Hiçbir okula kayıt yaptırmamış çocuğumuzu sayısı 90 bin. 90 bin çocuğumuz okula gitmesi gerekirken hiçbir okula kayıt yaptırmamış. Yazık günah değil mi? 13 yıldır bunlar iktidarda. Okulların yüzde 31,41'inde birleştirilmiş sınıflar var. Birden fazla sınıfa giden öğrenciler bir derslikle ders görüyor. Bir öğretmen hem 1., hem 2., hem de 3. sınıfı aynı sınıfta okutuyor. 21. yüzyıldayız, "eğitim eğitim" dediler Türkiye'yi bu noktaya taşıdılar. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de var. Ankara'da 64 okulda birleştirilmiş sınıf var. İstanbul'da 25 okul, İzmir'de 115, Balıkesir'de 170 okulda, Samsun'da 262 okulda, Şanlıurfa'da 558 okulda, Mardin'de 270 okulda, Yozgat'ta 103 okulda Adıyaman'da 276 okulda birleştirilmiş eğitim veriliyor. Hangi eğitim öğretim? TÜRGEV değil "GÖTÜRGEV."

ODTÜ'YE TANKLA, TOPLA GİREMEZSİN, TOMA İLE GİREMEZSİN ODTÜ'YE GİRMEK İSTİYORSAN SINAVLA GİRERSİN

ODTÜ'lü kardeşlerine seslendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Sizin özgürlük anlayışınızı ben çok iyi biliyorum. Herkesin inancını özgürce yerine getirmesi, herkesin görevidir, özellikle de ODTÜ'lülerin görevidir ve ODTÜ'lüler bunu yapar. Hiçbir zaman, yıllardır namaz kılınıyor orada insanlar ibadetlerini yapıyor. Neden şimdi bu saldırı. Provokasyonlar yapılıyor. Gencecik çocuklarımız istismar ediliyor. Provokasyonlara herkes dikkat etsin. Bakın ODTÜ Rektörü ne diyor; "ihtiyaç oldukça ibadet edilecek yerleri büyütüyoruz. 2 yıl önce camiyi genişlettik 2 bin kişilik namaz kılınacak camiyi genişlettik. 4 yıl önce de merkez mescidini genişlettik. 10'un üstünde mescit var" diyor. Hiç kimse ama hiç kimse ODTÜ'de sen namaz kıldın diye, sen ibadet yaptın diye saldırıya uğramıyor. Ama provokasyonla ODTÜ üzerine bir tezgah kurulmak isteniyor. Kuramayacaksınız. ODTÜ'lüler kendi üniversitelerine sahip çıkacaklar. Herşeye maydanoz olan var ya diktatör bozuntusu. O da hemen konuşuyor. Sen Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsun bir araştır. Nasıl oldu bu olay? Sormuyorsun, bir şey yapmıyorsun. İstismar edecek herşeyi kendi için kullanacak ya. "Hemen gereğini yapın" diyor. Bir AKP'linin söylediği ise yürek acıtıcı. "Cizreye nasıl girdiksey ODTÜ'ye de öyle gireriz" diyor. Onla şunu söylemek isterim. ODTÜ'ye tankla, topla giremezsin, TOMA ile giremezsin. ODTÜ'ye girmek istiyorsan sınavla girersin."

PKK İLE YAPTIĞIN PAZARLIĞI ANLAT

"Şu soruyu bütün vatandaşlarımın kendine sormasını istiyorum. Ülkeyi kan gölüne çeviren iktidar kim?" diyen Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ülkeyi bu hale getiren kim? Kim yönetiyor bu ülkeyi? Bunu her vatandaşın sormasını beklerim. Bu sorulmazsa olmaz. Bu sorulmadığı takdirde olmaz. Önce siyaset kurumunu sorgulayacaksınız. Çünkü vatandaş yönetmiyor, yöneten bir siyasal parti Türkiye'yi yönetiyor. Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Bugün bir gazetenin manşetinden bir fotoğraf. Şehit evi Balıkesir'de ben hep diyordum ya bu şehitler yoksul halk çocukları. Fakir fukara garip guruba diyordum ya, işte bu fotoğraf onu kanıtlıyor. Bu Ankara'da oturan beylerin, iktidar olan beylerin çocukları, yakınları akrabaları oraya gidiyor mu? Gariban çocuklara "buyurun gidin" diyorlar.

Açık ve net söylüyorum. Bütün şehitlerimizin kanı AKP yöneticilerinin yakasındadır. Fidan gibi çocuklarımızı toprağa veriyoruz. Ne oldu da Türkiye'yi bu hale getirdiniz. Oturdunuz. Terör örgütü ile pazarlık yaptınız. Size demedik ki "Yav yapmayın yanlıştır" ama önce dediler ki "kim bunu söylüyorsa şerefsizdir" sonra ortaya çıktı. Şereften zerre kadar nasibini almayan insan çark etti. Ne yaptılar hikaye anlattılar. Kimse unutmasın. Hakan Fidan'ı tam yetki ile görevlendirdiler tam yetki ile. 13 Eylül 2011'de görüşmelerin bazı ses kayıtları yayınlandı. Siz PKK ile hangi görüşmeleri yaptınız, hangi tutanakları imzaladınız, hangi konularda görüş birliğine vardınız çıkın bu millete anlatın. Kahramanlık yapıyorsunuz, geç onları, sen geç. Onları külahıma anlat. Sen PKK ile oturup ne pazarlığını yaptın? Çık bunu anlat."

Kılıçdaroğlu: ODTÜ'ye TOMA'yla giremezsin, sınavla girersin

Kılıçdaroğlu: ODTÜ'ye TOMA'yla giremezsin, sınavla girersin

Kılıçdaroğlu: ODTÜ'ye TOMA'yla giremezsin, sınavla girersin

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim