• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kılıçdaroğlu (mültecilerin gönderilmesi): İnsan 180 derece döner mi?

Kılıçdaroğlu (mültecilerin gönderilmesi): İnsan 180 derece döner mi?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli mülteciler için "otobüslere bindirip...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli mülteciler için "otobüslere bindirip göndereceğiz" ifadesini "Dün ne diyorlardı, bugün ne diyorlar. 180 derece insan döner mi?" diye eleştirdi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören ve "lenfoma" teşhisi konulan 7 yaşındaki Barış Akyürek'i ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Minik hayranı ile bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, "Bir an önce iyileş, yeniden görüşeceğiz, sana çikolata ikram edeceğim" dedi ve hastane yetkililerinden Barış Akyürek'in sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de ziyarette yer aldı.

OTOBÜSLERE BİNDİRİP GÖNDERECEĞİZ" DİYORLAR

Hastane çıkışında basın mensuplarının gündem hakkındaki sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli mülteciler için "otobüslere bindirip göndereceğiz" ifadesini eleştirdi.

Düne kadar "CHP Suriyelileri istemiyor" diye suçlandıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Suriye'de barışı huzuru sağladıktan sonra onları kendi ülkelerine göndereceğiz" dedik. Şimdi ne diyorlar; "otobüslere bindirip göndereceğiz" diyorlar. Dün ne diyorlardı bugün ne diyorlar. İnsan 180 derece döner mi? Bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir algı olabilir mi? Bu ülkeye acıyorum. Ülkenin iyi yönetilmediğini söylüyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu, ABD'nin PYD konusunda yaptığı açıklamalar için de şunları söyledi: "Kim PKK'ya destek veriyorsa biz onu PKK'nın bir unsuru olarak görürüz. İster meşru, gayri meşru bir organ olsun. Benim merak ettiğim şu "Ey Amerika diye bağıran sayın Cumhurbaşkanı, Amerika dönüp size şunu sorsa "Ey Recep Tayyip Erdoğan sen PYD'nin liderini Ankara'ya davet ettin, kırmızı halı serdin. Sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Terör örgütü ise, senin onu tutuklaman, göz altına alman, yargının önüne çıkarman gerekmiyor muydu?" AKP'nin yöneticileri, iktidar sahipleri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün Cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. İstiyorlarsa bütün delilleri önlerine koymaya hazırız."

"ÜLKEYİ CHP YÖNETMİYOR, SİZ YÖNETİYORSUNUZ"

"CHP, ülkeyi yönetmiyor siz yönetiyorsunuz" vurgusu ile sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Neden, hangi gerekçe ile bizi suçluyorsunuz? Bugün iki gazetemize daha saldırı yapıldı. Emin olun üzgünüm. Neden iki gazeteye daha saldırı yapılsın?" sorularını yöneltti. Bir an önce faillerin bulunup yargıya teslim edilmesini istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Şimdi ben bunu istiyorum diye yarın diyecekler ki bu gazetelere saldırının sorumlusu da CHP'dir. Ya insaf, insaf insanda biraz ahlak, dürüstlük olur." dedi.

"ERDOĞAN'IN AĞZINA ATATÜRK YAKIŞMIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk posterinin indirilmesi hakkındaki yorumuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Atatürk fotoğrafına gelince Erdoğan'ın ağzına Atatürk yakışmıyor. Hiç yakışmıyor. Hukukun üstünlüğüne inanan partiyiz. Neyin ne olduğunu merak ediyorsan gelir beni ziyaret edersin, sana bütün ayrıntıları anlatırım. Onun konuşmaya hiç hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu (mültecilerin gönderilmesi): İnsan 180 derece döner mi?

Kılıçdaroğlu (mültecilerin gönderilmesi): İnsan 180 derece döner mi?

Kılıçdaroğlu (mültecilerin gönderilmesi): İnsan 180 derece döner mi?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim