• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kılıçdaroğlu: Millet 400 vekil vermiyor diye illa sandığa mı götüreceksin?

Kılıçdaroğlu: Millet 400 vekil vermiyor diye illa sandığa mı götüreceksin?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Elinizi vicdanınıza koyun, şu soruyu kendinize sorun; ne oldu da 1 Kasım'da yeniden sandığa gidiyoruz. Niye bana 400 milletvekili vermediniz?" dedi.

Erzincan mitinginde halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçiminden sonra milletin öngördüğü iradeye saygı gereği koalisyon görüşmelerinde bulunduklarını söyledi. AK Parti’nin 4 yıllık koalisyon yerine 3 aylık seçim hükümeti istediğini, bunu milli iradeye salygısızlık kabul ettikleri için kabul etmediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "1 Kasım’da yeniden sandığa gidilecek. Elinizi vicdanınıza koyun, şu soruyu kendinize sorun; ne oldu da 1 Kasım'da yeniden sandığa gidiyoruz. Ne oldu? Terör tırmandı, dolar yükseldi, faizler yükseldi, niçin? Niye bana 400 milletvekili vermediniz? Millet vermiyor kardeşim, millet vermiyor diye illa sandığa mı götüreceksin?" diye sordu.

İsteyenin istediği partiye oy vederebileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, çözülmesi gereken ülkenin sorunları olduğunu hatırlattı. 'Başbakan Kemal' sloganları üzerine, Kılıçdaroğlu, sloganın konusunda bir sorun olmadığını, bütün sorunun bunu hayat geçirmek, sandıktan çıkarmak, oyları kullanmak ve gereğini yapmak olduğuna işaret etti. 

Uzlaşmadan yana olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, milletin kavgadan bıktığını söyledi. Kavgayı bırakacağını anlatan Kılıçdaroğlu, ülkeye yeni bir siyaset anlayışı getirmek istediğin belirtti. Kimsenin çıkıp kul hakkı yediğini söyleyemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.” dedi. 

Türkiye'de son 10 yılda 2 Trakya büyüklüğünde bir alanın ekilmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Çiftçi zarar ediyor, gübresi, ilacı pahalı, mazotu pahalı. Bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Kendinize sorun; neden dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi kullanıyor? Neden? Bizde petrol çıkmıyor. Diğer ülkelerin pek çoğunda çıkmıyor. Niye onlarda mazot çiftçiye düşük fiyata satılıyor. Ne dedik; insanca bir düzen, çiftçi için de insanca bir düzen olacak. Mazotu 1.80 kuruştan vereceğim. Onlar sanıyorlar ki çiftçi traktörüne binecek tatile gidecek. Çiftçi traktörüne binecek tarlaya gidecek tarlaya. Üretecek, üretecek."

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında hangi görüşten olursa olsun gençlere yasak getirmeyeceklerini ifade etti. 13 yıldır çözülemeyen yurt sorununu çözeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, eğitimde taşımalı sistemin de kalkacağını, nerede öğrenci varsa öğretmenin de orada olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, atanamayan öğretmen kavramının da olmayacağını savundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim