• BIST 9645.02
  • Altın 2420.431
  • Dolar 32.5664
  • Euro 34.7418
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Kılıçdaroğlu Kürsüye "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" Sloganıyla Çıktı

Kılıçdaroğlu Kürsüye "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" Sloganıyla Çıktı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı için kürsüye geldiğinde salon "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganıyla inledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları ve alkışlar eşliğinde konuşmasına başladı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili açıklamalarının ardından grup toplantısı aynı sloganla ara ara kesildi. Kahraman geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada "Laiklik bir kere yeni Anayasa'da olmamalıdır." demişti.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken "Niye IŞİD'e sessizler. Önlem alamıyorsan gideceksin. Ortadoğu'nun oyuncağı haline geldik. Dünyada alay konusu olduk." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Aslında bugün şehit yakınları içn hazırladığımız teklifi anlatacaktım. Ancak önümüzdeki hafta açıklayacağım.

En sorunlu kentimiz Kilis. Endişeleri var. Neden Kilis sorunlu hale geldi? 25 Nisan itibariyle ölen vatandaş sayısı 17. Halk her roket atıldığında isyan etmek istiyor. Hükümetin aldığı yöntem internerti susturmak, elektriği kesmek. Kilisli kardeşlerime sesleniyorum. Kilis neden bu hale geldi. Elini vicdanına koy. 90 bin 400 kişi Kilis'te yaşıyor. Ancak 150 bin Suriyeli var. Gerçekten kaç Suriyeli kimse bilmiyor. Orada halk isyan edebilir. Devlet yerinde duruyor da Kilisli kardeşim. Soracaksın ortada hükümet yok. İstihbarat örgütleri cirit atıyor. Sınır açık. Yaralananlar ambulanslarımızla geliyor.

"NEREDE BU HÜKÜMET"

IŞİD'lileri tedavi edip geri gönderiyorlar. Milletvekileri böyle diyor. Kilisli tedavi olamıyor. Bu Kilislilerin kaldıracağı tablo değil. Kilis'te aile kurumu derinden sarsılmış. Yürüyüş yapmak istiyorlar müdahale ediyorlar. Nerede sorunlarını anlatacaklar. Türkiye'de bitmişti, Kilis'te çiçek hastalığı başladı. Nerede bu devlet değil, "nerede bu hükümet" diye bağırın!

İkinci soru

Suriye neden düşman edildi?

Üçüncü soru

Silah göndrermenin müslümanı müslümana düşman etmenin sebebi nedir?

"EMEVİ CAMİSİ'NDE NAMAZ KILACAĞIZ DİYORLARDI"

"Emevi Cami'sine gidip namaz kılacağız" diyordu, gidebiliyor mu? Süleyman Şah'ı kaçırdı. 3 saatte Şam'a gireceklerdi. Şam'a gideceklerdi oradan 2.7 milyon Suriyeli geldi. Bunun sorumlusu kim Kilisli kardeşim?

Ne diyorlardı "Kimse türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın" Her gün roket atılıyor, Kilis vuruluyor. Bunları sesi çıkıyor mu?

"DÜNYADA ALAY KONUSU OLDUK"

Çünkü karşıda IŞİD var. Niye IŞİD'e sessizler. Önlem alamıyorsan gideceksin. Ortadoğu'nun oyuncağı haline geldik. Dünyada alay konusu olduk. Roket atıldı demiyorlar. Adam gözeterek silahını atıyor. AKP'nin bakanı da derhal Kilis'i terk ediyor. İbrahim Kalın.

Bilinçli yapılıp yapılmadığı konusunda istihbarat yok. Zaten Türkiye'de istihbarat yok. İstihbarat olsaydı Ankara'da, İstanbul'da bombalar patlar mıydı? "Suriye tarafında kaotik ortam var." İyi de bu ortamı kim yarattı Suriye'ye silahı kim gönderdi? Baş sorumlusu bu hükümettir, AKP hükümetidir. IŞİD'e ses çıkarmamalarının nedeni onlara silah göndermelerinden dolayıdır.

Türkeş ne diyordu? 21 Kasım 2015. Burada bizi izleyenlerin huzurunda yemin ederim. Vallahi billiahi o silahlar Türkmenlere gitmedi. Bizim o bölgeyle irtibatımız var. Nusra'ya Kaide'ye, IŞİD'e gidiyordu. Ortadoğu'daki sorun Türkiye'ye zarar veriyor.

"2013'TE GAZZE'YE GİDECEĞİM DEMİŞTİ TIK YOK"

23 Mart 2013'te Nisan'da Gazze'ye gideceğim demişti. Tık yok. Mayısta gideceğim dedi. Yine tık yok. 14 Mayıs 2013'te, "Gazze'ye gideceğim ama hele bir bakalım. Gitme diyenleri de çok şık bulmuyorum" demişti. 3 yıl geçti aradan Gazze'ye gidebildi mi gidemediler. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı "Gideceğim" diyorsa gitmeli. Gidemiyorsa kimseye kabadayılık satmasın.

"BU DAVA KAPANMAYACAK"

O evlatlarımızın ahını alacağız dedik. Alel acele mahkemeyi toplayıp ceza verildi. Bu dosya kapandı dendi. Bu dava kapanmayacak. O çocuklar bizim çocuklarımız, o çocuklara yapılanları asla ve asla unutmayacağız. Eğer unutursak insanlarımızdan çıkmış oluruz.

Nerede bu çocukların hakkını savunan hükümet? Nerede bu çocukların hakkını savunan adalet? MEB Bakanı sen kaç tane bu çocuklar için yurt yaptın? Sende insanlık var mı?Bütün annelere sesleniyorum. Bütün evlatlarımızı koruyacağız. Ve size CHP yönetiminde bütün öğrenci yurdu sorununu halledeceğimize söz veriyoruz. Evlatlarımız bizim evlatlarımız, çocuklar bizim çocuklarımız.

"NAMUSLU İNSANLARI YILLARCA HAPİSTE TUTTULAR"

Ergenekon davası sürecinde 100 binden fazla telefon izlemeye alındı. 60 bin telefon dinlendi. 43 bin kişi hakkında takibat yapıldı. Ergenekon davası dosyaları ekleriyle beraber 64 milyonu aştı. 7 kişi ifade vermeden bir başka 7 kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Bütün bunlar olurken AKP zil takıp oynadı. Türkiye bağırsaklarını temizliyor dediler.

Türkan Saylan gibi bütün hayatını bu ülkenin çocuklarına adamış bir kadının evini bastılar. İlker Başbuğ'u terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmakla suçladılar. Aklın alacağı şey değil. Ergenekon'un kasası dediler Kuddusi Okkır. Cenazesinde ailesi araç bulamadı. Bizim CHP'li belediyeler yardım ettiler. Fatih Hilmioğlu içerideyken çocuğu öldü, evinde ağlamasına bile izin vermediler. Bunlarda vicdan yok. Antika silaha suikast silahı diye dosyaya koydular…Bir Silivri edebiyatı oluştu. Önümüzdeki günlerde belki de bu edebiyatın sinema versiyonu başka versiyonları ortaya çıkacaktır.

"DİKTATÖR BOZUNTUSU..."

Bu olay AKP'nin Türkiye yaptığı kumpas olayıdır. Diktatör bozuntusu sen bizim bilmediğimiz neleri verdin? Bunların insanlığı da yok, bunların ahlakı da yok. 'Siz devleti yönetiyorsunuz çocuk musunuz' dedim. Bunların yatacak yeri yok."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim