• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kılıçdaroğlu: Kararı veren hakim hakim değildir, iktidarın sopasını taşıyor

Kılıçdaroğlu: Kararı veren hakim hakim değildir, iktidarın sopasını taşıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir toplumda yolsuzluk yapmak, devlet malını çalmak, bunlar günah bile sayılmıyorsa...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir toplumda yolsuzluk yapmak, devlet malını çalmak, bunlar günah bile sayılmıyorsa geldiğimiz süreci çok daha iyi değerlendirmemiz lazım." dedi. Dün bir gazeteye daha kayyım atandığını hatırlatan CHP lideri, kararı veren hakimin demokrasiye inanmayan bir hakim, siyasi otoritenin sopasını elinde taşıyan bir yargıç olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, Spartalılar'ı örnek vererek bu toplumda "hırsızlık yapmanın bir nevi kahramanlık" olduğunu, Hitler'in yaptıklarının tıpa tıp aynısının şimdi Türkiye'de yapılmak istendiğini kaydetti.

Türkiye'nin basın özgürlüğünde sınıfta kalan bir ülke olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, bu konuda şunları söyledi: "30 gazeteci hapiste. 7 bin üzeri gazeteci işsiz. Gazetelere el konuluyor. Dün bir gazeteye daha kayyum atandı. Karar veren hakim demokrasiye inanmayan bir hakim, siyasi otoritenin sopasını elinde taşıyan bir yargıçtır. O kararı veren hakim hakim değil, siyasi o adamın bir elemanıdır, açıkça ilan ediyorum. Doğru haber yaptı diye gazeteciler hapse atıldı. Gazeteye para verip satın alıyorsunuz, zorla mı gazete okutuyorlar, zorla mı televizyon seyrettiriyorlar."

Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun katılımın olduğu "Türkiye'nin Geleceği İçin Büyük Buluşma" toplantısında vatandaşlara çağrıda bulundu. Ankara ATO Congresium'da geniş bir katılımla gerçekleştirilen etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "AK Parti'nin Yeni Türkiye'si" konulu video gösterildi. Gösterim sırasında salondakiler yer yer "yuh" çekip "alkış" tuttu.

Salondakilere hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşın, siyaset kurumu ve iktidardan neler istediği sorularını sorarak konuşmasına başladı. Kılıçdaroğlu, konuşmasını iki ana eksen üzerinde yapacağını, bunlardan ilkinin Türkiye'nin 14 yılda nasıl bu hale geldiği, ikinci bölüm de bu tablodan nasıl çıkılacağı olduğunu örneklerle aktardı. 13 yıldır Türkiye demokrasisinin kan kaybettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Anayasa'ya göre seçilen bir kişinin "ben Anayasa'yı tanımıyorum, bana uygun değil" diyorsa bir sivil darbenin ön hazırlıkları yapılıyor demektir. "Yasama ve yargı organı var ya onlar benim için ayak bağı oluyor" diyorsa "güçler ayrılığını reddediyorum, Anayasa'yı askıya alıyorum" demektir. Eğer bir toplumda yolsuzluk yapmak, devlet malını çalmak, bunlar günah bile sayılmıyorsa geldiğimiz süreci çok daha iyi değerlendirmemiz lazım."

Ahlaki yozlaşmaya da dikkati çeken CHP lideri, "Bu kadar haksızlık, hukuksuzluk var, bu vatandaş neden itiraz etmiyor? Vatandaş akşam evine nasıl gireceğinin hesabını yapıyor. Evde tencere kaynayacak mı kaynamayacak mı, bunun hesabında. Vatandaş borç batağında. Normal vatandaş, haberleri açıp televizyonları izleyemez noktaya gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, yapılan eleştirilerin içinin tamamen dolu olması gerektiğine işaret ederek, 2002 yılından bu yana AK Parti iktidarlarında ülkenin ne hale getirildiğini örnekler vererek anlattı. Kılıçdaroğlu, Spartalılar'ı örek vererek, hırsızlık yapmanın bir nevi kahramanlık olduğunu söyledi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim