• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kılıçdaroğlu: Kadına kalkan eli aşağı indirmeliyiz

Kılıçdaroğlu: Kadına kalkan eli aşağı indirmeliyiz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, Avcılar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir program düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, Avcılar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir program düzenledi. Programa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadınlar dertlerini anlatmak istiyorlar ancak Kadıköy Meydanı'nda polis copuyla karşılaşıyorlar. Bir gazeteye el konuluyor, kadınlar protesto etmek için gidiyor ancak coplarla üzerlerine yürüyorlar, kaşını gözünü yarıyorlar. Asla buna izin vermemeliyiz. Bir kadına kalkan eli aşağıya indirmeliyiz." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanılığı tarafından Avcılar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir program düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu programa eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte katılırken, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve İstanbul milletvekilleri de programda hazır bulundu. Program, Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu'nun konseriyle başladı. Binlerce kadının katıldığı programda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Kadınlar gününde, kadınlar dertlerini anlatmak istiyorlar ancak Kadıköy Meydanı'nda polis copuyla karşılaşıyorlar. Bir gazeteye el konuluyor, kadınlar protesto etmek için gidiyor anca coplarla üzerlerine yürüyorlar, kaşını gözünü yarıyorlar. Asla buna izin vermemeliyiz. Bir kadına kalkan eli aşağıya indirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

'İLK DÖRT MADDENİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Anayasa çalışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Diyorlar ki "Anayasa'yı değiştireceğiz." "Niye masaya gelmiyorsunuz?" diyorlar. Kendilerine söyledik; anayasayı değiştireceksek ilk 4 maddeyle ilgili bizim kırmızı çizgimiz var. İlk 4 madde bizim dedelerimizin Cumhuriyet'i kurarken ortaya koyduğu iradedir. O iradeye biz toz kondurmayız. Osmanlı'dan gelen parlamenter sistemimiz var. Bunu güçlendirelim. Buna varsanız evet dedik. Cumhuriyet'i kurmuşuz. Padişahın kulu değil, bu ülkenin onurlu bir bireyiyiz. Kimsenin kulu olmayacağız. Yok edin insanın insana kulluğunu. Değiştireceğiz diyorlar ancak izin vermiyoruz, vermeyeceğiz. Bir tek CHP'li milletvekili parlamentoda varsa bu değişiklikleri yapamayacaklardır. Biz direneceğiz. Gücümüzü de bu ülkenin kadınlarından alıyoruz."

'ASKERE KENDİ ÇOCUKLARINI GÖNDERİYORLAR MI'

Konuşmasında şehit cenazelerine de bahseden CHP lideri, "Bu ülke acıdan ve gözyaşından çok çekti. Şehit cenazelerine katılıyorum. Resmi törende şehidin arkasında ailesi ve protokol yürür. O tabloya baktığınızda gariban aile ve Anadolu çocuklarını görürsünüz. Bu Ankara'da oturan beyler kendi çocuklarını gönderiyorlar mı? Ama sizin çocuklarınızı gönderip her türlü siyaseti yapıyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeye barışı kadınlar getirecek. Biz sadece size hizmet edeceğiz." şeklinde konuştu.

Cihan

Kılıçdaroğlu: Kadına kalkan eli aşağı indirmeliyiz

Kılıçdaroğlu: Kadına kalkan eli aşağı indirmeliyiz

Kılıçdaroğlu: Kadına kalkan eli aşağı indirmeliyiz

Kılıçdaroğlu: Kadına kalkan eli aşağı indirmeliyiz

Kılıçdaroğlu: Kadına kalkan eli aşağı indirmeliyiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim