• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kılıçdaroğlu İstanbul'da konuştu

Kılıçdaroğlu İstanbul'da konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da 100. Yılında Birinci Dünya Savaşı Sempozyumu'na katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmanlı’nın 1. Dünya Savaşı’na siyasi sebeplerle girdiğini ve sonucunun ağır olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bugün özellikle Ortadoğu’ya göz dikerek kişisel ihtirasları uğruna içinde bulunduğumuz coğrafyayı ülkemizi de içine alabilecek bir savaşın eşiğine getirenler, anlaşılan tarih bilgisinden ve geçmişten ders çıkarma erdeminden yoksundurlar.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Dünya Savaşı Sempozyumu’na katıldı. Kültür merkezinde açılan resim sergisini gezen Kılıçdaroğlu, sempozyumun açılış konuşmasını yaptı. Kılıçdaroğlu, “Osmanlı İmparatorluğu 1. Dünya Savaşı’na savaş başladıktan sonra ittifak devletleriyle imzaladığı bir anlaşma sonucu girmiştir. Bir başka deyişle Osmanlı’nın savaşa girmesi savaş öncesinde imzalanmış bir bağlayıcı anlaşmadan dolayı değil siyasi bir tercihin sebebi olarak Osmanlı savaşa girmiştir. Ancak bu siyasi tercihin faturası çok ağır olmuştur. Bugün özellikle Ortadoğu’ya göz dikerek kişisel ihtirasları uğruna içinde bulunduğumuz coğrafyayı ülkemizi de içine alabilecek bir savaşın eşiğine getirenler anlaşılan tarih bilgisinden ve geçmişten ders çıkarma erdeminden yoksundurlar. Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz siyasi yönelim cumhuriyet tarihimizin barış eksenli dış politika anlayışına sadık kalmaktır.” diye konuştu.

Kalıcı bir barış sağlanması için dünyadaki tüm insanların durumunu iyileştirecek uluslar arası tedbirler alınması gerektiğine inandıklarını belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Dünya otoriter zihniyetlerden çok çekti. biz bir yandan gençlerin zihinlerine düşmanlık ve nefret tohumları eken bu anlayışla mücadele ederken aynı zamanda çocuklarımıza barış ve sevgi dolu bir dünya bırakmak için çalışıyoruz.” 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim