• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Kılıçdaroğlu: Hükümet meşruiyetini yitirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez yolsuzlukları savunan bir Başbakanla karşı karşıyayız. Hükümetin artık meşruiyeti yoktur. Bu hükümet topal ördek hükümetidir" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal, yaptığı yazılı açıklamada, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin kendi tarihinde,  Osmanlı dahil,  böyle bir operasyonla, "yüzsüzlükle" karşılaşmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Sayıştay raporlarının neden TBMM'ye gelmediği, bununla ilgili niçin bir düzenleme yapıldığı" sorularını yönelten Kılıçdaroğlu, özetle şunları ifade etti:

"Defalarca, 'Sayın Başbakan, çık şu kürsüye, ben kul hakkı yemedim de' diye çağrı yaptım. Çıkabildin mi kürsüye? 'Kul hakkı yemedim' diyebildin mi? 'Hortumları kestik' diyorsun. Peki o hortumlar AKP Genel Merkezi ile Bakanlar Kuruluna ve yandaşlara bağlandı mı, bağlanmadı mı? Polis ve savcı raporlarına bakarak doğru cevap ver buna. Çünkü, o hortumlardan oluk oluk dolarlar, avrolar akıyor. Yani çapı çok büyük bu hortumların, saklayamazsın artık. Yolsuzluk, kirli siyasetçi, kirli bürokrat  ve kirli işadamıyla yapılır. Biz buna şeytan üçgeni diyoruz. İktidarınızda bu şeytan üçgeni tamam. Peki, şeytan üçgenini yöneten şeytan kim? Sen biliyor musun? Bildiğin için mi korkuyorsun, panikliyorsun?"

"Operasyonda adı geçen bakanların kırmızı plakalarla gezdiğini, oğlunu sorgulayan polisi, adı dosyada yazılı bakanın görevden aldığını" belirten Kılıçdaroğlu, "Bırakalım hukuk devletini, evrensel hukuku, bunun  edep ile haya ile insanların alnında bulunan ar damarıyla izahı mümkün müdür?" diye sordu.

Adli Kolluk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği eleştiren Kılıçdaroğlu, artık yolsuzluk operasyonunun önceden hırsızlara, rüşvetçilere haber verileceğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Peki, soruyorum, operasyon bilgilerini vermek suç değil midir? Hırsıza önceden bilgi verilir mi? 'Geleceğim hazırlığını yap' denilir mi?" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın operasyonu "tuzak" olarak nitelendirdiğini, çeteden bahsettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Peki, sen 11 yıldan beri Başbakan değil misin? Senin hükümetin 11 yıldan beri bu devleti yönetmiyor mu? Ucu sana dokununca mı çete aklına geldi? 11 yıldır iktidardasın. Başbakansın. Bütün istihbarat örgütleri, bürokrasi emrinde, nasıl olur da 11 yıldır çetenin farkına varmadın?" değerlendirmesini yaptı.

Bazı gazetelerde "Büyük patron"dan söz edildiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Takke düştü, kel göründü. Artık cambaza bak cambaza diye ne kendini, ne bakanlarını, ne de çocuklarını gözlerden gizleyebiliyor, hukuktan kaçırabiliyorsun. Çünkü, mızrak artık çuvala sığmıyor" ifadesini kullandı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim