• BIST 9530.47
  • Altın 2475.879
  • Dolar 32.52
  • Euro 34.818
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kılıçdaroğlu: Haramilerin iktidarını yıkacağız

Kılıçdaroğlu: Haramilerin iktidarını yıkacağız
CHP lideri Kılıçdaroğlu Kırklareli'nde halka hitap ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Dünya tarihinde böyle hırsız görülmemiştir ve bu kişi din iman edebiyatı yapıyor. Bilin ki din iman edebiyatı yapıyorsa öbür taraftan malı götürüyordu. Bunların en büyük özelliği bu. Hepiniz ülkeye ve çocuklarınıza sahip çıkın. Bu ülke bizim ülkemiz. Bir kişi devleti soymaya çalışıyor. Ona dersini demokratik yollardan vereceğiz.

Hırsızlık babadan oğula geçer demişti. Bunu gerçekten çok iyi öğrenmiş. Ailecek çalıyorlar. Ülke için hesap sormamız lazım. Ben çalışacağım hepimiz çalışacağız. Her yerde çalışacağız. Bu hırsızlığı anlatacağız. Bizim yakamızdan artık düşün diyeceğiz. 

Bu hükümetin bizim bildiğimiz ortaya çıkan 4 bakanı var. Bunların evlerine baskın yapıldı çocukları gözaltına alındı. Dört bakanın da yolsuzluğa bulaştığı gün gibi meydana çıktı. Millet bekledi ki bunlar hemen istifa eder. İstanbul yeşilköyde Başçalan'la beraber otobüsün üstüne çıktılar dediler ki biz Türkiye'yiz bizim ülkemize böyle bir manzara layıktır dediler. Türkiye bu manzarayı kaldıramadı. Büyük protesto oldu. Başçalan da dedi ki arkadaşlar dördünüz istifa edin ama bu arada benim lehime deklarasyon yayınlayın. Bunlardan biri talimatı sen verdin ben de yaptım istifa edeceksen sen istifa et dedi. Duydunuz mu bunu? Duyduk. Ergene nehri kadar bunların hepsi doğru. Senin bakanın senin yüzüne söylüyor bunu. İstifa edeceksen sen et diyor. Ben söylesem muhalefet derler. STK dese bunlar da muhalif derler. Ama senin bakanın söylüyor. Hala arlanmadın mı utanmadın mı? Milletin yüzüne nasıl bakıyorsun!

Zafer Çağlayan 28 kez toplam 52 milyon dolar rüşvet almış!

Çiftçi kardeşlerim emekli kardeşlerim. Size sesleniyorum. 52 milyon doları hiç bir arada gördünüz mü? Devlet onlara kırmızı plakalı araç verdi. Şoför verdi sekreter verdi makam verdi uçak verdi. İstediğiniz gibi kullanın ama millete hizmet edin dedi. Onlar kendine hizmet ettiler. Milleti soydular. 

Muammer Güler 10 kezde toplam 10 milyon dolar rüşvet almakla suçlanıyor. Zarrab'a ne diyordu bu! Telefonda ne diyor. Sabahın yedisinde oğluna telefon ediyor. Oğlum ne var ne yok diyor. Polisler arama yapıyor babacığım. Oğlum kaç lira var diyor. Biraz para var diyor. Kaç lira oğlum diyor. Bir trilyon civarında para ver diyor. Dedi ki ben oğlumla konuşmadım. Tak ses kayıtları çıktı. Zarrab'a diyordu ki ben senin önünde yatarım kimse sana bir şey yapamaz. Devletin bakanına bakın. 

Siz oy verdiniz rüşvet aldığı adamın önüne yatan bir bakana mı oy verdiniz! sizin oyunuzla iktidara geldiler. Onlar harama ortak oldular. Oylarınla harama ortak olma helale ortak ol CHP'nin böğrüne bas mührünü bundan sonra!

Üçüncü bakan Egemen Bağış. 3 seferde bir buçuk milyon dolar götürmüş. Bunun şanssızlığı çikolata kutusunda rüşvet alması. Ancak o kadar para sığıyor. 

Birinci adamın hikayesini anlatmıştım. Şimdi diyor ki bunlar yalan. 18 Nisan 2013. Unutmayın bu tarihi... 17 Aralık operasyonundan önce. 3 sayfalık bir rapor veriyor MİT buna. Raporun sonuç bölümünde diyor ki, "Reza Zerrabın Zafer Çağlayan ve muammer Güler ile ilişkilerinin ortaya çıkması halinde söz konusu hususların hükümet aleyhinde kullanılacağı değerlendirilmektedir" Yani kibarca diyor ki rüşvetler ortaya çıkarsa hükümet aleyhinde kullanlıır. Ne yaptı bu adam! Bu raporu aldı cebine koydu. Hiçbir şey olmamış gibi rüşvet mekanizması aynen devam etti. Hükümetin hikayesi işte bu. 

Bu hükümet bir çete hükümeti. Vatandaşı dolandıran bir çete. Çeteler dünyanın hiçbir demokrasisinde yer verilmez. Çetelere artık oy vermeyin! 

30 Mart'ta elimizi vicdanımıza koyacağız. Çocuklarımız için bayrağımız için barış için hep beraber sandığa gideceğiz ve haramilerin iktidarını yıkacağız!

Genç bir çocuk açım diye kendisini yaktı. 10 gün sonra da vefat etti. Aç olduğu için kendini yakıyor. İşsiz olduğu için kendini yakıyor 21. yy türkiyesinde. Van'da bir baba çocuğunun cenazesini sırtında bir çuvalda taşıyor. Kahramanmaraş'ta 17 lira çaldı diye 17 ay hapis yattı. Milyarları götürenler ise aranızda geziyor. Elinizle arada bir cebinizi yoklayın. Bir el gezebilir cebinizde. Unutmayın o el Başçalan'ın eli olabilir. Dikkatli olun!

21. yy Türkiyesi'nde bütün dünyadan daha fazla gazeteci hapiste. Bir numara Türkiye... Neden gazetecilerimiz hapiste? Neden akademisyenler hapiste? Vatanseverler hapiste... Hırsızlar dışarıda... Bu gerçeği bütün yurttaşlarımın bilmesini istiyorum. Bütün kardeşlerimin bilmesini istiyorum. Türkiye yeni bir yol haritası çizmek zorundadır. Barışa ve huzura giden saydam temiz bir siyasete giden yeni bir yol haritası çizmek zorundadır. Ecevit, Demire, Menderes bu ülkenin insanıydı. Bunların yaptığı Türkiye tarihinde hiçbir başbakan yapmadı. Hiç kimse yapmadı. Ne diyordu Ecevit! Ne ezen ne ezilen insanca halkça bir düzen diyordu! Aynı şeyi söylüyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye istiyoruz. Varlık içinde yaşayalım birlik içinde yaşayalım özgür biçimde yaşayalım diyoruz. 

Çiftçi kardeşimiz Başbakan'a sesleniyor. O ne diyor peki? Al ananı da git diyor. Çiftçi kardeşim. Trakya'yı biliyorum. Çiftçinin önemini de biliyorum. Bereketli topraklarını da biliyorum. Son 11 yılda tarımdan vazgeçilen fakat şimdi ekilmeyen alan 35 milyon dönüm. İki trakya büyüklüğünde. Çiftçi ekmiyor ekse karşılığı yok. Dünyanın en pahalı mazotunu sana satıyorlar çiftçi kardeşim. Beş lira oldu litresi. Seçimlerde söz verdim çiftçiye satılan mazotun litresini bir buçuk lira yapacağım diye. Aynı şeyi yine söylüyorum. Dediler ki e nasıl olur bu! Kaynağı nerden bulacak! Son operasyonda yürütülen paranın 85 milyar avro olduğunu biliyoruz. Kendi konutunda kendi oğlunun evinde bir gün akşama kadar dağıtamadığı paranın miktarının 1 milyar avro olduğunu herkes biliyor. Ben bu yolsuzlukları bitireceğim çiftçiye mazotu 1 buçuk liradan satacaığm. Bu Kılıçdaroğlu sözüdür. 

Çiftçi kardeşim seni haramiler soyuyor. Haramilerden bu ülkeyi de Kılıçdaroğlu kurtaracak. Önce halk zengin olacak halkın cebi para görecek. 

Geçen gün bir işveren kuruluş açıklama yaptı. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Zenginlik istiyorsan gel işveren ol sen de para kazan alınterinle. Ama siyasetle zenginleşiyorsan tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsun. Yırtık ayakkabıyla siyasete girdiğini söyleyen kendisi. Ben her zaman yaşamım boyunca onun elde ettiği maaştan en az iki kat fazla maaş aldım. Seçildiğim gün malvarlığımı yayınladım. Her kuruşu benim alın terimle kazandığım paradır. Ama o yırtık ayakkabıyla girdim diyor. Peki nasıl oldu da dünyanın en zengin başbakanlarından biri oldun!?

Yolsuzluğa asla müsade etmeyeceğiz. Bizim karakterimizdir bu. Biz temiz siyaset istiyoruz. Ahlaklı siyaset istiyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan siyaset istiyoruz. İnançlara saygı istiyoruz. İnançları sömürü haline getirmek istemiyoruz. Din iman edebiyatı yapıp milleti soymak istemiyoruz. Her zaman söyledim herkesin inancı kimliği başımın üstüne. Herkesin inancına saygı göstereceğim. Benim derdim işsizler emekliler çiftçiler... Benim derdim işçiler... Benim derdim halk... Halk nasıl zenginleşecek. Benim derdim kadınlar evinde nasıl oturacak. Evlerinde tencereyi huzur içinde kaynatacaklar. Onların derdi ise cepleri. Nasıl milleti soyacağız diye düşünüyorlar. 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim