• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve AK Parti'li 19 belediye meclis üyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'inde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a...

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve AK Parti'li 19 belediye meclis üyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'inde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Diktatör bozuntusu" dediği iddia edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Samsun'un İlkadım İlçe Belediye Başkanı Erdoğan Tok, beraberindeki 19 AK Parti belediye meclis üyesi ile birlikte Samsun Adliyesi önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı'na Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Diktatör bozuntusu" demesini hazmedemediklerini ifade eden Başkan Tok ve meclis üyeleri Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"KENDİ CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET EDEN BİR MUHALEFET LİDERİYLE TÜRKİYE'DE YAŞAMAK ZORUNDA KALIYORUZ"

Başka ülkelerde Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bir muhalefet lideri olmadığının altını çizen Tok, "İlkadım Belediye Başkanı olarak, meclis üyelerimiz ve AK Parti Teşkilatı üyelerimizle beraber Sayın Kılıçdaroğlu'nun TBMM çatısı altındaki bir konuşmasında Cumhurbaşkanımıza yönelik "Diktatör bozuntusu" ifadesinden dolayı çok büyük üzüntü duyduk. Bu üzüntümüzü savcılığa vereceğimiz suç duyurusu ile neticelendireceğiz. Cumhurbaşkanımız, Türkiye'de ilk defa halkın oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'dır. Yüzde 52 oyla seçilmiştir. "Diktatör" değil, halkımızın seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla bunu halkımıza ve bizlere bir saygısızlık olarak addediyoruz. Bundan dolayı da seçilmiş bir belediye başkanı olarak ve seçilmiş belediye meclis üyelerimiz olarak sorumluluğumuzun gereği, halkımızdan aldığımız destek doğrultusunda vatandaşlık görevi olarak, Kemal Kılıçdaroğlu'na bu söyleminden dolayı suç duyurusunda bulunuyoruz. Türkiye'de maalesef başka ülkelerde olmayan, kendi cumhurbaşkanına hakaret eden bir muhalefet lideriyle yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu söylemi kınıyorum. Müracaatımızla birlikte de bunu perçinlemiş olacağız" dedi.

Başkan Tok ve meclis üyeleri, adliye önündeki basın açıklamasının ardından suç duyurularını savcılığa teslim etti.

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim