• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu
Partisinin olağan kurultayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözler nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında...

Partisinin olağan kurultayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözler nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir grup AK Partili suç duyurusunda bulundu. AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Avukat Mustafa Korkut, "Kılıçdaroğlu'nun, sayın cumhurbaşkanımız için kullandığı ithamları kendisine aynen iade ediyor ve kendisini kınıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 35'inci Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği sözler nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Küçükçekmece Adliyesi'ne gelen Küçükçekmece AK Parti İlçe Teşkilatı'na bağlı yaklaşık 150 kişilik bir grup, yapılan basın açıklamasının ardından suç duyurularını adliyeye verdi.

"KULLANDIĞI İTHAMLARI KENDİSİNE AYNEN İADE EDİYOR VE KENDİSİNİ KINIYORUZ"

Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Avukat Mustafa Korkut, Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Hepinizin bildiği üzere 16.01.2016 tarihinde CHP 35'inci Olağan Kurultayı'nda, Türk siyaset tarihine adını kara harflerle yazdıran ana muhalefet partisinin lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu milletin yüzde 52'si ile seçilen "cumhurun" başkanına yönelik son derece mesnetsiz bir şekilde "diktatör bozuntusu" ithamında bulunmuştur. Bu ülkede siyasi nezaketten yoksun ve siyasi ahlaktan yoksun bir profil olarak gördüğümüz ve kabul ettiğimiz Kılıçdaroğlu'nun, sayın cumhurbaşkanımız için kullandığı ithamları kendisine aynen iade ediyor ve kendisini kınıyoruz. Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de cumhurbaşkanına yapılan hakaretler suç teşkil etmektedir. Bizler bugün 27 milyon seçmenin oyuyla seçilmiş "cumhurun" başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kullanmış olduğu yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı bu ifadelerin karşılığında kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

"6 YILLIK DÖNEMDE 7 KEZ SEÇİM KAYBETMİŞTİR"

Kılıçdaroğlu'nun geçmiş dönemde yaşanan olaylar üzerinden eleştiren Korkut, "Sayın Kılıçdaroğlu, şecaat arz ederken aslında sirkatin söylüyor. Şayet diktatör bozuntusu görmek istiyorsa kendi tarihine dönüp bakması kendisine fazlasıyla yetecektir. Zira bakmaktan korktuğu veya utandığı o kirli ve karanlık tarihine cesaret edip bakabilirse eğer, Dersim katliamını, asılan binlerce alimi ve hocayı, ahıra çevrilen camileri, yasaklanan Arapça ezanı, çocuklara Kur'an okuttuğu için tutuklanan hocaları, müftüleri, suç delili olarak toplatılan elifbaları, 27 Mayıs arka plan yönetmeni milli şefini, 28 Şubatı, tek suçları ilim öğrenmek olan başörtülü kızlarımıza yapılan zulümleri, eğer göreve gelirsek 8 Haziran günü ilk işimiz yandaş gazetelerinin tamamına el koymaktır diyen genel sekreterini, kongredeki diğer adayların seçilememesi için alelacele delege değişiklikleri yapan kendisini görecektir. Yaklaşık 6 yıllık genel başkanlığı döneminde 7 kez seçim kaybeden Kılıçdaroğlu, bu seçim mağlubiyetlerinden dolayı cumhurbaşkanımıza olan kinini kurultayda yapmış olduğu konuşmalarla ifade etmiştir" diye konuştu.

"SİYASİ AHLAKTAN YOKSUN ÜSLUBU REDDEDİYORUZ"

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerini sürdürdüğünü söyleyen Korkut, "Siyasi ahlaktan yoksun bu üslubu reddediyoruz. Kurultaydan sonra gerek bugün gerekse geçen haftaki parti grup toplantısında da sayın cumhurbaşkanımıza hakaretlerini sürdürmüştür. Aslında bunlar, sadece sayın cumhurbaşkanımıza değil onu oraya seçen demokrasiye, ona oy veren seçmene, millete ve millet iradesine bir hakarettir. Sayın Kılıçdaroğlu'na tavsiyemiz; gecesini gündüzünü millete hizmete adayan, 80 yılda yapılamayanları 12 yıla sığdıran, milletin gönlüne taht kuran, dünyanın bile imrenerek takip ettiği bir lidere iftira atmak yerine siyasal ve kişisel gelişimi için Recep Tayyip Erdoğan'dan istifade etmesi kendisi için daha hayırlı olacaktır" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim