• BIST 9539.34
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Kılıçdaroğlu: Gazeteciler doğru bilgileri aktardığı sürece başımızın tacıdır

Kılıçdaroğlu: Gazeteciler doğru bilgileri aktardığı sürece başımızın tacıdır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüş farklılıkları olmazsa Türkiye'nin büyüyemeyip kalkınamayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüş farklılıkları olmazsa Türkiye'nin büyüyemeyip kalkınamayacağını söyledi. "Gazeteciler görevini yaptığı sürece ve halkı bilgilendirdiği ve doğru bilgileri aktardığı sürece bizim başımızın tacıdır" diyen Kılıçdaroğlu, "İster hapiste, ister sokakta olun. Bizim başımızın tacısınız. Davutoğlu'na çağrı yaptım gazetecilerin tutuksuz yargılanması ile ilgili gel bir adım atalım, önemli bir adım bu, gazeteci arkadaşlarımız tutuksuz yargılansınlar. Davutoğlu daha önemli bir adım attı. Söylediği şu; "zorunlu haller dışında tutuksuz yargılama gibi bir yol belirlenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim." Teşekkür ederim. Madem ki genişletiyorsun, tutuksuz yargılanma esastır diyorsun. CHP olarak biz hazırız, getirin tasarıyı, getirin yasayı size destek vereceğiz. Ben sözümde duruyorum. Siz de durun. madem tutuksuz yargılama esastır, bu esası yeniden getirelim." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Tek bir kaygımız, tek bir hedefimiz var, daha güzel, yaşanabilir, barış içinde, üreten gelişen, işsizliğin olmadığı bütün komşularıyla dost olan bir Türkiye. Bütün grup toplantılarımızın temel amacı, bu düşünceler üzerine inşa edildi." dedi. Terör örgütünün elinde eşleri ve çocukları olan aileler aramızda. Terörü istemiyoruz kimden ve nereden gelirse gelsin. Bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. O ailelerin evlatlarına ve yakınlarına kavuşmasını istiyoruz. Geçen gün dilek Doğan'ın nasıl öldüğüne tanık olduk. "Bu ne ya" dedikten sonra açılan ateş sonucu hayatını kaybetmesi. Annenin elindeki tek terlik, polislere onu fırlatıyor. O annenin feryadını duyup da üzülmemek elde değil. Bize nasıl sunuldu? "Çatışma sırasında öldü" denildi. "Polise mukavemet etti" diye, elindeki terliği attı diye anneye soruşturma açıldı. Bu nasıl bir davranış, anlamakta zorlanıyorum. Polislerimize söyledik sizler bizim çocuğumuz, kardeşimizsiniz. İçinizden biri haksızlık yapıyorsa onu siz çıkarınki toplumun size saygısı artsın." diye konuştu.

Görüş farklılıkları olmazsa Türkiye'nin büyüyemeyip kalkınamayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bu haberi ortaya çıkaran bir gazeteci var. Medyaya sınırlama ve baskı uygulansaydı belki bunu da çıkaramayacaklardı. Yarın o gazeteci arkadaşın başına ne gelir bilmiyorum belki o da hapse atılacak. Onun hakkında da devletin sırrını ortaya çıkardığı için soruşturma açılacak. Ama gazeteci arkadaşlara söylüyorum. Sizler görevinizi yaptığınız sürece, bizi bilgilendirdiğiniz sürece, bize doğru bilgileri aktardığınız sürece bizim başımızın tacısınız. İster hapiste olun, ister sokakta olun bizim başımızın tacısınız. Ben daha önce 32 gazetecinin hapishanede tutuklu olduğunu söylemiştim. Bu doğru değil, demokrasi açısından üstümüzde ciddi bir gölge var. Pek çok ülkedeki saygın kişiler, sivil toplum kuruluşları, gazeteci örgütleri bu haksızlığın giderilmesini istiyor. Davutoğlu'na çağrı yaptım gazetecilerin tutuksuz yargılanması ile ilgili gel bir adım atalım, önemli bir adım bu, gazeteci arkadaşlarımız tutuksuz yargılansınlar. Davutoğlu daha önemli bir adım attı. Söylediği şu; "zorunlu haller dışında tutuksuz yargılama gibi bir yol belirlenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim." Teşekkür ederim. Madem ki genişletiyorsun, tutuksuz yargılanma esastır diyorsun. CHP olarak biz hazırız, getirin tasarıyı, getirin yasayı size destek vereceğiz. Ben sözümde duruyorum. Siz de durun. madem tutuksuz yargılama esastır, bu esası yeniden getirelim."

Kılıçdaroğlu: Gazeteciler doğru bilgileri aktardığı sürece başımızın tacıdır

Kılıçdaroğlu: Gazeteciler doğru bilgileri aktardığı sürece başımızın tacıdır

Kılıçdaroğlu: Gazeteciler doğru bilgileri aktardığı sürece başımızın tacıdır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim