• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

CHP Lideri Kılıçdaroğlu yumruğunu masaya vurdu!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu yumruğunu masaya vurdu!
CHP’nin önceki kurmayları, yöneticileri, bakanları ve milletvekilleri de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’ndeki toplantıda bir araya gedi.

“Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kampanyasına destek için il, il, ilçe ilçe belde belde köy köy dolaşarak katkıda bulunmak istiyoruz” diyen CHP’nin önceki kurmayları, yöneticileri, bakanları ve milletvekilleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’ndeki toplantıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu burada bir konuşma yaptı. 

 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları

IŞİD'e yalvaran biri cumhurbaşkanlığı koltuğuna nasıl oturur. 

Büyük bir uzlaşma gerçekleştirdik. Bu uzlaşma bizim demokrasi tarihine yaptığımız en büyük katkılardan biridir. 

Hepimizin tarihe ve demokrasiye karşı sorumluluğumuz var. Ülkemize karşı sorumluluğumuz var. Çağdaş dünyaya karşı sorumluluğumuz var. Bu bilinçle biz hareket ettik. 

CANLI YAYIN

ONUN SİYASETİ TARAFSIZLIK ÜZERİNE İNŞA EDİLMİŞTİR

Bütün vatandaşlarımın oturup düşünmesini istiyorum. Bu seçim siyasi partiler arası yarış değildir. Bu seçim cumhurbaşkanı seçimidir. Soruyorlar nasıl bir cumhurbaşkanı istersiniz diye. Yüzde 60-70 tarafsız cumhurbaşkanı istiyoruz diyor vatandaş. Eğer tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyorsanız etrafınıza bir sorun kim bunların için de en tarafsız. Siyasi kimliği olmayan kim. Cumhurbaşkanının da siyaseti vardır. Onun siyaseti ise tarafsızlık üzerine inşa edilmiştir. Bütün siyasi partilere eşit davranmaktır siyaseti. O makam bunu gerektirir. Siyaset tümüyle olmasın demek değildir. Yönetim erkidir o. Yabancı devlet başkanlarıyla bir araya geldiğinde TÜrkiye'yi onurla temsil edecek. Aradığımız insan budur. Çalışacağız. 

İnançla ve kararlılıkla çalışacağız. İnanıyorsak sorumluluk hissediyorsak ülke geleceği açısından kaygı duyuyorsak oturup çalışacağız. Bazı tuzu kurular var. Ne yapalım efendim sandığa gidelim mi gitmeyelim mi? O zaman hiç şikayet etme. Oturacaksın oturduğun yerde. Ya adam gibi çalışacaksın. Sorumluluk hissediyorsan oturup adam gibi çalışacaksın. Bütün yükü getiriip birinin sırtına yıkacaksın sonra ahkam keseceksin. Olmaz. 76 milyonun sorumluluğu vardır. Ben ülkemin bütüninsanlarını seviyorum. Kul hakkı yemeyen bütün insanlarını seviyorum. CHP'ye oy versin veya vermesin. Benim bu ülkeye karşı sorumluluğum var. 

EKMELEDDİN BEYİ DİNLEDİĞİMİZ ZAMAN İÇİMİZE HUZUR DOLUYOR

İlla neden kendi partinizden seçmediniz diyorlar. Türkiye'nin gerçeklerini bilmek lazım. Demokrasiye inanmak lazım. Büyük uzlaşmayı gerçekleştirdik. Her yeri gezdik. Her yere gittik. Ben bu ülkenin insanlarının sağduyusuna güveniyorum. Elinizi yeter ki vicdanlarınıza koyun. Ramazan ayındayız. Ali İsmail Korkmaz ile başladım... Anneler evlatlarını düşünsünler diye bu örneği verdim. Gencecik bir üniversite öğrencisini düşünerek sandığa gitsinler. Huzur mu istiyoruz kavga mı? Erdoğan'ı dinlediği zaman vatandaşlar rahatsız oluyor. Tam bir kavgacı. Ekmeleddin Beyi dinlediğimiz zaman içimize huzur doluyor. Kendi iç dünyasıyla barışık bir insan. Kendi iç dünyasında kavga etmeyen bir insan. Bizim de aradığımız böyle birisi. Cumhurbaşkanı olacak Türkiye'yi temsil edecek. 

İlk kez bir başbakan yurt dışına çıkmak istediğinde o ülke aman gelmesin diyor. Türkiye'yi bu hale kim düşürdü? Önce bu vatandaşla helalleş. Götürdüğün malların hesabını ver. Sonra gel aday ol. Bunları yapmadan aday oluyor. 

Ağır bedeller ödedik. İl başkanlarımız ilçe başkanlarımız öldürüldü. Genel başkanlarımız hapse atıldı. Hep demokrasi mücadelesi verdik. Eğer bir bedel ödemek lazımsa o bedeli önce ben ödemeye hazırım. Bundan herkes emin olsun. 

Demokrasi mücadelesinin kolay olmadığını biliyorum. Bir devlet aygıtı ile karşı karşıyayız. Benim ve arkadaşlarımın telefonlarının dinlendiğini bu bilgilerin servis edlidiğini çok iyi biliyorum. Bir gestaponun nasıl oluştuğunu da çok iyi biliyorum. 

Bizim bir sorumluluğumuz var. Ülkemize çocuklarımıza Mustafa Kemal Atatürk'e karşı sorumluluğumuz var. Bir kişi kendi tarihinden utanabilir mi? Kendi tarihinden utanan biri olabilir mi? Tarihle yüzleşmek. Elbette yüzleşiriz. Hiçbir şeyden korkmayız biz. Çünkü bizim özümüzde kuvayı milliye var. Herkes bunu bilsin. 

TATİLCİLERE SESLENİYORUM: SANDIĞA GİDİN

Bu vesileyle tatilcilere de seslenmek istiyorum. Tatile gidiyorsunuz eyvallah. Tatil elbette hakkınız. Ama masalarda oturup ben oy kullanmayacağım diye ahkam kesmek demokrasiden anlamamaktır. Bir gün gelir sıra size de gelir. Bir gün gelir sizin tatil yapmanız engellenir. Bunu çok iyi bilin. Sizin tatil yapmanız da engellenir. İş dünyası neden korkuyor. TMSF silah olarak kullanılıyor. Mallarına televizyonlarına el koyuyorsunuz. Yargı kararını uyuglamıyorsunuz. O nedenle sesleri çıkmıyor. Onları anlıyorum kapalı kapılar ardında bize söylediklerini de çok iyi biliyorum. Ama tatilcileri anlamıyorum. Bu ülkede özgürce yaşayıp tatil yapmak istiyor musunuz? Sandığa gideceksin şakası makası yok Ekmeleddin İhsanoğlu'na oyunu vereceksin!

ADAM GİBİ SANDIĞA GİDECEKSİNİZ

Bu konuda mütevazi değilim. Kararlıyım. Herkes oturup düşünecek. Ben batıda eğitim aldım entelektüelim. Türkiye bu tartışmaların çok dışındadır. Burası Almanya veya Fransa değil. Bir gestapo yönetiminin egemen olduğu bir ülkedeyiz. Hangi demokrasiden söz ediyorsunuz. Basını özgür olmayan bir ülkenin halkı özgür değildir. Herkes bunu çok iyi bilsin. Bugün gazetecilere sorun özgürlük var mı ülkede. Haber yapamıyorlar. Kalkmışız biz sandığa gitmeyeceğiz. O da Erdoğan'a benziyor bu da Erdoğan'a benziyor... Siz Erdoğan'ı hiç tanımadınız demek ki, hiç dinlemediniz demek ki. Ya da elindeki sopa sizi korkuttu. Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi sandığa gideceksiniz oyunuzu kullanacaksınız demokrasinin gereğini yapacaksınız. Bir diktatör bozuntusuna bu ülkede cumhurbaşkanı seçilme izni vermeyeceksiniz. 

Baskı yapabilirler. Yalan konusunda zaten defalarca söylemiştim. Yalancıdan başbakan olmaz cumhurbaşkanı adayı olmaz. Yalanlar o kadar fazla ki hangisini anlatayım. Yarın grup toplantısında çok ilginç bir yalanını onun sözleriyle açıklayacağım. Kendi ailesinden kaynaklanan bir yalan. Çok enteresan. Ben hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir adam tanımadım. Yalanları üzerine bir RecepLarousse diye kitap yaptık. Hayatı yalanlar üzerine kurulu. 

Sandığa giderken çok iyi düşünün. Biz cumhurbaşkanı seçeceğiz. Herkese gönül bağı olan. Herkesi seven. Herkese inanan. Tarafsızlığı konusunda endişe olmayan bu toprakların yetiştirdiği aydın bir insan. Geçmişte Türkiye'yi çok iyi temsil eden. Rahmetli Ecevit döneminde devlet üstün hizmet madalyası alan bir kişiyi aday gösterdik. Eğer AKP'den aday gösterilseydi oy verirdim. Yeter ki bu cumhurbaşkanı adayı temiz olsun. Cumhuriyet değerlerine bağlı olsun. Kadın erkek eşitliğine inansın. Üniversitelerin bilgi üretmesi için çaba harcasın. Bizim istediğimiz bu. 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim