• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Kılıçdaroğlu: Dersimli olmaktan gurur duyuyorum

Kılıçdaroğlu: Dersimli olmaktan gurur duyuyorum
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendisine 'cibiliyetsiz' diyen Başbakan Erdoğan'a "Cibilliyetimi merak ediyorsan gel herhangi bir Dersimliye sor. Başka bir adres istersen İstanbul Müftülüğü’ne git sor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli'de halka hitap etti. Kılıçdaroğlu Dersimli olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları:

Başçalan duysun ben Dersimliyim ve Dersimli olmaktan da gurur duyuyorum. Kanun teklifi verdik. Madem Dersim'i seviyorsun. Kabul et. 2 yıldır bekliyor. Çünkü o bir sahtekar bir yalancı bir malı götüren.. Çünkü o halkına doğruları söylemiyor. 

Bu toprakların en önemli özelliği insan sevgisidir. Çünkü yetişme kültürü insan sevgisi üzerine kurulmuştur. Berkin öldü herkes yas tuttu. 15 yaşında bir çocuk. Annesi onu sabahleyin ekmek alsın diye göndermişti. O ise Berkin'i bir terörist olarak bütün milletin önüne çıkardı ve Berkin'e yuh çektirdi. İnsanın yüreğinde bir toplu iğne ucu kadar vicdan varsa 15 yaşındaki bir çocuğun ölen bir çocuğun arkasından bir kişiye yuh çektiri mi Allah aşkına! Burak Can... O da bizim evladımız... 22 yaşında o da Annesinden izin istiyor akşam dışarı çıkacağım diyor. Burak Can dışarı çıkıyor sokakta önce lambalar söndürülüyor. Ateşler yakılıyor kurşunlar sıkılıyor 22 yaşında bir çocuğumuz hayatını yitiriyor. Onu Kılıçdaroğlu'nun militanları öldürdü diyorlar. Sende nasıl bir vicdan nasıl bir ahlak var. Bir insanın ölümü üzerine siyaset yapılır mı arkadaşlar!

Demokrasiyi özgürlüğü görmek istiyorsanız Dersim'e geleceksiniz. İnsan sevgisini görmek istiyorsanız Dersim'e geleceksiniz. Barışı özleyen insanlar görmek için Dersim'e geleceksiniz. Biber gazları atıldı. Ahmet diye bir kardeşimiz hayatını kaybetti. O da bizim evladımız hiç kimsenin ölmesini istemeyiz. Kimsenin burnu bile kanamasın. Bu topraklarda barış olsun huzur olsun. Beraber yaşayalım. 

Çoğu yurttaşımız şunu söylüyor. AKP giderse barış süreci ne olacak diye... Tunceli'den sesleniyorum barış süreci kimsenin tekelinde değildir. Eğer bu topraklarda barış olacaksa bunu yapacak parti CHP'dir. Türkiye'nin birleştirici gücü biziz. Hiç kimsenin inancı nedir diye kimseye soru sorulmasını kabul etmem. Etnik kimliğin nedir diye sorulmasını kabul etmem. Herkesin benim başımın üstünde yeri vardır. Ben Türkiye'nin birleştirici gücüyüm buna inanıyorum. 

Diyor ki CHP gelirse bütün yardımları kesecekmiş. Niye keselim aklımızı mı kaçırdık. Tam tersine yurttaşlara yapılan yardımları arttıracağız. Çünkü ben 247 katrilyonu götürenlerin burunlarından fitil fitil getireceğim. Bunlar malı götürdüler. Emin olun. Rahmetli babam söylerdi. Her Dersimli söylemiştir. Oğlum sen doğru dur eğri belasını bulur. Bizim büyükler böyle söylerdi. 

Her türlü hakareti yapıyor. Cibilliyetime söz ediyor. Benim cibilliyetimin ne olduğunu öğrenmek istiyorsan gel Dersimlilere sor. AKP'ye oy vermiş bir Dersimliye de sorabilirsin. Ama hayır başka yerden öğreneceğim dersen İstanbul Müftülüğüne git sor. Ben ise hiç kimsenin soyuyla sopuyla uğraşmam. Ben her insanın Allah'ın yarattığı en değerli varlık olduğuna inanırım. Hiç kimseyi incitmeyeceksin dediler incinsen de incitme dediler. Biz buna inanıyoruz. Buraya biraz gecikerek geldik. Yurttaşlarımıza sohbet ettik. Kadın bir kardeşimiz belediye başkan adayı. Mutlaka gelin dedi. Sizleri biraz beklettik kusura bakmayın. 

Demokrasiyi savunacağız barış ve özgürlüğü savunacağız. Kimsenin burnu kanamasın bunun mücadelesini vereceğiz. Bu iktidar Tunceli'ye hiçbir yatırım yapmadı. Soruyorlar kimliğin ne Tunceli... Hadi yürü sana devlet kapısında iş yok diyorlar. Bunu değiştireceğim. 76 milyon yurttaşıma kucağımı alacağım. Yurttaşları bölmeyeceğim. İnsanları ayırmayacağım. Herkese eşit davranacağım. Çünkü benim için yandaş yok benim için vatandaş var.

CHP belediyeleri kazanırsa bazılarını işine son verecek deniyor. Açık söylüyorum kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Kimsenin aşıyla işiyle oynamayız. Herkese evinde huzur içinde yaşasın. Kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir niyetimiz yoktur. Asla buna da izin vermem. Herkes bunu böyle bilsin. 

Yolsuzluklar konsunda bir şey anlatmayacağım siz biliyorsunuz. ben Yürütme organının başıyım diyordu. Biliyoruz zaten neler yürüttüğünü... Bütün yurttaşlarımdan yetki istiyorum. Temiz siyaset istiyor musunuz kul hakkı yemeyen bişr siyaset istiyor musunuz barış içinde bir Türkiye istiyor musunuz o zaman adres belli. Adresimiz Cumhuriyet Halk Partisi yani halkın partisi yani sizin partiniz. 

Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz. 17 maddelik özgürlük ve demokasi bildirisi yayınladık. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Onu kaldırmak inşallah bize nasip olacak. Darbe yasalarının tamamını değiştireceğiz. Gencecik fidanlarımızın itibarını iade edeceğiz. Biz demokrasiye inanmış insanız. Fikir ayrılıkları olabilir. Buna inanırız. Ama siyasetin ahlak temelinde yükselmesi lazım. Siyasetin ahlaklı olması lazım. Başbakanlık koltuğuna oturup hırsızlık yapıyorsa bir adam hırsızdan ve yalancıdan başbakan olmaz derim. Hem hırsızdan hem yalancıdan vallahi de billahi de başbakan olmaz. 

Bu kadar malı götürdün hala milleti bölmek istiyorsun. Hırsızlara kucak açtın. Milletin önüne nasıl çıkıyorsun. Nasıl bir ahlaktır bu nasıl bir inançtır bu. Anlayamıyorum. 

Tunceli'nin bir özelliği var yükümlülüklerini yerine getirir. 81 il içinde beyan ettiği vergiyi kuruşu kuruşuna ödeyen en birinci il Dersimdir. Buna karşılık size yeteri kadar hizmet gelmedi. Niye gelmedi? Malı götürdüler diye gelmedi. Paraları yediler diye gelmedi. Dersimli bunun hesabını soracak mı? Söz mü!

Ben de söz veriyorum. Siz hesabını sorarsanız ben de hesabını soracağım. Beraber soracağız hesabını. 

Sizleri seviyorum sizlere inanıyorum size güveniyorum. İnancım hiç bozulmadı. Bu topraklar mübarek topraklardır. Bu topraklar bizim topraklarımızdır. Bu topraklar Anadolu toprağıdır. Bu topraklarda erenler var. Helal süt emmiş olanlar var. İnsan sevgisi var. Yolsuzluk olmaz bu topraklarda. Bu topraklarda kardeşi kardeşe düşürmek olmaz. 

Herkesin düşüncesini özgürce açıkladığı bir Dersim'de olmaktan mutluyum gururluyum onurluyum. Başçalan ne derse desin!

Bizim kitabımızda kul hakkı yemek yoktur. Bizim kitabımızda kadın erkek eşitliği vardır. Çünkü biz ülkemizi çocuklarımızı seviyoruz. 

Tıpkı adımın Kemal olduğu gibi size inanıyorum güveniyorum. Büyük ozan Nazım Hikmet'in söylediği güzel bir şiir var. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine... Bu ülkede herkesin kardeşçe yaşayacağı bir ülke yaratacağız. 

Başçalan bizi bölmek ister bizi ayrıştırmak ister. Eli cebimizde biliyorsunuz ama o eli halkın iradesiyle oradan çıkartacağım. 

Onun hırsız olduğunu bütün dünya biliyor. Hırsız artık devlet sırrı olmaktan çıktı. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim