• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı için Baykal'la görüşecek

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı için Baykal'la görüşecek
CHP'de olacak önemli görüşmede olası adaylar gündeme gelecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ‘Köşk planı’ hakkında “Toplumu Cumhurbaşkanlığı konusunda ‘Erdoğan mı, Gül mü?’ koşullanmasının içine sokmaya çalışıyorlar. Bu koşullanmayı Cumhurbaşkanı adayımızla bozacağız, kimse merak etmesin” dedi.

CHP Lideri, Baykal'la görüşüp cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nabız yoklayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin kamuoyunu ‘Ya bu olacak ya bu...’ gibi bir yönlendirme içine sokmak, halka saygısızlıktır. Ülkenin geleceği 2 kişinin dudakları arasındaymış gibi bir algı söz konusu. Bu algı tehlikeli bir algı. Bu durum demokrasiyi sığlaştırır. 3’üncü, hatta 4’üncü, 5’inci bir isim yok mu? Olduğunu; adayımızı açıkladığımızda toplumun nasıl rahatladığını göreceksiniz. Türkiye’de Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin dili ve üslubu herkesi kucaklayıcı olmalı.

"BAYKAL’LA GÖRÜŞECEĞİM"

Parti meclisi, il başkanları, kadın ve gençlik kollarının cumhurbaşkanlığı sürecine ilişkin değerlendirmelerini aldım. Yakında milletvekillerimizle de bir kez daha buluşacağız. TBMM’de bana yönelik bir saldırı gerçekleştirildiğinde Sayın Deniz Baykal yurtdışındaydı. Oradan aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti, ‘Dönünce özel bir görüşme gerçekleştirelim’ sözünü verdik birbirimize. O görüşmede Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve olası adaylıklar da gündeme gelecek elbette.

"PARTİ DIŞI TEMAS OLACAK"

Parti için görüşmelerimize ek olarak mutlaka toplumun kimi kanaat önderleriyle, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle, bilim insanlarıyla, sendikalarla yani toplumun pek çok kesimiyle görüşeceğiz adayımızı belirlemeden önce. Pek çok kesimin düşüncelerini öğrenmek istiyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanı toplumu sevgiyle kuşatmalı, birleştirici olmalı. Bu kriterlere uygun bir adayla yola çıkacağız.

"DERSİM'LE YÜZLEŞMEKTEN KORKMUYORUZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘1937 Yılında Yapılan Tunceli Tenkil Harekatına Dair Bakanlar Kurulu Kararı’nın yıldönümünde, “Dersim’de yaşanan insanlık dramının en küçük ayrıntısına kadar ortaya çıkartılması görevimizdir” dedi. 

4 Mayıs’ın yıldönümünde hayatını kaybedenleri anan CHP Lideri, şunları söyledi: “Biz Dersim’in belgelerle yorumlanmasını istiyoruz, gerekli olan budur. Ve elbette yüzleşmekten korkmuyoruz. Yanlışımız varsa, bu yanlışları göreceğiz. Gerçekleri öğrenmek, tüm detaylarıyla ortaya çıkması için çaba harcamak, geçmişten intikam alma olarak yorumlanmamalı.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim