• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kılıçdaroğlu: Bizi dünyaya rezil ediyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'öğrenci evleri' tartışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.
Başbakan Erdoğan'ın sözleriyle başlayan 'öğrenci evleri' tartışması ülke ve siyaset gündemini meşgul etmeye devam ediyor.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı eleştirdiği Twitter açıklamasının ardından konuya bu kez de katıldığı bir televizyon programında değindi.
 
Kılıçdaroğlu, "saçma bir tartışma" olarak nitelendirdiği konuyla ilgili "Gençlerin namus bekçiliğini yapmak ne zamandan beri siyasetçilerin işi oldu. Siz, o gençleri nasıl bu kadar ağır suçlarsınız. Yazık, günah değil mi Anlamakta güçlük çekiyorum. Ruh hali sağlıklı birinin yapacağı bir şey değildir bu. Bütün dünyaya bizi rezil ediyor" ifadelerini kullandı.
 
Hükümetin asıl görevinin üniversite gençlerinin barınma sorununu çözmek, yurt yapmak olduğuna dikkati çeken Kemal Kılıçdaroğlu, "Türbanda ezberi bozuldu, şimdi buradan yeni oy devşirme mekanizmaları yaratmaya çalışıyor. Yazık, günahtır. Gencecik çocuklar üzerinden siyaset yapmaya kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.
 
'ENDİŞELERLE SİYASET YAPILMAZ' 
 
Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ün CHP'nin başına geçmesinden endişe duyulduğu iddialarına da değindi.
 
Genel başkan olduktan sonra parti tüzüğünde yaptığı değişikliği hatırlatan CHP lideri, şunları söyledi:
 
"Eskiden genel başkanın değişmesi için masa kurulurdu, divanın önünde imza toplanırdı, bunun da yüzde 25 gibi yüksek bir oranda olması gerekirdi. Ben, bunun tümünü kaldırdım. Bu partide herkes genel başkan olmak için eğer varsa gönlünde bu iradesini rahatlıkla ortaya koyabilmeli. Siyaset koltuk hesabı üzerinden yapılmaz. Siyaset ülkenin sorunlarına talip olmaktır. Zor bir iştir. Siz ülkenin sorunlarına talipsiniz.
 
'Ben sürekli koltuğumda kalayım kaygısıyla hareket edeyim' asla. Endişelerle kaygılarla siyaset yapılmaz. Siyaset, ülke için yapılır. 'Ben asla koltuktan kalkmayayım, bu iddiada olan birinin de önünü keseyim' böyle bir düşünceyi hiçbir zaman taşımadım, taşımayı da doğru bulmuyorum."
 
BAŞÖRTÜLÜ ADAY SİNYALİ 
 
Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde başörtülü aday gösterebileceklerinin de sinyalini verdi. Gelen soru üzerine konuya değinen genel başkan, "Başvuru olursa bakarız tabii. Kurallar vardır, başvurusunu yapar değerlendiririz, aday olacaksa olur tabii, niye olmasın. İnsanlara giyimi dolayısıyla 'sana siyaset yasağı getirdim' deme hakkımız var mı bizim? Yok tabii" şeklinde konuştu.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim