• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kılıçdaroğlu Baykal görüşmesinde Neler konuşuldu?

Kılıçdaroğlu Baykal görüşmesinde Neler konuşuldu?
1 saat 20 dakika süren görüşmede neler konuşulduğuna dair yöneltilen soruları Baykal cevapladı.

Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi. 1 saat 20 dakika süren görüşmenin ardından Deniz Baykal gazetecilere açıklamalarda bulundu. Baykal, "İç politika ve dış politikayı, ülke siyasetini konuştuk. Uzun zamandır böyle görüşme fırsatı bulmamıştık. Hasret giderdik." dedi. 'Meclis Başkanlığına aday olacak mısınız' sorusuna da cevap veren Baykal, " TBMM başkanlığına aday olduğuma dair bir açıklamam yok, yapıldığında görürsünüz. Adaylık için de süreç başlamadı adaylık aşamasında değiliz." dedi.

DÜN İFTARDA BULUŞTULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmeye yönelik eleştirilere yanıt veren Baykal, görüşmeye Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde gittiğini belirterek “Koalisyon modelleri konusunda tek kelime konuşmadım. Sayın Erdoğan, düşüncelerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı’nın ülkeyi erken seçime götürme eğiliminde olduğu izlenimini edindim” ifadesini kullandı.

‘İTİBARSIZLAŞTIRDILAR’

Bu görüşme sonrası kendisine yönelik itibarsızlaştırma operasyonu başlatıldığını, bunun Meclis Başkanlığı adaylığını engellemeye yönelik olduğunu ima eden Baykal, “Üzerinde toplumsal mutabakat varken, bu adayı yıpratmak doğru olmaz. Partimin iki adayla seçime girmesini arzu etmem” ifadesini kullandı. Baykal’ın bu sözleri partinin kendisini aday göstermemesi durumunda aday olabileceği sinyali olarak algılandı. Baykal’ın çıkışına bazı vekiller tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun ise konuşmasının sonunda “Meclis Başkanlığı için elbette bir adayımız olacak. Burada herkes düşüncesini gündeme getirebilir, hatta tartışabiliriz. Beni de eleştirebilirsiniz. Ancak Meclis Başkanı adayımız belli olduktan sonra 132 kişilik grubumuz onun arkasında duracak. O aday benim değil hepimizin adayı olacak. Burada kararlar alındıktan sonra o hepimizin kararı olur. Grup disiplini bunu gerektirir” uyarısında bulunduğu bildirildi.

"HENÜZ ERKEN"

Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası milletvekillerine verdiği iftarda Baykal ile yan yana oturdu. Baykal, Genel Merkez’den ayrılırken “Meclis Başkanlığı”na ilişkin soruya, “Bunları konuşmak için henüz erken, önce milletvekilleri yemin etsin” cevabını verdi.

 

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim