• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kılıçdaroğlu, Arınç ile Başbakan'ın çelişmesini yorumladı

Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın Başbakan'la çelişmesi üzerine, "Sayın Arınç, belki hayatında hiç düşmediği bir açmazla karşı karşıya kaldı." dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili yaptığı açıklamalarda Başbakan Erdoğan ile çelişmesi ve Arınç'ın bu durum üzerine yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Arınç, belki hayatında hiç düşmediği bir açmazla karşı karşıya kaldı" dedi.
 
"AYNI EVDE KALMALARINI BEN DE DESTEKLEMİYORUM"
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber'de yayımlanan bir televizyon programına katıldı. Programda Başbakan Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, toplumun değerlerine saygı duyduklarını belirtti. "Kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasını destekliyor musunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Yok efendim, niye destekleyelim? Kız öğrenciler bir araya geliyorlar kendi evlerinde kalıyorlar. Erkek öğrenciler bir araya geliyorlar kendi evlerinde kalıyorlar. Çocukları bu evlere niye mahkum ediyoruz biz" dedi.
 
"MECLİS'TE EZBER BOZULDU"
 
Türkiye'de 2 yıl içinde yurt sorunun çözülebileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu sorunun çözülmesiyle öğrencilerin de yurtlarda kalacağını anlattı. Başbakan Erdoğan'ın bu konuyla ilgili açıklamalarında "Chp ahlaksızlara sahip çıkıyor" gibi algı oluşturmaya çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Meclis'te ezberi bozuldu başörtüsü konusunda, bir boşluk doğdu onun hayatında, ne yapacağını şaşırdı. Lafı buraya getirdi. "Buradan bakalım bir şey yakalaya bilir miyiz?' diye. Hiçbir şey yakalayamaz. Biz bu ülkenin değerlerine saygılıyız. Bu ülkenin insanlarına saygılıyız" diye konuştu.
 
"SEN GAYRİ MEŞRU BİR BAŞBAKANSIN"
 
Başbakan Erdoğan'ın "Meşru hayat vardır, gayri meşru hayat vardır" sözlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Meşru başbakan vardır. Gayri meşru başbakan vardır. Kusura bakma ama sen gayri meşru bir başbakansın. İnsanın mahremine, özel hayatına nasıl girebilirsin?" değerlendirmesinde bulundu.
 
"ARINÇ, BAŞBAKAN'I KORUMAK İSTEDİ"
 
Başbakan Yardımcısı Arınç'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili yaptığı açıklamalarda Başbakan Erdoğan ile çelişmesi ve Arınç'ın bu durum üzerine yaptığı açıklamaları Kılıçdaroğlu değerlendirdi. "Sayın Arınç, belki hayatında hiç düşmediği bir açmazla karşı karşıya kaldı" diyen Kılıçdaroğlu, Arınç'ın, Başbakan'ın kapalı toplantıda yaptığı açıklamayı tümüyle asparagas olarak değerlendirdiğini anımsattı. Arınç'ın bu tutumunu Erdoğan'ı korumak için takındığını belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:"Ama Sayın Başbakan Arınç'ı tümüyle feda etti. Haberin asparagas olmadığını ortaya koydu. Bu tabi öyle anlaşılıyor ki Arınç üzerinde derin izler bıraktı ve hayatını, siyasetini sorgulamak zorunda kaldı."
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN ARINÇ'A ÖVGÜ
 
CHP lideri konuların odağındaki Bülent Arınç'la ilgili, "Arınç'ı şöyle tanımlarım; Arınç Ak Parti içinde "akil adam' olarak tanımlayabileceğimiz sayılı kişilerdendir. Yeri geldiği zaman düşüncesini gayet rahat açıklayabilir. O düşüncelerine katılırız veya katılmayız. Bazı düşüncelerine katılmam, eleştiririm, bazı düşüncelerine katılırım, saygı duyarım. Sonuçta siyaset adamıdır." dedi.
 
"İÇ SORUN OLMANIN DIŞINA TAŞAN BİR SORUN HALİNE GELDİ"
 
Arınç'ın bazı haksızlıklara itiraz ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, Arınç'ın Deniz Feneri davasında Rtük Başkanı'nın o kurumun başında kalmaması gerektiğini söylediğini hatırlattı. Bu çıkışın çok önemli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sayın Arınç'ın toplum vicdanını rahatsız eden olaylarda net tavır takındığını görüyoruz. Akp içinde hayatı sağlıklı sorgulayan, vicdanlı kişilerden birisidir diyebilirim." diye konuştu. Arınç'ın bu açıklamasının önemli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sonuçları ne olur, yankıları ne olur, Sayın Başbakan buna cevap verir mi vermez mi bilemem. Partinin kendi iç sorunudur. Ama bu iç sorun olmanın dışına taşan bir sorun haline geldi. Artık bu sıradan bir sorun olmanın ötesinde bir sorun. Tabi Sayın Başbakan yurtdışından gelince buna nasıl yanıt verir onu bilemiyorum. Çünkü olayı düzeltmesi gereken kişinin Sayın Başbakan olduğunun özenle altını çiziyor konuşmasında. Sayın Hüseyin Çelik'in yaptığı açıklamayı Sayın Arınç'ın yeterli göreceğini sanmıyorum" şeklinde konuştu.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim