• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kılıçdaroğlu: Allah'ın kelamıyla dalga geçen bu adam...

Kılıçdaroğlu: Allah'ın kelamıyla dalga geçen bu adam...
Kılıçdaroğlu konuşmasından bakanların yolsuzluğundan bahsederken Egemen Bağış hakkında, "Allah'ın kelamıyla dalga geçen adam" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Isparta mitinginde yaptığı konuşmada AKP hükümeti ve bakanlarını yolsuzluklarından bahsetti.

Kılıçdaroğlu Egemen Bağış'ın yolsuzluklarını anlattığı konuşmasında, "Devletin vicdanı harekete geçti. Bakanlar parayla satın alınmışsa orada bir sorun vardı. Fezlekelerdeki rakamları söyleyim size. Bunlar fezlekedeki rakamlar! Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan 28 defada 52 milyon dolar rüşvet almıştır.... Buna 700 milyarlık kol saati dahil değil. İçişleri bakanı Muammer GÜler 10 defada 10 milyon götürmüş... Egemen Bağış... En son yaptığı densizliği biliyorsunuz... Hani Allah'ın kelamıyla dalga geçen bu adam... Bakara suresi derken Bakara Makara diyen adam. Her cuma google'dan bir ayet sallıyorum diyen adam... Üç seferde bir buçuk milyon dolar götürmüş... Bu Başçalan'ın meydan meydan neden gezdiğini şimdi daha iyi anladınız heralde. Bu kiri temizlememiz lazım. Temiz siyasetin bu ülkeye gelmesi lazım. provokasyon yapıyorlar. Kavga etmeyeceğiz." dedi.  

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları...

Başörtüsü üzerinden siyaset yapıyordu onun elinden aldık. 

Geliri olmayan veya asgeri ücretin altında olan her ailenin asgari ücreti olacak. O aileyi asla namerde muhtaç etmeyeceğiz. 

Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiğe satıyorlar. Gürcistan'da mazot 2 lira. Bizde beş lira... Bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Bu hükümet bana mazotu neden beş liradan satıyor! Elinizi vicdanınıza koyun. Onlar çalıyorlar faturayı size kesiyorlar. Siz ödüyorsunuz onlar götürüyorlar. 

30 Mart'ta haramilerin iktidarını yıkıp yeniden halkın iktidarını kuracağız. 

Esnaf prim borcunu iki ay ödemezse Başçalan'ın hükümeti ben sana sağlık hizmeti vermem diyor. Seni ölüme terkederim diyor. İcraya veriyor ödemediğin primleri de faiziyle geri alıyor. Halkın iktidarında sana söz veriyorum prim borcun olsun olmasın sana sağlık hizmeti vermeyi namus görevi kabul ediyorum. 

Emekli kardeşim... Hayatından memnun musun? Başçalan diyor ki bizim emekliler çok memnun. Öyle mi? Emekli kardeşim aldığın emekli aylığı yetmiyor diyorsan... Ayın 30'unda sandığa gideceksin. Benim emekli aylığım niye düşük diyeceksin? Bilal oğlan götürüyor. Bakanlar götürüyor. Başçalan götürüyor... Hala vicdan muhasebesi yapmayacak mısın? 10 milyon emekli var 10 milyon... 

Oy kullanan yurttaşlarıma sesleniyorum. 2 buçuk milyon genç ilk kez sandığa gidecek. Gençler size sesleniyorum. Size yasak getiren siz düşüncelerinizi en olgun şekilde 140 karakterde söylüyorsunuz ama Başçalan korkuyor. Diktatörler korkak olurlar. Gençler sizden isteğim özgür bir Türkiye istiyorsanız adres belli. Altı ok... Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi. Cumhuriyet Halk Partisi... Türkiye'nin birleştirici gücü... 

Berkin'in alamadığı ekmeği Bilal'e yedirmeyiz yazmış vatandaşım. Zaten Bilal ekmek yemiyor ki! Havyar yiyor pasta yiyor... Para dağıtıldıktan sonra 30 milyon avro tutuyor. Ya dizine gözüne dursun... Samimi söylüyorum. Sevgili Başçalan kaç lirayla doyacaksan vallahi bana bir telefon et kampanya açıp parayı toplayacağım vereceğim sana düş bu milletin yakasından diyeceğim. Başçalan yapabilir mi bunu! Çaldıkça doymuyor. Çaldıkça doymuyor. 17 Aralık'ta paralel devlet darbe yaptı diyor. Isparta'nın vicdanına sesleniyorum.... AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum. O bakanın koluna 700 milyarlık kol saatini paralel devlet mi taktı! Aile boyu haram parayla Reza Zarrab'ın uçağıyla umreye paralel devlet mi gönderdi... Bakanların çocuklarının yatak odalarına bir değil iki değil yedi tane para kasasını boy boy paralel devlet mi koydu... O kasaların içine milyonlarca doları avroyu paralel devlet mi koydu... 18 Aralık saat 10.23'te Başçalan oğluna telefon ediyor oğlum diyor paraları sıfırladınız mı? Babacım bir miktar kaldı diyor. 30 Milyon avro kaldı diyor babacım... Isparta'nın vicdanına sesleniyorum... Özellikle AKP'ye oy veren yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum... Erdoğan'a o konuşmayı paralel devlet mi yaptırdı! 

İçişleri bakanına o telefonu paralel devlet mi açtırdı... Rıza Zarrab şüpheleniyor... Beni MİT mi takip ediyor. Emniyet mi takip ediyor. İçişleri bakanına telefon açıyor. Beni takip ediyorlar mı diyor. Hayır diyor araştırdım kimse takip etmiyor. Hiç merak etme sana bir şey olursa senin önüne yatarım diyor. AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum.. Bir yabancı ülke vatandaşı rüşvet dağıtırken kendisini görüntüye almasını ve İçişleri Bakanı'nın onun önüne yatmasını paralel devlet mi istedi! Operasyon devletin vicdanı tarafından yapılmıştır. 

AKP'ye oy veren kardeşlerim 18 Nisan 2013 tarihini yazsınlar. MİT 3 sayfalık bir rapor koyuyor Başçalan'ın önüne. Diyor ki Rıza Zarrab ile bakanlar arasındaki ilişki ortaya çıkarsa hükümet zor durumda kalır. Başçalan bir şey yapıyor mu? Hiçbir şey yapmıyor. Ondan sonra devletin vicdanı harekete geçiyor. Çünkü yabancı bir kişi Rıza Zarrab dört bakanı parayla satın almış ve devletin sırlarını satıyor. 

Darbe marbe değil... Kirli ilişkileri ortaya çıkardı... Devletin vicdanı harekete geçti. Bakanlar parayla satın alınmışsa orada bir sorun vardı. Fezlekelerdeki rakamları söyleyim size. Bunlar fezlekedeki rakamlar! Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan 28 defada 52 milyon dolar rüşvet almıştır.... Buna 700 milyarlık kol saati dahil değil. İçişleri bakanı Muammer GÜler 10 defada 10 milyon götürmüş... Egemen Bağış... En son yaptığı densizliği biliyorsunuz... Hani Allah'ın kelamıyla dalga geçen bu adam... Bakara suresi derken Bakara Makara diyen adam. Her cuma google'dan bir ayet sallıyorum diyen adam... Üç seferde bir buçuk milyon dolar götürmüş... Bu Başçalan'ın meydan meydan neden gezdiğini şimdi daha iyi anladınız heralde. 

Bu kiri temizlememiz lazım. Temiz siyasetin bu ülkeye gelmesi lazım. provokasyon yapıyorlar. Kavga etmeyeceğiz. Berkin öldü hepimiz üzüldük... Burak Can öldü hepimiz üzüldük. İkisi de bizim çocuğumuzdu. Polis öldü hepimiz üzüldük bizim çocuğumuzdu. Hiç kimse ölmesin! Ama o ne yaptı? Berkin'i yuhalattı. Ölünün arkasından olmaz. Asla kabul etmiyorum. Vicdanım kabul etmiyor. Burak'ın evine gittim. BurakCan'ın babasını aradım. Polisimizin ailesini ziyaret ettim. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. Biz insanımızı seviyoruz. 

Şebi Aruz'da Mevlana'nın Hakka yürüdüğü gecede bir gerçek ortaya çıktı. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğu ortaya çıktı. 

Diyorlar ki bu CHP var ya CHP... Gelirse devleti yönetemez. Hayatımda duyduğum en saçma şey. Devleti kuran parti nasıl devleti yönetemez. Devleti biz kurduk. Senin haberin bile yok. Fellik fellik kaçıyordun sen. Dedesi Kurtuluş Savaşı'nda kümeste saklanmış. Olacak şey değil. Devleti kuran parti devleti yönetir. Ama onlar gibi biz yönetemeyiz vallahi. Çünkü çalamayız utanırız. Allah'tan korkarız. Biri bize hırsız dediği zaman utanırız yahu. Ama bunlara hırsız deyince kabarıyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde miting meydanlarında bir Başbakan için hırsız denmemiştir. İlk kez Türkiye'de deniyor. Ve haklı olarak deniyor. Çalıyor çırpıyor yoluyor... Çok iyi biliyorum ben bunları...

Isparta'da bir tarih yazacağız sizlerin oylarıyla. Yaşamını eğitime vermiş... Hocam şöyle bir gel bakalım.. Bütün hayatını eğitime vermiş. Binlerce çocuk yetiştirmiş. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum felsefesinden gelmiş bir hocamız. Isparta'ya hizmet etmek istiyor. Lütfü hocamız diyor ki "Sizin oylarınızla inşallah ayın 30'unda Isparta'da belediye başkanı olacağım. Sözüm söz her kuruşun hesabını vereceğim..."

Siyasette politikacı zengin oluyorsa bilin ki halk fakirleşiyor. Isparta'yı zenginleştireceğiz. Bir üniversite kenti bir kültür kenti bir Gül kenti bir göller kenti... Isparta çok güzel bir kent ona Lütfü Başkan yakışır. Onu size sizi de Yüce Allah'a emanet ediyoruz... 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim