• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kılıçdaroğlu: AK Parti’nin derin devleti Efkan Ala'dır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kabinede yapılan değişikliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, yeni bakanlardan da açıklamalar geldi.

Başbakan Erdoğan, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi.

1 buçuk saat süren görüşmenin ardından kabinede yapılan revizyonu Erdoğan açıkladı. BUna göre yeni kabinede 10 bakan değişti, Bakanlar Kurulu'na da 9 yeni isim girdi.

Yeni bakanlardan sıcağı sıcağına değerlendirmeler gelirken, Başbakan Erdoğan’ın kabine revizyonunu açıkladığı esnada canlı yayında olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, revizyonu yorumladı.

Genel değerlendirmesi, "Kendisine hiç itiraz etmeyecek, düşündüklerini hayata geçirecek bir kabine oluşturmaya çalışıyor" şeklinde olan Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı olan Efkan Ala’ya özel olarak değindi.

"DERİN DEVLETİN UNSURU"

Kılıçdaroğlu, Ala’yla iligli, “Bir dönem İçişleri Bakanlığını devre dışı bırakarak, doğrudan İstanbul'daki valiye ve emniyet müdürüne talimat verip, Gezi olayları dolayısıyla aktif rol üstelenen bir kişi. Şunu AKP milletvekillerinin kendilerine sormaları gerekiyor. Bu kadar, parlamenter içinde, İçişleri Bakanı olacak kimse yok mu? Başbakanlık müsteşarını oraya getiriyorsunuz? Bu soruyu ben soruyorum, ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin saygıdeğer milletvekillerinin de kendilerine sorması gerekiyor. Neden?

AKP'nin kendi bir derin devleti var. O devletin unsurlarından birisi Efkan Ala'dır. Kendisi, Başbakanlık müsteşarıyken bir özel şirketin denetim kurulu üyeliğini de yaptı. Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlandı ve ben buna itiraz ettim. Bu olmaz. Etik değil. Ben kendi denetlediğim bir kuruma gidip de denetici olursam... Kim gelip denetleyecek orayı. Başbakanlık müsteşarları orayı denetleyemez. Müfettişler ona bağlı, bu olmaz.

YENİ BAKANLAR DA KONUŞTU

Ekonomi Bakanı Zeybekci

İstifa eden Zafer Çağlayan'ın yerine Ekonomi Bakanlığı görevine getirilen Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Nihat Zeybekci, Bakan olduğunu Denizli'deki evinde öğrendi.

Başbakan Erdoğan'a kendisine duyduğu güvenden dolayı teşekkür eden ve kararın kendisi için sürpriz olduğunu belirten Zeybekci, "Aktif hizmette yer almak herkesin hayalidir. Öyle bir hayalimiz vardı. Tabii böyle beklentimiz de yoktu. Sürpriz oldu sayılır.

Zor bir dönemde değiliz. Türkiye şu anda dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip. Geçici, hafif böyle esintiler olur. Türkiye'nin çok güçlenerek çıkacağına inanıyorum. Düzleme diyelim biz buna yukarı doğru çıkışta nefesleme, yenileme diyelim. İnşallah bundan sonra hızlı bir şekilde Sayın Başbakanımızın liderliğinde ülkemiz, ekonomimiz çok daha güzel olacak diyorum" dedi.

Zeybekci, bakanlık görevini bugün 12.00'de Zafer Çağlayan’dan devralacak.

Başbakan Yardımcısı İşler

Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ'ın yerine Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini bu göreve layık gördüğünü söyledi.

İşler, "İnşallah memleketimiz için, hepimiz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, Allah utandırmasın diyorum" dedi.

AB Bakanı Çavuşoğlu

Egemen Bağış’ın yerine Avrupa Birliği (AB) Bakanlığına getirilen Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan'a, kendisini bu göreve uygun gördüğü için teşekkür etti.

Egemen Bağış'ın bakanlıktan ayrılacak olması nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Egemen beyle çok eski dostuz. Görevi ondan devralmak önemli. Bakanlığa benim atanmamdan kendisini de çok memnun oldu" diye konuştu.

Çavuşoğlu, siyasette bu gibi bayrak ve görev değişimlerinin olabildiğinin altını çizerek, AB ile ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi için Egemen Bağış'ın desteğini alacaklarını kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam

Fatma Şahin’in yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirilen Ayşenur İslam, yeni görevini başarıyla yürütmek için gayret göstereceğini söyledi.

Şahin'in çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğini vurgulayan İslam, "Çok başarılı bir bakanın yerine bu göreve getirildim. İnşallah onun kadar başarılı olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Fatma hanım, çok önemli hizmetler yaptı, inşallah biz de bunun devamını getiririz" diye konuştu.

Görevin kendisi için sürpriz olduğuna dikkati çeken İslam, "Bu görevler beklenmez, istenmez. Bize tebliğ edildiği andan itibaren başarılı olunmak için çalışılır" ifadesini kullandı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim